Streama Superettan – Se matcher via live stream & på TV

Streama Superettan

Sveriges nästhögsta liga i fotboll är Superettan. Varje år så söker sig många till Superettan live streams på nätet. I denna guide hjälper vi dig med att streama Superettan – eller ser matcherna på TV.

Det är populärt att streama Superettan i Sverige. I ligan spelar flera stora och folkkära lag. För att följa alla matcherna så är det bästa att skaffa tillgång till den sidan som har rättigheter att visa Superettan matcher online.

Superettan streams online

Den tjänst som har alla rättigheter för att visa Superettan live streams är Discovery Plus. Det verkar som denna streamsida har fokus på svensk fotboll. Det är även möjligt att sända Allsvenskan live streams på samma tjänst.

Streamsida Utbud Länk
Svenska Cupen Superettan (IP-begränsad), La Liga, Bundesliga & Serie A > Besök Bet365
Streama Europa League Superettan, Allsvenskan & Europa League > Besök DiscoveryPlus

Superettan live streams & TV – matcher idag

För att känna till vilka tider och datum som gäller för dina Superettan streams så kan du följa vårt schema. Det kan användas som en tablå för att hålla koll på TV tider för dagens matcher som du vill titta på.

Normalt vis så brukar live streaming inför Superettan matcher att sändas en stund innan match. Därför kan det löna sig att börja streama Superettan på nätet en lite tid inför avspark.

För att känna till vilka tider och datum som gäller för dina Superettan streams så kan du följa vårt schema. Det kan användas som en tablå för att hålla koll på TV tider för dagens matcher som du vill titta på.

Normalt vis så brukar live streaming inför Superettan matcher att sändas en stund innan match. Därför kan det löna sig att börja streama Superettan på nätet en lite tid inför avspark.

Så streamar du Superettan online

Den sida i Sverige som har rättigheter för att visa Superettan matcher via live streams är Discovery Plus. Det är en tjänst där du inte bara kommer kunna se Superettan online. Där kommer det även finnas gott om matcher som spelas i Allsvenskan.

Om du älskar att följa svensk fotboll via live streams så är det helt enkelt Discovery Plus du bör ta hjälp av. Där får du tillgång till Superettan och Allsvenskan stream. Vilket är perfekt för dig som vill hålla koll på all fotboll från Sverige.

För att få tillgång till detta så behöver du endast skapa ett konto. Detta konto behöver du sedan utrusta med ett sportpaket/abonnemang. Det kan du enkelt hitta mer information om inne på deras hemsida. Där kan du se vilka aktuella priser eller erbjudanden som gäller.

Discovery Play

Det vanligaste, och det mest populära sättet i Sverige att streama Superettan på är via Discovery Plus. Utöver svensk fotboll så kommer det även vara möjligt att se SHL hockey streams i Sverige. De har nämligen ett samarbete med Cmore som möjliggör ännu fler sport streams från bl.a. Cmore.

Här nedanför kan du enkelt och snabbt se hur du kan se Superettan streams på nätet med hjälp av Discovery Plus.

 1. Gå vidare till Discovery Plus
 2. Skapa ett konto
 3. Köp abonnemang från 349 kr per månad
 4. Streama matcher i Superettan

Se utomlands hos Bet365

För dig som befinner dig utomlands så kommer matcherna även kunna sändas hos Bet365. Denna streamingsida har fått ett godkännande att visa Superettan matcher utanför Sverige.

Där kommer alla medlemmar som spelar på odds kunna streama Superettan gratis på köpet. Om man spelar på odds så kommer man nämligen att låsa upp alla de live streams som finns inne hos Bet365. Detta är ett knep som många i Sverige använder för att även se Bundesliga, La Liga och Serie A. Det är allt fler av de nyaste spelbolagen som lägger till live streaming som en extra funktion.

 1. Gå till Bet365
 2. Registrera ett spelkonto
 3. Sätt in pengar & spela på odds
 4. Gå till alla live streams
 5. Se matcher från Superettan

Se på TV

Det är inte bara live streaming på nätet som du kan sända matcher i Superettan. Det kommer vara möjligt att se flera av matcherna med hjälp av de TV-kanaler som visar svensk fotboll. Det gör man via t.ex. Kanal 5 eller andra TV-kanaler som drivs av Discovery Plus. Nackdelen med detta är att flera matcher inte kommer att visas på TV.

För att garantera dig själv att kunna följa alla matcher i Superettan – så krävs alltså ett konto hos Discovery Plus.

Här nedanför kan du se vilka TV-kanaler som KAN ha sändningar från Superettan 2023. Det är inte alls säkert att det visas några matcher från Superettan på TV. Vi rekommenderar dig istället att använda dig av live streaming för att vara säker på att kunna sända Superettan.

 • Kanal 5
 • Kanal 9

Se Superettan live?

Skulle du vilja se matcher i Superettan live och på plats i arenan. Då rekommenderar vi dig att leta biljetter hos respektive lag. Varje lag står själva för att sälja biljetter till de supportrar som vill kunna se matcher live på arenorna.

Vi rekommenderar dig därför att söka efter den officiella hemsidan för det lag i Superettan som du följer. Där kan du hitta massor info för att köpa biljetter och se matcherna live på arenan. Normalt vis brukar det sällan bli helt fullsatt i matcher som spelas i Superettan. Vi tror att många söker sig hellre till TV eller live streaming.

En biljett till en match i Superettan brukar gå på mellan 100-200 kr. Vilket är att man i regel ligger lite lägre än de biljetter som säljs inför matcher i Allsvenskan.

Om Superettan

Vad: Superettan
Grundades: 2000
Antal klubbar 16 st
Säsong April – Oktober
Publikrekord 31074 personer (Hammarby – Ljungkile, 2014)

Superettan tog den form som vi känner igen idag redan 2000. Nu spelades en nationell liga direkt under Allsvenskan – vilket gjorde det enklare för mindre klubbar att nå elitfotbollens finrum. Samtidigt som ligan organiserades om – så kom även namnet ”Superettan” till. En satsning för att få större intresse och publik till matcherna.

Superettan är en liga som många lag kämpar för att nå – samtidigt som andra lag ser ligan som ett misslyckande. Här spelar hungriga underhuggare från division 1 tillsammans med lag som nyligen åkt ur Allsvenskan. Det skapar varje år en mycket intressant liga där lagen är under förändring. Lagen som går upp till Superettan påbörjar en storsatsning för att etablera sig i liga. Lagen som åker ur Allsvenskan får nästan alltid problem med att hålla kvar de allra bästa spelarna.

Denna mix tycker vi gör väldigt gott i den svenska fotbollen. Superettan blir därför alltid väldigt intressant – och det kan finnas många oväntade klubbar som överraskar. Både positivt och negativt.

Intresset för att följa Superettan via live streams varierar kraftigt. Det är helt klart beroende på vilka lag som spelar i ligan. Till exempel så har Hammarby IF och AIK har varit ner i Superettan under flera år. Det var något som gjorde att ligan slog publikrekord. Det är med andra ord inte ligan som är väldigt intressant – utan mer vilka klubbar som spelar där. En stor och populär klubb smittar av sig med intresse.

Du hittar mycket mer information om Superettan speltips & odds i vår guide. Där kan du läsa om aktuella matcher som spelas i ligan. Där kan du även läsa mer om hur man streamar varje match – eller se den på TV.

Vanliga frågor om Superettan streams

Till sist så svarar vi på de frågor som oftast ställs kring att streama Superettan eller sända matcher på TV.

För att se Superettan streams på nätet så behöver du ett konto hos DiscoveryPlus. Det är DiscoveryPlus som har rättigheter att visa Superettan och Allsvenskan online.

Nja. Flera av matcherna från Superettan kommer inte att sändas på TV. Det kan ske undantag då Discovery väljer att visa matcher på Kanal 5 eller Kanal 9.

Det är gratis att skapa ett konto hos DiscoveryPlus – men för att ta del av live streams så krävs ett abonnemang. Du hittar priser och info hos DiscoveryPlus. Det kan finnas erbjudanden som ger dig gratis period för att se matcherna.

Ja – det är möjligt att streama matcher från Superettan hos Bet365. Problemet är att du INTE kan göra det inom Sveriges gränser. Är du utomlands så fungerar det – annars blockerar din IP-adress sändningen.

Nyheter & tips

topptipset
Topptipset på skottdagen 2024 (29/2) bjuder på en salig blandning av matcher från stora delar av världen.
29 februari, 2024
europatipset
Veckans första Europatips bjuder på flera intressanta skrälldrag. Vi tror bland annat att Ligacupfinalisterna Liverpool och Chelsea är favoriter i fara och motiverar detta mer detaljerat i analysen nedan. Häng med!
28 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 27/2 ger oss matcher från FA-cupen som blandas friskt med andra europeiska matcher.
27 februari, 2024
topptipset
Äntligen får vi in lite svensk fotboll i Topptipset den 26 februari. Blandat med Premier League, La Liga och Serie A!
26 februari, 2024
topptipset
Missa inte topptipset under fredagen den 23/2. Flera intressanta matcher tar plats i Svenska Spels kupong.
23 februari, 2024
stryktipset
Lördagen den 24 februari bjuder på en omgång av Stryktipset. Vi ger speltips inför alla matcher i kuponger - och ger förslag på rader att spela på!
23 februari, 2024