Europatipset – Förslag, tips & resultat

Europatipset är idag ett av de mest populära spelen hos Svenska Spel. Varje vecka så lägger vi ut våra speltips och rader som vi spelar på. Här kan du få förslag och analyser inför de matcher som väntar i veckans Europatipset eller idag.

Vi hjälper dig även att hitta Europatipset resultat så du kan rätta dina rader. Vi ger dig här även info kring Europatipset utdelning och odds.

Vad: Europatipset
Spelsida: > Svenska Spel
Grundades: 1993
När: Varje vecka
Antal matcher: 13 st
Största vinst: Cirka 5,7 miljoner kr
 • Sveriges största bettingsida
 • Statligt ägt
 • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Europatipset tips – denna vecka & idag

Fördjupa dig i Europatipset som gäller idag – eller för denna vecka. Vi uppdaterar med våra speltips och rader som vi kommer spela på. Där kan du ta våra analyser och tips från våra experter. Du kan själv välja om du vill rygga vår Europatipset tips – eller väljer en egen väg.

Europatipset 13 september
europatipset
Europatipset är utrustat med flera matcher runtom i Europa. Allt från Premier League till Svenska Cupen!
19 mars, 2024
europatipset
Europatipset kör en kupong som gäller under torsdagen den 7 mars. Flera intressanta matcher som främst kommer från Europa- och Conference League.
19 mars, 2024
europatipset
Veckans första Europatips bjuder på flera intressanta skrälldrag. Vi tror bland annat att Ligacupfinalisterna Liverpool och Chelsea är favoriter i fara och motiverar detta mer detaljerat i analysen nedan. Häng med!
19 mars, 2024
europatipset
Europatipset den 22/2 kommer att innehålla flera matcher från Europa League. Kolla vilka speltips vi har inför matcherna!
19 mars, 2024
europatipset
Europatipset har en kupong uppe hos Svenska Spel den 31 janauri, 2024. Kolla in våra speltips & radarna vi spelar på.
19 februari, 2024
europatipset
Se vilka tips & förslag vi har för Europatipset den 17 januari, 2024. Flera intressanta matcher från AFCON, FA-cupen m.m.
19 januari, 2024

Varje vecka så lägger Svenska Spel upp ett nytt Europatips att tippa resultat på. Vi kommer i god tid att lägga fram speltips, förslag och analyser om veckans Europatipset. Håll dig uppdaterad och var ute i god tid inför deadline för ditt spel för veckans Europatipset.

Vad är Europatipset

Europatipset är ett poolspel som är skapades år 1993 av Svenska Spel. De lanserade spelet med namnet ”Italienska Stryktipset” och hade fokus på Serie A. Efter ett tag så utvecklade man spelet till Europatipset – och lade till fler matcher utöver de från Serie A och Serie B. Inte minst från andra stora ligor i Europa.

Europatipset går ut på att medlemmar hos Svenska Spel får tippa resultat (1X2) i totalt 13 matcher. Det handlar om att få så många rätt som möjligt bland dina rader.

Spelet känns igen enkelt om du tidigare har spelat på Stryktipset. Spelen har i stort sett samma regler. Det som skiljer Stryktipset från Europatipset är utbudet av matcher. Hos Stryktipset är det nästan alltid uteslutande matcher från engelska ligorna så som Premier League och Championship. Bland Europatipset så samlas de bästa matcherna från hela Europa. Inte minst från La Liga, Serie A, Bundesliga eller Ligue 1.

Tippa på Europatipset – 1X2

Det är inte speciellt svårt att förstå reglerna för Europatipset. Du får en kupong med utvalda matcher från hela Europa varje vecka. Din uppgift blir att tippa resultatet i matchen.

Du har alternativ att tippa på 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger) i varje match i Europatipset. Det finns även chans till att spela helgarderade spel (1X2). Det innebär att du ”hoppar över matchen” och får ett garanterat rätt bland dina Europatipset rader. Det går även att halvgardera en match med till exempel en 1X. Då spelar du på att matchen vinns av hemmalaget – men också ett oavgjort resultat i matchen ger dig ett rätt i Europatipset.

När alla matcher är spelade så kan du rätta ditt Europatipset resultat. Desto fler rätt – desto högre utdelning av vinster blir det för din kupong. Du kan läsa mer om vinster och utdelning från Europatipset lite längre ner i denna guide.

Så spelar du på Europatipset:

 1. Ta dig vidare till Svenska Spel
 2. Skapa ett konto
 3. Sätt in pengar
 4. Gå till Europatipset
 5. Välj betting tips i 13 matcher varje vecka
 6. Invänta resultaten
 7. Rätta din kupong
 8. Få eventuella vinster utbetalda till ditt spelkonto

Fördelar med att spela hos Svenska Spel är flera. Några av de främsta är att du kan spela och logga in med BankID eller att de erbjuder betting med Swish. Det är funktioner som gör det mycket enklare och snabbare att spela hos just detta spelbolag!

Utdelning & vinster

Återbetalningen av insatserna inom Europatipset ligger på 65%. Återbetalning för Europatipset låg tidigare på 46% – men höjdes upp till 65% efter 2010. Det ledde till mycket större vinster – och fler spelare lämnade in rader för Europatipset när vinsterna höjdes.

Vinstplanen för Europatipset utdelning ser ut på detta vis:

Antal rätt Utdelning Vinstchans
13 rätt 40% 1:1 594 323
12 rätt 23% 1:61 320
11 rätt 12% 1:5110
10 rätt 25% 1:697
9 rätt 0% 1:112

Rätta Europatipset resultat

Det bästa och enklaste knepet för att rätta Europatipset för denna vecka och idag är inne hos Svenska Spel. Du kan enkelt rätta resultat från dina rader med hjälp av deras grafik som uppdateras live under matcherna.

Du kan enkelt nå till Europatipset via din dator eller mobil. Svenska Spel har en mobil app som gör att du enkelt kan följa resultat och utdelningar från Europatipset oavsett när och vart du vill. Om Svenska Spel är ett helt nytt spelbolag online för dig – så har vi all information som du behöver här.

 • Gå till Svenska Spel
 • Välj att logga in med BankID
 • Gå till fliken med ”Europatipset”
 • Följ resultaten för alla matcher i Europatipset live
 • Rätta din kupong – och följ ditt resultat

Vanliga frågor om Europatipset

För att avslöja denna guide för Europatipset från Svenska Spel så har vi samlat frågor och svar. Här kan du läsa om de frågor som flest medlemmar har kring Europatipset online.

Europatipset är ett poolspel som är skapades år 1993 av Svenska Spel. Din uppgift är att tippa rätt resultat på totalt 13 utvalda fotbollsmatcher från stora ligor i Europa.

Alla som är över 18 år – och har ett spelkonto hos Svenska Spel. Det är endast hos Svenska Spel som du kan spela på Europatipset.

Vinsterna i Europatipset varierar kraftigt. Utbetalningen av vinsterna påverkas om hur många spelare som har 13 rätt. Vinstutbetalningen kan variera mellan några tusenlappar till flera miljoner kronor.

Den största vinsten för en spelare i Europatipset är 5 707 925 kr. Vinsten gick till en spelare från Stockholm på hösten år 2020.

Det finns idag flera hemsidor som erbjuds speltips inför Europatipset. Hos Sportal.se så uppdaterar de i god tid med veckans analyser inför Europatipset.