Stryktipset – Förslag, tips & resultat

Stryktipset är Sveriges populäraste tipskupong som folk spelar på. Att spela på Stryktipset innebär att du lägger ett speltips inför 13 olika matcher från Premier League. Sedan väntar du in resultat i matcherna som finns med i veckan för Stryktipset. Desto fler rätt – desto större utbetalning av vinst.

Här kommer vi samla alla våra tips & förslag för Stryktipset. Inför varje lördag så tar vi fram Stryktipset tips där vi ger analys kring matcher som väntas idag – eller under denna veckan. Kolla in våra system för att ta hjälp med förslag kring hur du ska spela i Stryktipset hos Svenska Spel.

Läs mer om allt som har med Stryktipset idag, resultat, speltips och hur du kan rätta dina system och rader online. I dennna guide samlar all info!

Vad: Stryktipset
Spelsida: Svenska Spel
När: Varje lördag (Spelstopp vid kl. 15:59)
Typ: Poolspel
Antal matcher: 13 st
Insats: 1 kr – cirka 45 000 kr

Stryktipset – denna vecka & idag

Här nedan samlar vi Stryktipset tips varje vecka. Där kan du hitta den lördag som du är mest intresserad av att få analyser och speltips inför. Resultat för ditt Stryktipset system kommer (nästan) alltid vara klara under nästkommande lördag.

stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
23 april, 2024
stryktipset
Stryktipset är tilbaka lördagen den 9 mars. Här kan du se hur vi spelar på alla matcher för helgens omgången (vecka 10).
23 mars, 2024
stryktipset
Stryktipset laddar upp kupongen inför den 2 mars, 2024. Vi ger speltips på alla matcher - och visar vilka radar vi spelar på!
23 mars, 2024
1 2 20

Stryktipset tips – Förslag & analys

Hos Sportal.se så har vi en expert som kommer titta in vilka speltips det finns för Stryktipset varje lördag. Det innebär att vi kommer uppdatera med nya Stryktipset tips inför helgen – varje vecka. Vår expert tittar genom matcherna som finns med i veckans Stryktips – för att sedan ge förslag och analyser om vad som finns att vänta.

I Sverige så finns det många som letar efter speltips inför matcher som finns med i Stryktipset. Det är Sveriges största – och mest populära form av betting på fotboll. Därför ökar intresset i Sverige för de matcher som spelas under helgen.

I våra speltips inför Stryktipset så spelar vi aldrig på odds. Det är istället en stor pott som alla medlemmar som lagt in en Stryktipset kupong kan vinna eller dela på. Det går dock att se vilka odds du får hos en bettingsida om du väljer att lägga Stryktipset som en kupong hos t.ex. Unibet eller Betsson.

Så spelar du på Stryktipset

Stryktipset är en form av betting som innebär att du spelar på matcher i ett system. En kupong består alltid av 13 olika matcher – oftast från Premier League och Championship. Vid undantag kan även matcher från Allsvenskan och Svenska cupen att finnas med. Din uppgift är att lägga rätt speltips inför så många matcher i systemet som möjligt.

Du spelar på 1X2 – vilket innebär att du gissar vinnare eller ett oavgjort resultat i varje match. Många tar del av Premier League speltips & odds för att få bättre koll på sina spel. Samma sak gäller även för Allsvenskan speltips inför matcher från svenska ligan finns i kupongen.I Stryktipset kan du välja att gardera matcher. Det innebär att du kan spela på både vinst för lag A, samt ett oavgjort resultat. Då har du två matchresultat som gör att du får ett rätt till din kupong.

Det går även att helgardera matcher för att säkra upp en match – oavsett vilket resultat det blir i matchen. Det finns begränsningar i hur många garderingar du kan göra i din Styrktipset kupong. Dessutom så blir din totala insats på ett högre belopp om du väljer att gardera flera matcher.Nedanför har vi en liten guide för dig som vill börja spela på Stryktipset. Där ser du hur du bör göra för att vara med i denna veckans Stryktips hos Svenska Spel.

  1. Hitta kupongen för Stryktipset till nästkommande lördag (släpps på torsdagar)
  2. Gå igenom matcherna – och tippa resultat du tror kommer att ske
  3. Lämna in din rad online – eller hos ett fysiskt spelombud
  4. Vänta tills matcherna spelas
  5. Se resultat för matcherna och rätta din kupong

Historia för Stryktipset

Historian för Stryktipset hos Svenska Spel har en lång tradition. Första gången som spelet lanserades var redan år 1934. Då samlades 12 matcher i en kupong – varav en rad kostade 25 öre styck. Under 1969 så uppdaterades Stryktipset till en kupong som vi än idag känner igen. De lade till 13 matcher i Stryktipset kupongen.Det går att lämna in dina Stryktipset tips online till Svenska Spel. Du kan även besöka ett spelombud för att lämna in veckans Stryktipset. Då fyller du i din kupong på plats.

Rätta Stryktipset – resultat

Efter varje lördag så kommer du att kunna rätta din Stryktipset kupong. Där kan du se resultat i alla matcher som du har spelat på – samt se ditt totala resultat från ditt spelsystem. Skulle du träffa rätt i alla – eller nästan alla matcher. Då kan du gå in till Svenska Spels hemsida för att se om du når upp till gränsen för utdelning. Dina vinster avgörs av hur många som deltagit i spelet – samt hur många rätt du har.

För att rätta Stryktipset live online så kan du gå vidare till: https://spela.svenskaspel.se/resultat/stryktipset.Där hittar du resultat, utdelning och rättning för de senaste spelen för Stryktipset. Där kan du även få en idé kring hur mycket pengar du kan vinna om du följer Stryktipset live under lördagen.Det finns mycket information om Stryktipset hos Svenska Spel som du kan följa. De har live resultat från alla matcher som spelas i Stryktipset – samt ge dig info kring alla vinster och utdelning.

Det krävs inget konto hos Svenska Spel för att följa resultat och utdelning för Stryktipset under den lördag som du spelar.Det finns många andra tjänster som kan hjälpa dig att se live resultat från matcher i Stryktipset. Nästan alla de bästa bettingsidorna i Sverige har liveresultat från matcherna som finns med i kupongen.’Vi rekommenderar dig alltid att själv följa resultaten i matcherna. Med hjälp av att streama Premier League online – så får du mer dramatik. Det gör varje lördag mycket roligare!

Vinster & utdelning

För att kunna få en idé om hur utdelningen av vinster ser ut för Stryktipset hos Svenska Spel – så har vi en tabell här nedanför. Där kan du se vilka vinster som du kan förvänta dig inför varje tipskupong. Vinstplanen och utdelning från Stryktipset ser du här nedanför.

Antal rätt Procentuell utdelning Andel
13 rätt 40% av den totala omsättningen 1:1 594 323
12 rätt 15% 1:61 320
11 rätt 12% 1:5 110
10 rätt 25% 1:697
Garantifond 8%

Du kan se Stryktipset hos Svenska Spel som en form av fond. Inför varje lördag så betalar mängder av medlemmar en insats till en pott. Det är denna pott som sedan kommer delas ut till de spelare som lyckas allra bäst med sin kupong. Desto färre av spelarna som misslyckas – desto större blir vinstutbetalningen bli för de som gjort en bra kupong. Skulle du t.ex. vara helt ensam med 13 rätt i Stryktipset så blir vinsten mycket större – än om t.ex. 10 stycken personer lyckas sätta in 13 rätt.

Historia för Stryktipset

Historian för Stryktipset hos Svenska Spel har en lång tradition. Första gången som spelet lanserades var redan år 1934. Då samlades 12 matcher i en kupong – varav en rad kostade 25 öre styck. Under 1969 så uppdaterades Stryktipset till en kupong som vi än idag känner igen. De lade till 13 matcher i Stryktipset kupongen.Det går att lämna in dina Stryktipset tips online till Svenska Spel. Du kan även besöka ett spelombud för att lämna in veckans Stryktipset. Då fyller du i din kupong på plats.

Lanserades: 20 oktober, 1934
Spelbolag: > Svenska Spel
Slogan: ”13 rätt är respekt”
Högsta vinst: 20.3 miljoner kronor (Oktober, 2011)
Ligor: Premier League, Championsship, Allsvenskan & Superettan

Spela live på Stryktipset?

Att spela på live odds innebär att man spelar på matcher som redan har påbörjats. Det är en form av betting som blivit mycket populär i Sverige under de senaste åren. När det kommer att spela på Stryktipset live så är det inget som ännu inte fungerar. Det krävs nämligen att du spelar på Stryktipset innan kl. 15:59. Det är detta klockslag som kommer vara tiden för spelstopp på Stryktipset på lördagar.

Många spelare väljer att lämna in sitt stryktips i sista stund. Det ger dig mer aningar om hur andra spelare har tippat i kupongen.Hos Svenska Spel kan du nämligen se hur stor andel av spelarna som spelat på olika resultat i matcher från Stryktipset just nu. Det innebär att du kan se vilka spel som är mest populära – samt vilka spel som ger bäst vinstutdelning. Det kan variera ganska mycket på bara några timmar.Det kan vara viktigt att känna till att du inte kan spela Stryktipset med en betting bonus. Hos Svenska Spel så finns det ingen bonus för nya spelare. Vilket innebär att det inte kommer finnas något erbjudande att använda dig av.

  • Spelstopp: Varje lördag, klockan 15:59

13 rätt tröja

Skulle du lyckas att sätta 13 rätt som resultat från Stryktipset så kan du beställa hem en tröja. Detta är en klassisk 13 rätt tröja som ibland syns bland de som tidigare vinnare. Denna 13 rätt tröja har blivit ett kvitto på att man behärskar betting från bl.a. Premier League och Championship.Många känner idag igen denna tröja. Det har delats ut massor av tröjor sedan Svenska Spels tröj-kampanj skapades. För att undvika att folk beställer hem tröjan – utan att prickat in 13 rätt – så krävs en kod. Denna kod skickas till dig efter att Svenska Spel har rättat din kupong från Stryktipset. Du kan beställa hem tröjan från Svenska Spels hemsida efter du har vunnit.Det finns andra prylar som du kan beställa hem för att påminna dig om din vinst från Stryktipset. Utöver en t-shirt så finns det även pins eller andra kampanj-souvenierer.

Speltips inför större matcher

Vi kommer inför varje lördag att lägga fram den Stryktipset kupong som vi lämnar in. I varje expert tips så hittar du våra korta och snabba analyser till varje match. Utöver dessa Stryktipset speltips – så kommer det även mer fördjupande tips att läsa. Det är främst till de matcherna som anses som större eller mer viktiga. Vi brukar alltid följa upp matcher som spelas av stora lag från Premier League i ett separat speltips.

Du kan hitta alla våra betting & odds tips på vår hemsida. Där kan du se till att läsa mer om våra experters tankar inför varje stor match.Bland alla våra speltips så hittar du fler matcher än bara de som ingår i Stryktipset denna vecka. Du kan även hitta tips inför andra ligor eller sporter. Vi täcker alltid upp de matcher som vi anser har störst intresse bland svenskar. Det kan handla om Allsvenskan, Superettan, Serie A, Bundesliga, La Liga m.m.Självklart så kommer vi även att täcka upp när svenska landslaget spelar matcher. Oavsett om det är under handbolls-EM eller bara kvalmatcher inför mästerskap.

Stryktipset system och rader

Det finns tre olika system att välja mellan om man inte vill spela det vanliga Stryktipset. De olika Stryktips systemen kallas för M-system, R-system och U-system. Alla har sina olika fördelar och givetvis en del nackdelar.

M-system

M-system innebär att du kan göra ett visst antal hel- och halvgarderingar när du bestämmer dig för vilka tecken du tänkt spela på. Det fungerar på samma sätt som att spela flera enkelrader i en och samma kupong.

R-system

Detta är ett lite annorlunda system på Stryktipset. Det är ett reducerat system där antalet rader är minskat. Nackdelen är att vinstchansen blir lägre än ett M-system men summan man spelar för blir också mindre. När du väl har kryssat i samtliga matcher räknas antalet match ut.

U-system

Ett U-system innebär att du har en möjlighet att påverka teckenfördelningen på dina nyckelrader. Det är precis som ett R-system som också är ett reducerat system. På ett U-system kan du sätta ett utgångstecken på dina val.

Vanliga frågor om Stryktipset

Vi avslutar med att ge dig snabba svar på vanliga frågor kring Stryktipset online. Här kan du hitta om vi täcker upp den fråga som du kan tänkas ha. Vi försöker svara så tydligt och kort som möjligt.

Stryktipset är en form av tipskupong som finns hos Svenska Spel sedan 1934. Där spelar du på 13 olika matcher – vid många rätt så kommer en vinst att betalas ut dig. Vinsten beror på hur många spelare som lagt en insats – samt hur många som har lika många, eller fler rätt än dig.

Varje lördag, kl. 15:59 kommer det vara spelstopp för Stryktipset. Det är sista stunden du har för att lägga in ditt tips till Svenska Spel. Normalt vis så är alla resultat från Stryktipset klara under lördagskvällen. Det kan ske undantag.

I de allra flesta fall så kommer Stryktipset att täcka upp de bästa matcherna från engelsk klubbfotboll. Det innebär att det är fokus på matcher från Premier League och Championship. Det kan även förekomma svensk fotboll – eller andra ligor bland matcherna i Stryktipset.

Ja – sedan flera år tillbaka så har Svenska Spel gjort det möjligt att lägga in speltips inför Stryktipset på nätet. Du gör detta genom att logga in hos Svenska Spel. Väl där hittar du mer info om att spela på denna form av betting.

Under 2011 så gick en rekordstor vinst ut till en spelare. Beloppet på vinster blec 20,3 miljoner kronor. Det var en spelare som var ensam med att pricka in 13 rätt. I normala fall så brukar största vinster vara på 1-5 miljoner till spelare med 13 rätt.

Nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar