Skidskytte – Odds, betting & bonusar

Det är ett stort intresse för skidskytte i Sverige. I denna guide tittar vi extra på odds & betting för skidskytte online. Det finns flera sidor som kommer erbjudadig att oddsa på skidskytte.

Här kan du se vilka resultat och odds som flest väljer att spela på inför skidskytte tävlingar. Du kan även se vart vi rekommenderar dig att spela med bästa oddsen inom sporten.

Skidskytte odds & betting

Här har vi valt att samla ihop de svenska bettingsidor som har de bästa oddsen inom skidskytte. Du kan även hittar bet bonus att spela med inför din skidskytte betting.

Lista med sidor med skidskytte betting

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Svenskt spelbolag från 1963
 • Live streams av sport
 • Stora erbjudanden & kampanjer
 • Stort utbud av spel & odds
 • Enkla & snabba uttag
 • Användarvänligt

Du kan vara säker på att alla bettingsidor med skidskytte odds vi tipsar om har en svensk licens. Det innebär att dessa sidor har höga krav på sjyst och ansvarsfullt spelande.

Att hitta till skidskytte odds är inte speciellt svårt. Det finns många bettingsidor som erbjuder odds inom skidskytte tävlingar.

Om du behöver veta mer om sporten innan du väljer att spela på odds. Då har vi en guide med skidskytte regler, avstånd & gevär. Det är alltid bra att veta så mycket som möjligt innan du oddsar på nätet. Du kan även ta del av skidskytte program 2022 & 2023 med tider & datum för alla tävlingar som ska avverkas.

Total vinnare av världscupen

Du kan redan nu ta hjälp av de odds som finns för att tippa en vinnare av världscupen 2022/23. Kolla in om du hittar ett betting tips som du vill spela på nedanför.

Herrar

Vinnare i världscupen 2022/23 (herrar) Odds från Betsson Sverige
Johannes Thinges Bö (Norge) 1.85
Quentin Fillon Maillet (Frankrike) 2.75
Strula Holm Lägreid (Norge) 4.50
Sebastian Samuelsson (Sverige) 16.00
Emilien Jacquelin (Frankrike) 19.00
Vetle Sjåstad Christiansen (Norge) 25.00
Tarje Bö (Norge) 35.00
Bubblare: Martin Ponsilouma (Sverige) 50.00

Damer

Det är självklart även möjligt att spela på odds för vilken kvinna som vinner världscupen i skidskytte för damer. Där finns det fler svenska hopp!

Vinnare i världscupen 2022/23 (damer) Odds från Unibet Sverige
Elvira Öberg (Sverige) 2.50
Marte Olsbu Röiseland (Norge) 2.50
Tiril Echoff (Norge) 5.00
Hanna Öberg (Sverige) 9.00
Denise Hermann (Tyskland) 19.00
Franziska Preuss (Tyskland) 26.00
Dorothea Wierer (Italien) 26.00
Bubblare: Stina Nilsson (Sverige) 67.00

Odds på skidskytte

Det finns inte speciellt många olika odds idag på skidskytte som du kan välja inför en tävling. Om vi jämför med andra sporter och deras odds på nätet så finns det betydligt färre spel.
Skidskytte odds går främst ut på att tippa vinnare i varje lopp. Det går dessvärre inte att oddsa skidskytte utifrån hur många bommar, straffrundor eller bonusar som en skidskytt drar på sig.

Vinnare

Det allra mest populära – och nästan – de enda oddsen för skidskytte som finns är att tippa vinnare. Du väljer en av alla de åkare som deltar i loppet. Skulle du lyckats att förutspå resultatet på förhand så kan du förvänta dig en större vinst.

Svårigheten att vinna på vinnarspel inom skidskytte odds är ganska påtaglig. Sporten handlar mycket om marginaler. Dock ger ett vinnande spel oftast mer än 3.00 i odds.

Pallplats

För att gardera sig en aning när du väljer att oddsa på skidskytte är att tippa pallplatser. Då krävs det inte att den åkaren som du väljer vinner tävlingen. Det räcker att denne istället hamnar på en pallplats (position 1-3).

Det kan vara ett smart spel för dig som vill ta mindre risker. Dock kommer din vinst att bli mindre om du garderar dig själv med alla de första tre placeringarna.

H2H & vinstmarginal

Hos vissa få bettingsidor så kan du spela på ytterligare några odds inom skidskytte. Det handlar då om saker som hur mycket tid som vinnaren har ner till silvermedaljen.

Det kan även handla om att du tar fram odds mellan två utvalda åkare. Sedan tippar du vilken av de två åkarna som vinner den interna striden i en tävling.

Oddsa på skidskytte – Så gör du

Det går väldigt enkelt och snabbt för dig som vill kunna oddsa på skidskytte online. Det finns idag flera stora bettingsidor som erbjuder spelare att välja mellan skidskytte odds. Det handlar främst att du ska välja en sida eller bonus du tror passar din skidskytte betting.

Vi har tagit fram lite steg du bör gå igenom för att börja oddsa på skidskytte. Du kan läsa om alla steg här nedan.

 1. Välj en sida (se vår topplista)
 2. Gå vidare till sidan
 3. Öppna ett konto med ditt BankID (ingen registreing)
 4. Logga in
 5. Gör en insättning & hämta eventuell bonus
 6. Gå till alla skidskytte odds
 7. Välj ett spel & satsa!

Tävlingar & mästerskap

Det är allra mest populärt att spela på skidskytte odds under stora mästerskap. Inte minst under VM och OS. Det är då som allra flest svenskar tar sig framför sin TV för att följa loppen.

OS

Det allra största du kan vinna inom skidskytte är ett OS-guld. Var fjärde år så arrangeras Vinter OS – där skidskytte självklart är en av grenarna som ska avgöras.

Nästa Vinter OS kommer att ske i Milano, Italien. Där förväntas Sveriges landslag åtminstone ta en medalj!

VM

Lite mer frekvent än OS – så arrangeras Skidskytte VM varje år – med undantag för år då OS arrangeras. Detta mästerskap öppnar för massor av betting på skidskytte online.

Under mästerskap så det finnas möjlighet till fler spel än vad som normalt finns under ett lopp. Det går att lägga in betting tips på den åkare som tar flest medaljer på dam- och herrsidan.

Världscupen

Under hela vinterhalvåret så pågår det tävlingar i skidskytte världscupen. Det beskrivs många gånger som en kringresande cirkus. Alla tävlande kommer åka runt om i Europa för att tävla i stort sett varje helg.

Man kan alltid lita på att det varje år pågår massor av tävlingar. Det finns många olika discipliner som körs under världscupen. Några av disciplinerna är till exempel jaktstart, stafetter, masstart eller sprint.

Det finns flera klassiska tävlingar som hålls varje år i Östersund, Ruhpolding, Oslo och Kontiolax. Alla tävlingar i världscupen kommer vara möjliga att betta och odds på hos de sidor vi tipsar om.

Sidor med skidskytte bonus

För att mer tydligt ge dig våra rekommendationer om bettingsidor med skidskytte odds – så har vi listat våra favoriter här nedanför. Där kan du få en kort kommentar kring varför vi tycker att just dessa oddssidor passar sig för skidskytte betting.

Vi tipsar aldrig om utländska sidor utan licens – så du behöver inte vara orolig att hamna på en oseriös sida.

NordicBet

Skaparna bakom NordicBet har sett till att fokusera på nordisk sport och ligor. Det är därför du kan spela på massor av vintersport hos NordicBet Sverige. De har även gjort det väldigt smidigt för dig som vill spela. Du registrerar dig med ditt BankID – för att sedan spela odds med Swish. Smidigt och enkelt.

Expekt

Expekt är en bettingsida utan konto & registrering som fått något av en nystart. Efter en kortare paus – så är nu Expekt tillbaka på banan. De lockar nu spelare som aldrig förr. Kanske beror mycket på deras bonus med gratis & free bet som är värt 1500 kr.

Snabbare

Ett något mer nytt spelbolag på nätet är Snabbare. Deras bettingsida lanserades under samma tid som den svenska spellicensen började gälla för bettingsidor. De var därför en av de första sidorna med att erbjuda smidigare spelande via mobilen. De var bland de första med funktioner som BankID och Swish.

Sammanfattning av skidskytte odds

Vi skulle säga att skidskytte är en sport som är ganska svår att spela på. Det finns lite mindre olika typer av spel som du kan satsa på – i jämförelse med andra sporter. Inom till exempel fotboll odds eller hockey odds så finns det massor av andra spel.

Det är dessutom inte så många bettingsidor som erbjuder live odds på skidskytte. Det är mycket synd – då skidskytte skulle ha många spelmöjligheter under pågående lopp. Det kanske är något som kommer till framtiden.

Vi på Sportal.se tycker skidskytte är en mycket rolig sport att kombinera med odds. Det adderar en extra stor spänning i loppen där svenska skidskyttar har chansen att vinna.

Europatipset 4 juni
europatipset
Ta del av våra analyser av Europatipsets 13 matcher, med spelförslag på ett 96-raderssystem!
03 juni, 2023
Måltipset 3 juni
måltipset
Ta del av vår analys med spelförslag på Måltipset 3 juni!
02 juni, 2023
fullträff 3 juni
fullträff
Kolla in vår analys med spelförslag på Fullträff-kupongen den 3 juni. Vi tippar antal mål i alla matcher.
02 juni, 2023