Svenska Spel Sverige - Spela Stryktipset, Lången med mera!

Svenska Spel

7.6 /10

Svenska Spel

Få Ingen välkomstbonus hos Svenska Spel!

Sveriges största bettingsida & Statligt ägt

exklusiv

Ingen välkomstbonus

Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Utan omsättningskrav

Svenska Spel Betyg
Totalt Betyg 7.6/10
Spelupplevelse 8/10
Bonusar & erbjudanden 4/10
Typer av bets 8/10
Variation av sport 10/10
Insättningar & uttag 9/10

Sponsrat innehåll – Recensionen speglar enbart skribentens åsikter

Svenska Spel är det största spelbolaget i Sverige, och har stort förtroende hos hela det svenska folket när det kommer till spel och betting.

Svenska Spel är det klart största spelbolaget i Sverige, och det har gått att spela på Svenska Spel i hur många år som helst. Det är många som tycker om att gå till närmsta tobaksaffär och spela på tipset, för att försöka vinna en slant.

Svenska Spels största attraktionskraft är Stryktipset, där många spelar varje lördag. Stryktipset innehåller 13 matcher, endast från England, och utmaningen och målet är givetvis att få 13 rätt. Då kan du dra in en riktig storvinst, särskilt om du råkar vara ensam med 13 rätt.

Annan populär betting inom Svenska Spel är exempelvis Stryktipset, Topptipset, Måltipset och Lången.

Stryktipset och Europatipset – drömmen om 13 rätt

Stryktipset och Europatipset är detsamma, med skillnaden att Stryktipset bara innehåller fotbollsmatcher från England medan Europatipset innehåller fotbollsmatcher från hela Europa.

På dessa två tips ingår 13 utvalda matcher varje helg, Stryktipset på lördagar och Europatipset på söndagar. Europatipset kör även onsdagar. Utdelning ges på 10, 11, 12 och 13 rätt. 10 rätt ger dock sällan mycket, och även 11 rätt brukar resultera i rätt snål utdelning.

Som ett exempel gav senaste helgens Europatips 18 kr för 10 rätt, 60 kr för 11 rätt, 1 345 kr för 12 rätt och 102 563 kr för 13 rätt.

Kruxet med dessa tips är att utdelningen blir större desto färre personer som har många rätt. Detta eftersom omsättningen av pengar fördelas på de som har 10+ rätt. Är du alltså ensam med 13 rätt kan du förvänta dig riktigt klirr i kassan.

System, rader och garderingar

Det är väldigt, väldigt svårt att få 13 rätt med endast en enkelrad, eller två rader. Därför är det många som väljer att skapa system genom hel- och halvgarderingar.

För varje halvgardering får du dubbelt så många rader, och för varje helgardering får du tre gånger så många rader. Du kan testa dig fram själv inne på Svenska Spels hemsida för att se hur det fungerar.

Topptipset

Topptipset är en mindre version av Stryk- och Europatipset, med endast de 8 första matcherna av vardera tips. Där gäller det att få rätt på samtliga 8 matcher.

Oddset Lången

Lången går till som så att du väljer ut vilka matcher du vill spela på i ett flermatchersspel. Du bygger alltså ihop en kupong bestående av de matcher du känner för att spela på.

Oddset på varje match du väljer multipliceras med varandra. Väljer du till exempel ut spel på tre olika matcher, en med oddset 3,00, en med oddset 2,00 och en med oddset 2,50 multiplicerar vi oddsen och får totaloddset 15 gånger pengarna. Sitter ditt spel får du då 15 gånger insatsen.

Dessvärre är oddsen på Svenska Spel i regel något lägre än oddsen på andra spelsajter. Detta eftersom Svenska Spel är så pass stora och populära att de har råd att ha lite lägre odds och ändå behålla sina spelare.

Spela från mobil, dator eller i butik

Det som är så bra med Svenska Spel är den stora tillgängligheten. Det går att ta sig ned till en liten butik och ställa sig vid tipshörnan och börja kryssa i sina rader, en fin tradition många tycker är riktigt trevlig och mysig.

Har man inte möjlighet att springa ner till butiken går det lika bra att spela på Svenska Spel direkt via Internet. Du kan spela på Stryktipset med mera direkt från dator, mobil eller annan valfri plattform. Spelen och oddsen är tillgängliga var du än är, antingen med hjälp av internetuppkoppling och betalning via bankuppgifter eller om du har snabba fötter och en plånbok.

Kundservice och hjälp

Det går att nå Svenska Spels kundservice både via telefon eller med e-mail, om ni har frågor eller funderingar. De svarar på mail så fort de kan, och på telefon mellan 07 till 01 på natten. Dessutom finns det en livechatt, som är öppen dygnet runt dag efter dag.

Sammanfattning av Svenska Spel

För att sammanfatta kan vi rekommendera er att spela på Svenska Spel. Bolaget har ett stort, roligt utbud av olika matcher och spel, och ni kan lita på att allt går rätt till.

Det enda riktigt negativa är att oddsen ofta är lite lägre än på andra sidor.

Svenska Spel innehar svensk spellicens, vilket inte är särskilt förvånande.

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.