Rättigheter för spelare

Här kan du hitta mer om vilka rättigheter som du har som spelare hos ett spelbolag på nätet. Det finns mycket som du som spelare kan ha fördelar med att känna till.

Vad kan jag kräva?

Om det skulle uppstå ett tekniskt fel – eller att du missat fylla i information. Vad händer egentligen då med ditt konto och eventuella pengar? Allt detta grundar sig i vilket spelbolag du spelar hos – samt vilken licens som spelbolaget agerar under.

Skyddet mot dig som spelare är ganska starkt i Sverige. Det finns idag mycket kontroll på de casino- och betsidor som bedriver spel på nätet.

Med den svenska spellicensen kom en rad rättigheter som du nu kan kräva. Du kan läsa om några av dom här:

  • Du ska alltid ha rätt blockera ditt konto (Spelpaus)
  • Du ska alltid ha möjligheten att radera ditt konto
  • Välja egna insättningsgränser
  • Kunna få möjlighet att se historiken för ditt spelande
  • Finns pengar på ditt konto som inte är begränsade av omsättningskrav – så ska uttag att vara möjliga

Svensk licens ger bättre skydd

Något som genomsyrat den svenska spelmarknaden i flera år nu är den svenska licensen. Det var ett initiativ som togs för att kunna få en bättre kontroll och mer regler för spelbolagen att förhålla sig till.

Det gör det också mycket enklare att kunna skicka in klagomål eller synpunkter. Det kan man göra till Spelinspektionen eller till ARN (Allmänna reklamationsnämnden). Där kan du får mer hjälp om info om hur du kan gå vidare med ditt fall.

Svensk licens skapar mycket hjälp för dig som riskerar att hamna i ett spelmissbruk & beroende. Den stora tanken med licensen var just att ge bättre skydd mot spelberoende och mer rättigheter för spelare. Det kan hjälpa att tänka på när man är besviken på låga bonusar på betting exempelvis.

Ansvar som spelare

Som spelare har du alltid ett ansvar i att läsa igenom regler och krav som finns för hemsidan. Du kan alltid nå till deras regler & villkor inne på hemsidan. Du är alltid välkommen att ställa frågor kring detta område till den kundtjänst som jobbar på spelbolaget du använder dig av.

  • Läs alltid igenom villkor när du hämtar ett bonuserbjudande
  • Se gärna över recensioner för spelbolag – och minska risken att bli negativt överraskad
  • Följ alla regler som finns uppsatta hos spelbolaget

Oftast så är det bonusregler som kan vara viktiga att känna till. En del sidor kan nämligen ha omsättningskrav eller detaljer som kan skapa missförstånd mellan dig och ditt spelbolag. Därför rekommenderar vi alltid dig att läsa igenom vilka villkor som gäller när du hämtar ett erbjudande.

Kan inte göra uttag?

En annan vanlig tvist mellan spelare och ett spelbolag kan vara vid uttag av vinster. Det kan röra sig om allt mellan tekniskt fel till ett missförstånd. Du bör alltid kontakta supporten om du misstänker att något gått fel till.

Skulle du ändå inte kunna få ut pengarna på ditt konto – då kan du alltid anmäla till ARN. Där tar de emot liknande fall ganska ofta. Notera gärna att ditt uttag bör vara värt över 1000 kr för att skapa ett ärende hos myndigheten.