Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 jul, 2023

Måltipset – 15 juli (15/7), vecka 28: Tips, förslag & analys

Här ger vi er allt inför Måltipset 15 juli. Ta del av vår analys på alla matcher, så väl som ett tips på kupongen vecka 28.

Vi väljer ut de tio av Måltipsets trettio matcher som vi tror kommer att bli mest målglada. Förhoppningen är att så många som möjligt av våra utvalda matcher hamnar bland kupongens åtta målgladaste.

Vårt system på Måltipset är et M-system, och kostar 112,50 kronor. Titta även in vårt tips på Stryktipset 15 juli och på Fullträff 15 juli.

Måltipset 15 juli

  • Vårt system: M-System (M10)
  • Total insats: 112,50 kronor
  • Spelstopp: 15 juli, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. BK Häcken – Brommapojkarna

Häcken bjuder allt som oftast på målkalas, och det är inte konstigt med tanke på den offensiva kvalitet man besitter. Nu har anfallaren Bénie Traoré stått över de två senaste matcherna på grund av dödsfall inom familjen, men trots det har man vunnit med 2-1 respektive 3-1. Spelare som Ibrahim Sadiq och Mikkel Rygaard kliver fram och hittar nätet, och med dem finns även andra offensiva kreatörer.

Brommapojkarna inledde säsongen lysande men har nu tre raka förluster. Man har ändå gjort mål i två av dessa förluster, och kanske kan man hitta nätet även här. Bakåt lär det dock smälla några gånger, och vi tror på mycket mål på Bravida Arena.

2. Degerfors – Sirius

Degerfors är ett av de målgladare lagen i Allsvenskan, och då inte minst för att man släpper in så mycket bakåt. Man har haft i snitt 3,53 mål i sina matcher, vilket som bekant är väldigt högt. Här möter man ett offensivt skickligt Sirius, men också ett Sirius som bjuder på enkla mål alltför ofta, vilket också är en stor anledning till att man inte ligger högre upp i tabellen än vad man gör. Vi tror absolut att det kan bli en hel del mål här, och plockar med denna match på vår kupong.

4. Vålerenga – Molde

Molde snittar 3,36 mål i sina matcher den här säsongen, och nu har man dessutom börjat komma i bättre form. Ett formstarkt Molde, med en mördande offensiv där förre Hammarbyanfallaren Veton Berisha äntligen hittat nätet, kan sluta i en hel del mål. Även Vålerenga har i regel mycket mål i sina matcher, nästan 3 per match. Vi tror att denna match blir en målglad batalj, och plockar med den på vår kupong.

8. Atlanta United FC – Orlando City

I MLS brukar det nästan alltid bli mycket mål, och dessa två lag är inga undantag. Atlanta har i snitt 3,39 mål i sina matcher, och när de är i farten blir det sällan ont om mål. Orlando har också ett ganska högt snitt vad gäller mål i sina matcher, vilket ligger på 2,68. Vi tar med den här matchen på vår kupong.

10. Hammarby – Kalmar

Hammarby vann med 2-1 mot Sirius senast, vilket var lagets första bortaseger för säsongen. Spelet framåt såg bättre ut än tidigare, men försvarsspelet övertygade knappast. Vi har lätt att se framför oss en prestation här där man vinner – hemma vinner man för det mesta – men samtidigt släpper in mål bakåt. Då blir det minst tre mål, och fler är långtifrån omöjligt.

14. Austin FC – Kansas

I MLS-matcher är det nästan alltid gott om mål, och det gäller även de här två lagen. De båda snittar nära 3 mål per match när de är igång, och de fyra senaste mötena lagen emellan har slutat 3-1, 2-0 och 4-3 till Austin samt 4-1 till Kansas. Mycket mål när de spelar mot varandra, alltså. Vi tror att även den här matchen blir målrik, och plockar med den på vår kupong.

16. Saint Louis – Inter Miami

Saint Louis toppar västra delen av MLS, och i lagets matcher är det mycket mål. Man snittar över 3 kassar per match. Lionel Messis nya klubb Inter Miami ligger illa till, på sista plats i den västra konferensen. När Saint Louis ställs emot så pass enkelt motstånd kan det nog smälla både en, två och tre gånger. Vi tror på en hel del mål i den här matchen, och kritar dit match nummer 16 på kupongen.

19. Portland – Columbus

Columbus spelar otroligt målrika matcher, och har den här säsongen haft hela 73 mål på sina 22 matcher. Det ger oss ett snitt på 3,32 mål per match. Här möter man bottenlaget Portland, som inte lär kunna stå emot särskilt bra när Columbus kommer i gång. Columbus spelar dessutom på bortaplan, och målen för bortalagen värderas som bekant högre. Denna match tror vi verkligen blir målrik, och den kommer tidigt med på vår kupong.

22. Montreal – Charlotte

Charlotte FC har haft över 3 mål i snitt i sina matcher, och man har en rätt bra offensiv men framför allt en svag defensiv. Med den kombinationen blir det ofta en del mål, åt vardera håll. Man har faktiskt kryssat sina fem senaste matcher, men resultaten har varit sådana som 3-3, 2-2 och 2-2 igen. Den senaste matchen som man inte kryssade förlorade man istället med 2-4. Montreal kommer senast från en förlust med 0-3. Här blir det nog en hel del mål, och denna match plockas med i vår kupong.

24. Vancouver – LA Galaxy

Vancouver har i snitt över 3 mål per match när de är i gång, och när man mött Galaxy under de senaste åren har vi också fått se en hel del målkalas. Senast Vancouver tog emot LA Galaxy vann man med 3-0, och matchen dessförinnan slutade 5-2 till Galaxy.

Tittar vi på Vancouvers fyra senaste matcher överlag har de slutat 3-2, 0-3, 2-3 och 2-1. Galaxys tre senaste har slutat 2-2, 2-1 och 3-1. Här väntar vi oss att få se en hel del mål igen.

26. New England – DC United

I New Englands matcher denna säsong har det blivit prick 3 mål i snitt, vilket är mycket. DC Uniteds snitt är precis under 3 mål, och även dem har alltså i regel relativt målglada matcher.

New Englands sex senaste matcher har slutat 3-1, 3-1, 2-1, 2-2, 1-2 och 2-1. DC United spelade 2-2 i sin senaste match, och har inte hållit nollan på två månader. Här kan det nog bli en hel del mål.

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024
nyheter
Shanga Forsberg lägger ut på Instagram att hon ska skilja sig från Emil Forsberg.
26 mars, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
25 mars, 2024
portugal sverige stream tv
fotbollsnyheter
Jon Dahl Tomasson gör sin första landskamp som svensk förbundskapten! Läs hur ni gör för att streama matchen live.
21 mars, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar