Måltipset – Förslag, tips & resultat idag

Hos Svenska Spel finns det ett poolspel som kallas för Måltipset. Här kan du hitta speltips från experter inför Måltipset idag eller denna vecka. Vi har även info om utdelning, live resultat och analyser.

Att ta hjälp av Måltipset förslag är ett bra tips för dig som vill öka dina chanser att vinna. Oavsett om du ryggar våra experters analyser – så ökar det chansen att få ett bra resultat.

Vad: Måltipset
Spelsida: > Svenska Spel
Grundades: 1983
När: Varje vecka (lördagar)
Antal matcher: 8 av 30 matcher
Största vinst: Cirka 9,5 miljoner kr
 • Sveriges största bettingsida
 • Statligt ägt
 • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Måltipset förslag – i veckan & idag

Här samlar vi våra Måltipset förslag och tips inför kommande veckan. Här kan du gå in på den veckan som du är mest intresserade för att läsa de analyser som våra experter har tagit fram.

Vi uppdaterar varje vecka med nya speltips och förslag för Måltipset hos Svenska Spel.

måltipset 19 augusti
måltipset
Måltipset den 19 augusti! Ta del av analys och spelförslag till kupongen!
23 augusti, 2023
måltipset 5 augusti
måltipset
Måltipset den 5 augusti! Vi ger er analys med spelförslag till kupongen.
23 augusti, 2023
Måltipset 22 juli
måltipset
Vi analyserar och tippar Måltipset den 22 juli. Se vårt spelförslag till kupongen här!
23 juli, 2023
Måltipset 15 juli
måltipset
Det har blivit dags för en ny omgång av Måltipset. Ta här del av allt helgens kupong.
23 juli, 2023
Måltipset 8 juli
måltipset
Titta in analys och spelförslag på måltipset 8 juli, vecka 27! Vi väljer ut de matcher från kupongen som vi tror blir mest målrika.
23 juli, 2023
Måltipset 25 juni
måltipset
Måltipset den 25 juni! Vi ger er allt inför söndagens kupong, med ett spelförslag.
23 juli, 2023

Vad är Måltipset?

Spelet Måltipset är ett poolspel inom betting som lanserades av Svenska Spel år 1983. Idag är Måltipset en naturlig del av alla de poolspel som finns hos Svenska Spel. Andra populära och liknande spel i Sverige är till exempel Stryktipset, Europatipset och Topptipset.

Hur fungerar Måltipset?

Måltipset är ett poolspel från Svenska Spel. Det går ut på att pricka in de 8 matcherna som innehåller flest mål. Du har totalt 30 matcher att välja mellan varje vecka. Vinster kan betalas ut till dig om du når minst 5 rätt på din tipskupong.

För att visa hur du börjar spela Måltipset på nätet så kan du ta hjälp av våra steg. Där ser du vad som krävs att göra för att spela Måltipset idag eller nästkommande vecka.

 1. Gå till Svenska Spel
 2. Skapa ett login med BankID eller Freja eID
 3. Gör en insättning
 4. Gå till ”Måltipset”
 5. Välj ut 8 av 30 matcher som du tror komma att innehålla flest mål
 6. Invänta resultat i matcherna
 7. Rätta din rad – och få eventuella vinster utbetalt

Lika många mål i flera matcher?

Det är inte alls ovanligt att det blir lika många mål i flera matcher. Det som avgör vilken match som blir ett rätt på din tipsrad är bortamålsregeln.

I detta exempel nedan ser vi två matcher från Allsvenskan som slutar med samma antal mål (5 mål).

Matcher: Resultat
Djurgården – IFK Göteborg 3-2
Malmö FF – AIK 4-1
Kalmar FF – Elfsborg 5-0
Flest mål: Djurgården – IFK Göteborg

I detta fall så behöver Svenska Spel eventuellt behöva skilja på matcherna med sin bortamålsregel. Då kommer de att utse den match med flest mål från bortalaget som mer målrik. Det innebär i detta fall att Djurgården – IFK Göteborg har flest mål enligt Svenska Spel.

 • Flest mål enligt Måltipset: Djurgården – IFK Göteborg (Pga bortamålsregel)

Samma resultat?

Det är heller inte helt ovanligt om det skulle bli ett identiskt resultat i flera matcher i Måltipset. Det som kommer avgöra då är hur långt upp på listan som matchen ligger. Det är lite slumpartat. Som tips för dig som spelare är att hellre satsa på matcherna med låga startnummer om du står och tvekar mellan två matcher. Det är en lite större chans att den matchen kommer att tas med i den rätta raden för Måltipset.

Som exempel så har vi valt två klassiska matcher från Premier League. Här kan du se hur Svenska Spel värderar resultatet

Matchnummer Matcher: Resultat:
Match 2 Arsenal – Manchester City 1-3
Match 8 Leeds – Liverpool 1-3
Flest mål: Arsenal – Manchester City

Här kommer Måltipset alltså att ta med Arsenal – Manchester City i sin rätta rad. Anledningen är för att Arsenal – Manchester City finns högre upp på listan.

 • Flest mål: Arsenal – Manchester City

Rätta Måltipset live idag?

Du kan hela tiden följa resultat för Måltipset live hos Svenska Spel. Där kommer alla spelare att följa live resultat från alla matcher som ingår i Måltipset. Därefter så uppdateras den rätta raden utifrån resultaten som gäller i pågående matcher.

Det är självklart att du även kan rätta din rad för Måltipset i efterhand. Allt detta kan du göra hos Svenska Spel. Det fnns även andra hemsidor som uppdaterar Måltipset resultat live – vi rekommderar dock Svenska Spels egen liverättning av Måltipset raderna. Det går inte att se resultatet hos andra bettingsajter på internet dessvärre.

Vinster & utdelning

Det är 46% av alla insatser som kommer återbetalas till de spelare som lyckas pricka in en rad med minst 5 rätt.

Om du står ensam med 8 rätt i Måltipset så betalas en garanterad vinst ut på 1 miljon kronor. Om det inte är en ensam vinnare så kommer vinsterna att betalas ut efter fastställd modell för utdelningar. Du kan se vilka utdelningar som Svenska Spel har lagt fram för Måltipset. Där kan du se hur vinsterna fördelas till de spelare som fått flera rätt på veckans Måltipset rad.

Antal rätt: Utdelning:
8 rätt 55%
7 rätt 20%
6 rätt 25%
5 rätt Fria spel
4 rätt

Spela med Joker?

Måltipset är ett oddsspel som inte omsätter lika mycket pengar som till exempel Stryktipset eller Europatipset. Därför är det oftast inte riktigt stora vinster som delas ut till de som lyckas att träffa rätt rad i Måltipset.

Därför finns det en funktion som kallas för ”Joker” som du kan köpa tillsammans med din Måltipset rad. Ett förslag är att du lägger till en Joker för Måltipset när du känner att har god chans att få minst 7 rätta rader. En insats med Joker är 10 kr, 20 kr, eller 30 kr. Den totala vinsten påverkas självklart av vilken nivå av insats som du spelar med.

Joker är en form av lotteri som blandas med fotboll odds. Jokerdragningen kommer slumpmässigt ta fram 7 nummer. Skulle dessa nummer stämma överens med de du fått när du valt en Joker – så kan vinster på över 10 miljoner delas ut i en jackpott.

Du hittar mer information om att spela med en ”Joker” väl inne hos Svenska Spel.

System & rader

Det finns lite olika system som du kan använda för att spela på Måltipset online. Det är M-system och R-system som du har att välja mellan.

M-system

Ett M-system innebär att du ökar dina vinstchanser – men kommer att betala en högre insats för din Måltipset rad.

I stället för 8 matcher i tipskupongen – så kan du välja maximalt 14 matcher. Det ökar självklart chansen att du kommer ha en rad som betalar ut en vinst.

R-system

Ett R-system innebär att du spelar på en reducerad variant av ett M-system. Du kan då få flera rader – fast inte med riktigt lika höga insatser som krävs i ett M-system.
Du kan läsa mycket mer om alla olika system och regler väl inne hos Svenska Spel. Där har de lagt fram tydlig information om vilka system du kan välja på inom Måltipset.

Vanliga frågor om Måltipset

Vi samlar lite snabba frågor om Måltipset. Titta in om du snabbt kan hitta svaret på den fråga du har om Måltipset hos Svenska Spel.

Måltipset är ett poolspel som handlar om att välja ut de 8 målrikaste matcherna av 30 olika alternativ. Måltipset skapades av Svenska Spel och funnits sedan 1983.

Den största vinsten på Måltipset (utan Joker) ligger på cirka 9,5 miljoner kronor. Vinsten gick till en spelare från Laholm under år 2022.

Ja. Du kan lägga till en Joker till din rad för Måltipset. Det är en form av lotteri som kan utlösa en jackpott i samband med ditt tipskupong.

På internet finns det flera sidor som ger förslag och tips inför veckans omgång av Måltipset. Hos Sportal.se kan du läsa om våra experters analyser inför nästkommande omgång.

Det är endast möjligt att spela på Måltipset genom Svenska Spel. Du kan välja att lämna in dina spel via deras hemsida eller ett fysiskt spelombud.