Skidskytte – Odds, betting & bonusar (VM 2024 + VC)

Vill du spela på skidskytte odds under vintern? Här kan du hitta bettingsidor som har bästa oddsen på skidskytte. Vi ger dig även våra speltips för vinnare av världscupen 2023/24!

I Sverige är intresset högt för att följa skidskytte. Det blir allt fler som vill kombinera spänningen i skidskytte med betting. Det skapar ännu mer nerver under världscupen 2023/24!

Skidskytte odds & betting

Här har vi valt att samla ihop de svenska bettingsidor som har de bästa oddsen inom skidskytte. Du kan även hittar bet bonus att spela med inför din skidskytte betting.

Lista med sidor med skidskytte betting

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Svenskt spelbolag från 1963
 • Live streams av sport
 • Stora erbjudanden & kampanjer
 • Stort utbud av spel & odds
 • Enkla & snabba uttag
 • Användarvänligt

Nästan alla de stora bettingsidorna i Sverige har nu skidskytte odds. Det som kan skilja är hur många olika odds som du kan spela på under varje tävling. Det finns de bettingsidor som endast har odds för vinnare av världscupen. Andra sidor har istället odds inför varje tävling och etapp.

Odds inför Skidskytte VM 2024

Under 2024 så kommer VM i skidskytte att arrangeras. Under Skidskytte VM 2024 kommer det finnas massor av odds att spela på. I varje lopp så kommer du med hjälp av betting kunna öka spänningen i varje lopp och distans. Självklart har vi på Sportal kollat in de bästa Skidskytte VM 2024 oddsen. Här kan du även läsa om våra speltips som vi spelar på under VM.

Först kollar vi in oddsen för vinnare av en individuell tävling. Här kan du betta på om du tror att åkaren kommer att ta en guldmedalj i VM – eller inte.

Vilket land vinner medaljligan i VM?

Land Odds från Unibet
Norge (15 medaljer eller fler) 2.25
Frankrike (7 medaljer eller fler) 2.15
Tyskland (4 medaljer eller fler) 2.25
Italien (4 medaljer eller fler) 2.40
Sverige (4 medaljer eller fler) 1.65

Vinnare av VM medaljer

Vinner minst 1 individuell tävling (Unibet) Ja Nej
Lisa Vittozzi 3.25 1.30
Justine Braisaz 3.50 1.25
Ingrid Tandrevold 3.50 1.25
Johannes Dale 3.75 1.25
Elvira Öberg 3.75 1.23
Vetje Christiansen 4.50 1.16
Lou Jeanmonnot 4.50 1.16
Tarjei Bö 6.50 1.08
Hanna Öberg 6.50 1.08
Martin Ponsilouma 7.50 1.05
Sebastian Samuelsson 7.50 1.05
Karoline Knotten 9.00 1.03

Du kan se alla oddsen väl inne hos Unibet Sverige.

Antal medaljer i skidskytte VM

Johannes Thinges Bö

Antal medaljer Odds
4 st (eller mer) 2.75
3 st (eller färre) 1.40

Elivira Öberg

Antal medaljer Odds
2 st (eller mer) 3.50
1 st (eller färre) 1.25

Vem vinner världscupen i skidskytte 2023/24?

Under säsongen för skidskytte är det främst världscupen som står i fokus. Många försöker på förhand tippa en vinnare av den totala världscupen 2023/24. Det finns odds för vinnare ute hos de flesta bettingsidor. Dessa odds kommer att förändras allt efter som världscupstävlingarna pågår.

Med hjälp av oddsen så kan du se vilka skidskyttar som spelbolagen ser som favoriter till att vinna världscupen 2023/24. Du kan också följa skidskytte 23/24 idag med program & tider för hela världscupen.

Odds för vinnare i världscupen – Herrar

Norrmannen Johannes Thingnes Bö är stor favorit till att vinna världscupen 23/24 i skidskytte. Inför säsongen så är spelbolagen överrens om att ha mycket låga odds på att ha Johannes Bö som vinnare. Två svenskar finns med bland topp 10 med bäst chans att vinna världscupen.

Skidskytt Odds (från Unibet)
Johannes Thingnes Boe (Norge) 1.08
Strula Holm Lagereid (Norge) 8.50
Quentin Fillon Maillet (Frankrike) 16.00
Vetle Sjåstad Christiansen (Norge) 19.00
Martin Ponsilouma (Sverige) 41.00
Sebastian Samuelsson (Sverige) 41.00
Benedikt Doll (Tyskland) 51.00
Emilien Jacquelin (Frankrike) 67.00

Odds för vinnare i världscupen – Damer

Bland damernas världscup i skidskytte så tror spelbolagen att det står mellan Julia Simom och systrarna Öberg. Både Hanna och Elvira har goda chanser enligt oddsen för att vinna världscupen 23/24 på damsidan.

Skidskytt Odds (från Betsson)
Julia Simon (Frankrike) 3.00
Elvira Öberg (Sverige) 4.00
Hanna Öberg (Sverige) 4.00
Dorothea Wierer (Italien) 9.00
Lisa Vitozzi (Italien) 9.00
Ingrid Landmark Tandrevold (Norge) 16.00
Anamarija Lampic (Slovenien) 20.00

Landslag att vinna totala stafettcupen

Det är inte bara inviduella vinnare som ska utses i världscupen 23/24. Det kommer även vara tävlingar om vilket landslag vinner den totala cupen i stafett. Här ser Sverige ut att vara favoriter att vinna på damsidan. Bland herrarna så har Sverige en mer underdogroll bland oddsen.

Landslag (Herrar) Odds (från Unibet)
Norge 1.15
Frankrike 6.50
Tyskland 7.50
Sverige 16.00
Italien 101.00
Schweiz 151.00
Landslag (Damer) Odds (från Unibet)
Sverige 1.45
Frankrike 3.50
Tyskland 7.50
Italien 16.00
Norge 26.00
Schweiz 101.00

Speltips

Vårt speltips inför säsongen 2023/2024 i skidskytte kretsar om Elvira Öberg. Vi tror att denna säsongen kommer vara den som tar Elvira Öberg till start utmanare – till en mästarinna. Vi tror att det blir många individuella segrar under världscupen. Vilket kommer att leda till att hon plockar hem världscupen.


 • Speltips: Elvira Öberg vinner världscupen 23/24
 • Odds: 4.00
 • Bettingsida: Unibet

Ett annat speltips kommer att vara på de svenska herrarna. Våra rapporter säger att Martin Ponsilouma och Sebastian Samuelsson ska vara i ett bra slag inför världscupen 2023/2024. Om vi lägger till Jesper Nelin – som förra året gjorde sin bästa säsong hittils – så har Sverige ett starkt stafettlag. Vi tror inte att Sverige kommer att vinna – men tar en pallplats i stafettcupen.


 • Speltips: Sverige placeras 1-3 i stafettcupen
 • Odds: 2.25
 • Bettingsida: Unibet

Oddsa på skidskytte – Så gör du!

Det går väldigt enkelt och snabbt för dig som vill kunna oddsa på skidskytte online. Det finns idag flera stora bettingsidor som erbjuder spelare att välja mellan skidskytte odds. Det handlar främst att du ska välja en sida eller bonus du tror passar din skidskytte betting.

Vi har tagit fram lite steg du bör gå igenom för att börja oddsa på skidskytte. Du kan läsa om alla steg här nedan.

 1. Välj en sida (se vår topplista)
 2. Gå vidare till sidan
 3. Öppna ett konto med ditt BankID (ingen registreing)
 4. Logga in
 5. Gör en insättning & hämta eventuell bonus
 6. Gå till alla skidskytte odds
 7. Välj ett spel & satsa!

Tävlingar & mästerskap

Det är allra mest populärt att spela på skidskytte odds under stora mästerskap. Inte minst under VM och OS. Det är då som allra flest svenskar tar sig framför sin TV för att följa loppen.

OS

Det allra största du kan vinna inom skidskytte är ett OS-guld. Var fjärde år så arrangeras Vinter OS – där skidskytte självklart är en av grenarna som ska avgöras.

Nästa Vinter OS kommer att ske i Milano, Italien. Där förväntas Sveriges landslag åtminstone ta en medalj!

VM

Lite mer frekvent än OS – så arrangeras Skidskytte VM varje år – med undantag för år då OS arrangeras. Detta mästerskap öppnar för massor av betting på skidskytte online.

Under mästerskap så det finnas möjlighet till fler spel än vad som normalt finns under ett lopp. Det går att lägga in betting tips på den åkare som tar flest medaljer på dam- och herrsidan.

Världscupen

Under hela vinterhalvåret så pågår det tävlingar i skidskytte världscupen. Det beskrivs många gånger som en kringresande cirkus. Alla tävlande kommer åka runt om i Europa för att tävla i stort sett varje helg.

Man kan alltid lita på att det varje år pågår massor av tävlingar. Det finns många olika discipliner som körs under världscupen. Några av disciplinerna är till exempel jaktstart, stafetter, masstart eller sprint.

Det finns flera klassiska tävlingar som hålls varje år i Östersund, Ruhpolding, Oslo och Kontiolax. Alla tävlingar i världscupen kommer vara möjliga att betta och odds på hos de sidor vi tipsar om.

Sidor med skidskytte bonus

För att mer tydligt ge dig våra rekommendationer om bettingsidor med skidskytte odds – så har vi listat våra favoriter här nedanför. Där kan du få en kort kommentar kring varför vi tycker att just dessa oddssidor passar sig för skidskytte betting.

Vi tipsar aldrig om utländska sidor utan licens – så du behöver inte vara orolig att hamna på en oseriös sida.

NordicBet

Skaparna bakom NordicBet har sett till att fokusera på nordisk sport och ligor. Det är därför du kan spela på massor av vintersport hos NordicBet Sverige. De har även gjort det väldigt smidigt för dig som vill spela. Du registrerar dig med ditt BankID – för att sedan spela odds med Swish. Smidigt och enkelt.

Expekt

Expekt är en bettingsida utan konto & registrering som fått något av en nystart. Efter en kortare paus – så är nu Expekt tillbaka på banan. De lockar nu spelare som aldrig förr. Kanske beror mycket på deras bonus med gratis & free bet som är värt 1500 kr.

Snabbare

Ett något mer nytt spelbolag på nätet är Snabbare. Deras bettingsida lanserades under samma tid som den svenska spellicensen började gälla för bettingsidor. De var därför en av de första sidorna med att erbjuda smidigare spelande via mobilen. De var bland de första med funktioner som BankID och Swish.

Sammanfattning av skidskytte odds

Vi skulle säga att skidskytte är en sport som är ganska svår att spela på. Det finns lite mindre olika typer av spel som du kan satsa på – i jämförelse med andra sporter. Inom till exempel fotboll odds eller hockey odds så finns det massor av andra spel.

Det är dessutom inte så många bettingsidor som erbjuder live odds på skidskytte. Det är mycket synd – då skidskytte skulle ha många spelmöjligheter under pågående lopp. Det kanske är något som kommer till framtiden.

Vi på Sportal.se tycker skidskytte är en mycket rolig sport att kombinera med odds. Det adderar en extra stor spänning i loppen där svenska skidskyttar har chansen att vinna.

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024