Napoli går för Etoo

Napoli fortsätter sin vilda mercato. Fortsatt ryktas Cagliaris trio Davide Astori, Radja Nainggolan och Victor Ibarbo till Azzurri. Frågan är hur länge ö-klubbens president Massimo Cellino kan stå emot.

Gilardino till Inter?

Då är Mercatobloggen tillbaka. Semestertiderna är ett minne blott, liksom Roms historiefyllda gator och byggnader. Tillbaka i Sverige, tillbaka i rutinerna och vardagen. Lite rykten kanske kan liva upp? Chelseas 19-årige brassa Wallace är på väg att lånas ut till Inter. Ytterbacken kan bli klar när som helst nu. 

Higuain och Reina till Napoli

Vi börjar med de stora nyheterna. Gonzalo Higuain är så gott som helt klar för Napoli. Argentinaren värvas från Real Madrid för 37 miljoner plus 3 miljoner i eventuella bonusar och skriver på ett fyraårskontrakt värt 6 miljoner per säsong.

Ilicic klar för Fiorentina

Vi börjar dagens skörd av rykten med ett uppskattande tack från en av de största inom il calcio. Antonio Di Natale tackar Max Allegri och Adriano Galliani för det intresse som de två Milan-ledarna har visat för anfallaren.

Utfryst Inter-spelare till Chievo

Chievo jobbar för att få loss utfryste Ezequiel Schelotto från Inter. Yttern som anlände till Milano i januari misslyckades totalt och har petats från Inters försäsongstrupp. Chievo hoppas få den hårfagre spelaren på lån.

Stolt över att vara Milan-spelare

Det är mycket Napoli nu, men sättet de agerar på sommarens mercato gör det omöjligt att inleda detta inlägg med något annat än Napoli. Klubben ska vara överens med Real Madrid angående Gonzalo Higuain för ett pris på 35 miljoner.

Ogbonna klar för Juventus

Innan du läser det här vågar jag lova att Angelo Ogbonna har presenterats som Juventus senaste nyförvärv. Mittbacken har idag klarat av läkarundersökningen och förväntas presenteras ikväll.  Som ni väl redan vet har Santos officiellt dragit sig ur förhandlingarna om Robinho. Spelaren har idag gjort klart att han kommer spela för Milan även kommande säsong. Den som tror på allt detta får gärna räcka upp en hand. 

En säsong kvar av Totti?

Det finns människor, som när de tänker på Rom, Italiens huvudstad, tänker på påven, Vatikanen, Colosseum, Spanska trappan eller Fontana di Trevi. Men det finns även de personer som förknippar den eviga staden med något annat, stadens kanske största symbol av dem alla. Francesco Totti. Det är i år exakt 20 år sedan Totti drog på sig Roma-tröjan för första gången. Han var då sjutton år och begick sin seniordebut. Än idag spelar han i samma tröja, även om utseendet på densamma har ändrats under årens gång.

Ogbonna läkarundersöks

Angelo Ogbonna har hela sommaren ryktats vara på väg att göra den något besvärliga flytten från Torino till rivalen Juventus. Idag verkar dagen vara kommen då en affär mellan parterna blir klar. Den italienske landslagsmannen har under morgontimmarna anlänt till Juventus medicinska center där han under dagen genomgår den obligatoriska läkarundersökningen. Om den går så bra som förväntat är Ogbonna därefter en Juventus-spelare.

Giaccherini ut, Ogbonna in

Livorno har gjort klart med tre lån. Nykomlingen får förstärkning av Francesco Bardi och Marco Benassi från Inter och Cristiano Piccini från Fiorentina.  Arsenal, Tottenham, Man United och Milan rapporteras vara intresserade av Inters mittback Andrea Ranocchia. Inter värderar honom till 20 miljoner b Emanuele Giaccherini är som bekant på väg till Sunderland. Pengarna som Juventus förväntas få, ungefär 10 miljoner, ska sen användas för att köpa Alessandro Diamanti från Bologna. Diamantis pris ligger i samma trakter som Giaccherinis. 

Nya problem i Robinho-affären

Igår kväll dök uppgifter upp som gjorde gällande att Milan och Santos äntligen kommit överens om en prislapp på Robinho som gjorde bägge parter nöjda. Därmed såg en flytt tillbaka till Brasilien allt mer trolig ut för anfallaren. Adriano Galliani ska till och med varit redo att flyga till Brasilien för att slutföra den segdragna affären.

Strootman till Roma

Kevin Strootman har de senaste säsongerna ryktats vara på väg till olika storklubbar. Milan har varit en av de klubbar som varit mest intresserade av den holländske mittfältaren, ett intresse som funnits även den här sommaren, men nu verkar han vara på väg till en annan italiensk klubb. Det är Roma som förväntas förstärka mittfältet med 23-åringen för ett pris på 18 miljoner. Det ska endast återstå få detaljer innan Strootman blir klar som Romas nästa nyförvärv, det personliga avtalet mellan spelaren och klubben ska enligt uppgift redan vara klart.

Roma-höjdare avlyssnade

Efter att ha genomfört en telefonintervju med radiostationen asromaradio.it glömde en av Walter Sabatini och Claudio Fenucci lägga på luren innan nästa samtal påbörjades. De båda höjdarna i Roma diskuterade bland annat Pablo Daniel Osvaldo, Marquinhos och Daniele De Rossi, allt inför öronen på radiostationen som spelade in hela samtalet.

Callejon klar för Napoli

Napoli verkar ha bestämt sig för vilken anfallare de vill ersätta Edinson Cavani med. Internacionals anfallare Leandro Damiao ska vara den som ligger högst upp på listan, före Edin Dzeko. Brassen tros kosta ungefär 25 miljoner. 

City slopar Osvaldo för Jovetic

Stevan Jovetics vara eller inte vara i Fiorentina har länge varit oklart. Först var det bara Juventus som gällde, men efter att mästarna värvat Carlos Tevez och gjort klart med Fernando Llorente ser det inte ut att finnas plats över för montenegrinen. Nu kliver istället Manchester City återigen in i handlingarna och rapporteras vara redo att betala de 30 miljoner som Fiorentina kräver. I och med det släpper den engelska klubben också sina tankar på att värva Romas Pablo Daniel Osvaldo som så sent som igår ryktades vara nära en övergång till City.

1. Gå till RedBet

image - Gå till Redbet

2. Få C More Premium gratis

image - Skapa konto

3. Startadin stream

image - Starta stream

Villkor gäller