Speltips – Tips för betting & odds idag!

Vi hjälper dig med att hitta speltips inför dagens matcher. På denna sida samlar vi speltips och odds från idag. Kolla in vilka matcher som vi valt att skriva analyser och förslag på betting. Vi lägger upp speltips främst från fotboll – men har även odds idag från andra sporter.

Speltips idag

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalen i Copa America mellan Uruguay mot Colombia. Speltips, odds och guide om hur du kan streama matchen online.
11 juli, 2024
holland england speltips
EM
Läs allt inför EM-semifinalen mellan Holland och England. Vi ger er vårt speltips, när det nu är dags för det sista finallaget att koras.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen mellan Argentina mot Kanda. Matchstart, natten till onsdag, klockan 02:00. Läs om speltips, odds & livestreaming online.
09 juli, 2024
1 2 592

Alla våra speltips & odds är helt gratis att rygga. Vår ambition är att kunna hjälpa dig att välja vilka odds du ska spela på. Vi kan aldrig utlova några vinster. Vad vi kan lova är dock att du får ta del av den granskning vi gjort inför matcherna. I våra speltips kan du läsa om statistik, skador på spelare och formen. Det kan hjälpa dig att lägga en grund för vilket odds du väljer till ditt eget speltips.

Vi försöker vara en seriös sida som erbjuder våra läsare gratis speltips. Vi rekommenderar dig endast att spela på bra & svenska bettingsidor. Bland våra betting bonusar på odds kan du se alla sidor vi rekommenderar.

Tips på bettingsidor

Bet365 Bet365
 • Check Icon
  Världens största bettingsida
 • Check Icon
  Högklassiga live streams
 • Check Icon
  Några av de bästa oddsen
Betsson Betsson
 • Check Icon
  Svenskt spelbolag från 1963
 • Check Icon
  Live streams av sport
 • Check Icon
  Stora erbjudanden & kampanjer
Mr Green Mr Green
 • Check Icon
  Trovärdig spelsida i Sverige
 • Check Icon
  Roliga kampanjer & gåvor
 • Check Icon
  Spela med Swish

18+ | Regler & villkor gäller | bonus ger till nya spelare endast | Stödlinjen.se

Odds idag

Hitta de odds som finns att spela på idag. Vi listar här kommande matcher och odds idag – eller inom snar framtid. Vi har valt att hämta oddsen från de allra största och populäraste ligorna. Främst hittar du odds idag från sporter inom fotboll, ishockey och tennis.

Vid stora matcher så kommer du även kunna läsa om speltips idag. Perfekt för att ladda upp inför matcherna du ser framemot!

England - Premier League

Spain - LaLiga

Italy - Serie A

”Ett speltips är en hänvisning om vilka odds som experter & sportskribenter rekommenderar för vanliga spelare. Speltips ger dig oftast en bättre överblick och spaningar kring vilket resultat som är förväntat från en specifik match.”

Gratis tips med bäst odds

Målet är att du alltid ska kunna surfa in på Sportal.se för att hitta speltips inför matcher du vill betta på. Därför håller vi sida uppdaterad dagligen med nya speltips inför matcher som spelas idag – eller nästkommande dagar.

Alla våra speltips är gratis att läsa. Vi plockar ut de bästa matcherna för att erbjuda dig de bästa oddsen och speltipsen som våra experter ser inför matcherna. Det finns inga garanterier för att vinna pengar på betting med hjälp av våra speltips. Däremot är vi säkra på att de ger dig en bättre bild om vad som finns att vänta inför matcherna.

Många letar främst efter att läsa gratis speltips inför matcher idag. Det är sällan som ett speltips man betalar för skulle bevisligen vara bättre.

Våra bettingtips kommer inte heller bara att att visa dig vilka odds vi kommer spela på. Vi jämför även odds på olika sidor för att ge dig även de bästa oddsen inför dina matcher.

 • Alltid gratis speltips
 • Från experter med erfarenhet av betting
 • Jämförelse av odds på olika bettingsidor
 • Analyser & förutsättningar inför matchen
Speltips

Våra betting- & speltips

Med hjälp av våra tips så kan du följa de stora matcherna varje dag. Du hittar alltid de matcher som vi anser är med störst intresse för spelare i Sverige.

Alla våra speltips & odds är helt gratis att rygga. Vår ambition är att kunna hjälpa dig att välja vilka odds du ska spela på. Vi kan aldrig utlova några vinster. Vad vi kan lova är dock att du får ta del av den granskning vi gjort inför matcherna. I våra speltips kan du läsa om statistik, skador på spelare och formen. Det kan hjälpa dig att lägga en grund för vilket odds du väljer till ditt eget speltips.

Vi nämnde tidigare att vi samlar speltips från fotboll, ishockey, tennis och handboll. Det är de sporter som vi satsar mest på inom betting – och som har störst intresse i Sverige.

Våra speltips kan innehåll olika typer av odds. Allt ifrån de klassiska 1X2-oddsen till att spela på antal hörnor, mål eller utvisningar.

Läs gärna mer om de sporter som vi satsar på mest i våra oddstips på nätet.

Fotboll tips

Att läsa speltips inom fotboll odds är helt klart mest populärt. I Sverige och Europa så är fotboll den ohotat största sporten. Därför är det inte alls konstigt att så många söker sig till gratis fotboll speltips inför stora matcher.

På Sportal.se så är det fotbollstips vi har allra mest fokus på. Vi uppdaterar varje dag mer fler speltips som täcker upp odds inför dagens matcher. Det gör att du kan ta hjälp av våra betting tips på fotboll under varje dag. Ny dag innehåller nya speltips helt enkelt!

Vi ger dig inte bara våra fotboll speltips. Vi jämför även många olika bettinsidor och de bästa oddsen. Vårt mål är att du ska kunna hitta till det spelbolag som erbjuder det högsta oddset på den match du vill spela på.

När vi prioriterar matchen inför våra fotboll speltips så är intresset en stor faktor. Vi väljer därför att ha med de allra flesta matcherna från Allsvenskan och Superettan. Det är inte bara svensk fotboll som är stor. Därför har vi även koll på storlagen i Premier League, La Liga, Serie A, och Bundesliga.

Självklart är vi också med i vår sektion med speltips när klubbarna drabbar samman i Champions League och Europa League.

Vi har extra stort fokus även på matcher där svenska landslaget spelar. Det kan vara allt från VM och EM. Där sviker vi självklart inte våra läsare genom att inte lägga upp fotbollstips inför dessa matcherna.

Ligor för speltips inom fotboll

 • EM, VM & kvalmatcher (Landslaget)
 • Allsvenskan
 • Superettan
 • Champions League
 • Europa League
 • Premier League
 • La Liga
 • Serie A
 • Bundesliga
 • Ligue 1

Hockey tips

I Sverige så är betting på ishockey väldigt stort. Det kan många gånger vara svårt att hänga med i alla matcher som spelas i SHL och NHL. Därför kan det vara bra att följa våra hockey speltips för att få lite överblick.

Det finns flera bettingsidor som erbjuder hockey odds. I våra speltips försöker vi jämföra dessa oddsen för att kunna rekommendera de allra bästa oddsen för dig.

Vi har samlat alla hockey tips under våra nyheter. Du hittar därför de speltips inom ishockey här nedanför. Där blandar vi även in olika nyheter som har med ishockey att göra.

Det finns betydligt färre ligor inom hockey som skapar stort intresse i Sverige – i jämförelse med fotboll. Det är nästan endast två ligor som står för det stora intresset. Nämligen NHL och SHL. Vi har samlat ligor och turneringar där vi kan komma skriva speltips till dagens matcher.

 • Tre Kronor i VM och OS
 • SHL
 • NHL
 • CHL
 • HockeyAllsvenskan

Andra sport tips

Utöver fotboll och ishockey så kan vi komma med fler speltips inom sportens värld. Vi samlar därför de bästa oddsen och speltips till matcher inom t.ex. tennis, skidor, handboll och mycket mer.

Det kan alltid vara bra att surfa in på Sportal.se för att se speltips inför de stora matcherna som väntar. Oavsett vilken sport som det handlar om.

Det handlar främst om speltips som täcker upp matcher i stora turnering. Till exempel när Sveriges spelar VM eller EM i handboll eller en stor Grand-Slam tunering spelas i tennis. Vi har radat upp de odds i sporter och turningar som vi täcker upp i våra speltips.

 • Tennis (Grand Slam turneringar)
 • Handboll (EM, VM, OS och Champions League)
 • Skidor (VM och OS)
 • Trav (Vid stora tävlingar)
 • Basket (NBA & OS)
 • Amerikansk fotboll (Super Bowl)
 • UFC & MMA (Vid svenskt deltagande)

Du kan läsa mer om dessa specifika sporter i våra sidor kring tennis odds eller skidskytte odds. Det är bara exempel på de sporter som vi täcker upp i våra speltips.

Få hjälp med Stryktipset

Inte sällan så kan våra speltips hjälpa dig inför matcher som finns med i Stryktipset förslag. Det är en form av spel där man lägger ihop en spelkupong med upp till 13 matcher. Det är bettingsida Svenska Spel som har denna typ av spel. Det gäller att ha så många rätt tips som möjligt för att vinna mycket pengar. Därför är det ganska populärt i Sverige att hitta speltips från Stryktipset.

Oftast så kan det finnas med matcher i Stryktipset som man inte har så bra koll på. Då kan ett gratis speltips vara helt perfekt. Där kan du kostnadsfritt läsa vad en av våra experter tror om matchen. Du kan då välja att rygga våra oddstips eller spela på något annat odds efter du läst våra tankar.

Stryktipset brukar ha främst fokus på fotbollsmatcher från Premier League eller Championship.

Europatipset

På samma vis som Stryktipset är ett större spel inför matcher från England – så är Europatipset ett spel för dig som är intresserad av övrig europeisk fotboll. Då är det istället matcher från övriga ligor. Inte sällan med fokus på Serie A, La Liga, Bundesliga och Allsvenskan.

Precis på samma vis som våra speltips kan hjälpa dig i Stryktipset – så kan våra speltips även hjälpa dig med Europatipset. Det brukar alltid finnas med matcher i kupongen som du kan hitta här på sidan.

Topptipset

Ett annat populärt tips att spela på hos Svenska Spel är Topptipset. Det är en kupong som oftast består av 8 matcher. Det är speciellt framtagna matcher för att anses vara de bästa och mest intressanta. Nästan alla matcher som läggs till i Topptipset kan du läsa om här på hemsida. Vår ambition är nämligen att du ska kunna läsa speltips om alla de bästa matcherna som spelas i Europa.

Bästa sidor för betting

Utöver att vi ger dig massor av tips på odds inom massor av olika sporter och ligor – så hjälper vi dig även med att hitta bäst bettingsida. Därför har vi skrivit flera recensioner för bettingsidor. Där finns allt tänkbar information och våra egna omdömen av varje spelsida. Där kan man läsa mer om för- och nackdelar.

Du kan även läsa vidare om vilka betalningsmetoder som är möjliga att använda på varje sida. Du kan även läsa mer alla bonusar och odds som sidan erbjuder dig.

Med andra ord så finns det väldigt många tips som vi kan dela med oss av innan du börjar spela på betting.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Stor sponsor inom svensk idrott
 • Live streams av sport
 • Fokus på låga divisioner
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Sportals experter

De experter som jobbar med att publicera speltips är just nu fyra stycken. Du kan läsa en kort presentation om alla de skribent som varje dag ger oss fler speltips och odds inom fotboll och andra sporter.

 • Jimmie Nyman – Bäst koll på svensk fotboll i Allsvenskan och Superettan. Håller främst på Falkenbergs FF. Gillar även ishockey & vintersport.
 • Emil Sandberg – Passionerad supporter av Serie A – och AC Milan. I Sverige så är det Hammarby IF som gäller.
 • Gustaf Rauer – En inbiten skribent inom Premier League – men räds inte att skriva om andra ligor.
 • Katten Jansson – Vår egen lilla katt som har koll på Bundesliga och Premier League. En stor passion även för större tennisturneringar.

Ordlista för speltips på nätet

För att hjälpa dig med att förstå mer kring betting och speltips – så har vi skapat en liten ordlista. Där förklarar vi orden som är vanligt förkommande för speltips på nätet.

 • 1X2 – Den vanligaste formen av odds där du tippar vilket lag som ska vinna – eller om matchen slutar oavgjort.
 • Asian Handicap – När du spelar på ett resultat där matchen startar med t.ex. 1-0 till ena laget.
 • Antal mål/hörnor – Du spelar på ett specifikt antal hörnor eller mål som kommer att ske under en match. Hur matchen slutar är orelevant.
 • Bet Builder – En ganska ny funktion hos en del bettingsidor. Du får mer frihet i att skapa ett spel som passar dig allra bäst.
 • Combos – När du lägger in två olika händelser i samma match (t.ex. att FC Barcelona vinner matchen – men att det inte blir mer än 3 mål i matchen)
 • Halvgardering – När du väljer ut två olika resultat av 1X2-spel.
 • Helgardering – När du säkrar en match i ett systemspel. Du spelar på alla möjliga alternativ av ett 1X2-spel.
 • Högoddsare – En spel där vinstchans är låg – men vinst mycket hög. Riskabela speltips.
 • Livebetting – När du spelar på odds i matcher som redan startat.
 • Kombinationsspel – När du kombinerar flera matcher i en och samma kupong. Högre odds – men lägre vinstchanser.
 • Målskytt – När du spelar på en specifik spelare som kommer att göra mål under matchen
 • Spelbörs – När du spelar mot andra medlemmar hos en hemsida – istället mot ditt spelbolag.
 • Systemspel – När du spelar på t.ex. Stryktipset, Europatipset m.m. Spelkupongen och matcherna är handplockade av spelbolagen.
 • Stänga spel (Pay out) – En funktion som finns hos de största oddssidorna. Du får möjligheten att sälja tillbaka ditt tipskupong till spelbolaget innan ditt spel är avgjort.
 • Vinnarspel – Långtidsspel som inte är på en specifik match. Du tippar om t.ex. vilket lag som vinner Champions League eller landslag som vinner VM.

Vanliga frågor

Här kan du snabbt hitta frågor och svar på de vanligast funderingarna som finns för våra speltips.

Hos Sportal.se så uppdaterar vi med nya speltips varje dag. Du kan hitta tips inför betting på alla de stora och mest intressanta matcherna som spelas.

Absolut. Det är 100% gratis – och du behöver aldrig betala för att läsa vidare om vilka odds vi spelar på inför matcherna.

Främst inom fotboll, men även andra sporter som handboll, ishockey, basket och tennis. Vi uppdaterar alltid med bettingtips inför de matcher vi tror har högst intresse.

Nej. Speltips är våra egna tankar och analyser inför matcher. Det finns inga garantier för att vinna pengar när du ryggar oss.

Vi uppdaterar alltid med en liten jämförelse med hemsidor som erbjuder odds och spel på matcher. Där jämför vi vilken av de bettingsidor vi rekommenderar som har bästa oddsen inför matchen du vill spela på.

Senaste bettingsidorna hos Sportal

Lyllo casino Lyllo casino
 • Check Icon
  24/7 support
 • Check Icon
  Casino, Odds & Live Casino
 • Check Icon
  Spela med Swish