Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 jul, 2023

Fullträff – 15 juli (15/7), vecka 28: Tips, förslag & analys

Fullträff 15 juli! Ta del av vår analys och vårt speltips på kupongen.

Vi väljer att spela på Fullträff den 15 juli. Nedan tippar vi antal mål i kupongens 13 matcher, och detta med ett 64-raderssystem.

Vill ni spela på enskilda matcher från Fullträff kan vi tipsa er om Expekt. Titta förresten också in vårt tips på Stryktipset 15 juli.

  • Vårt system: 64 rader (7 spikar, 6 garderingar)
  • Total insats: 64 kronor
  • Spelstopp: 15 juli, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. BK Häcken – Brommapojkarna, 3 mål

BK Häcken fortsätter att gå starkt, och gör i regel mycket mål i sina matcher. Tre av Brommapojkarnas sex senaste matcher har slutat i 1-2-förluster, och en av matcherna i 2-1-seger. Fyra av sex matcher har alltså innehållit exakt tre mål, och de övriga två har innehållit prick två.

Häcken kommer senast i Allsvenskan från en 2-1-seger mot AIK, och vi har anledning att tro att det återigen blir tre mål här. Häcken lär vila några spelare med tanke på den kommande Champions League-matchen, och därav tror vi inte att det smäller alltför många gånger. Tre mål här känns rimligt.

2. Degerfors – Sirius, 3 mål

Två av Degerfors tre senaste matcher har slutat i prick tre mål, och för Sirius har de två senaste matcherna också slutat i exakt tre mål. Det är ingen vild gissning att det även här blir tre mål, och det blir också vårt spel på denna match.

3. Östersund – Landskrona BoIS, 2 mål

Både Östersund och Landskrona har står i regel för ganska så målsnåla matcher. BoIS snittar 2,30 mål i sina matcher, och ÖFK ligger på 2,38. Vi tror att det blir två mål i den här matchen, som spelas mellan två lag som är ganska så försiktigt lagda.

4. Vålerenga – Molde, 3-4 mål

I Vålerengas matcher den här säsongen har det blivit i snitt 2,83 mål, och i Moldes har vi fått se i snitt 3,36 mål. Det är två lag som brukar bjuda på en hel del mål, och framför allt Molde då. Vålerenga har en riktigt taskig form, och har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Men i tre av dessa förluster har man åtminstone gjort ett mål, då man förlorat med 1-2 eller 1-3. Vi tror att det blir minst tre mål här, kanske till och med fyra. 3-4 mål spelas.

5. Vaasan Palloseura – AC Oulu, 2-3 mål

VPS snittar prick två mål i sina matcher, medan Oulu ligger på exakt tre mål i snitt. Det blir ofta också just två eller tre mål när dessa lag möts. Oulus tre senaste matcher har innehållit exakt tre mål. Vi spelar 2-3 mål.

6. Sligo Rovers – Cork City, 2 mål

I Sligo Rovers matcher har vi fått se i snitt 2,48 mål per match den här säsongen. För Cork Citys del är motsvarande siffra 2,87. Cork Citys matcher på senare tid har dock varit av det mer målsnåla laget, där lagets tre senaste bataljer slutat i exakt två mål. Det här är en väldigt viktigt match i kampen om att undvika negativt kval, och då tror vi på en någorlunda försiktig match där det inte blir alltför många mål. Ett mål görs säkerligen från något håll, och sen lär motståndarna pressa på mot slutet och så faller det antagligen ännu ett mål, åt något av hållen. Vi spelar 2 mål här.

7. Corinthians – America FC, 1-2 mål

Corinthians fyra senaste matcher har slutat i prick ett mål, och detsamma gäller fem av lagets sex senaste matcher. Man är mycket målsnåla för tillfället, och ligger faktiskt på det väldigt låga snittet 2,07 mål per match.

America gör inte mycket mål framåt de heller, men man är rätt dåliga bakåt och släpper vanligtvis till en del. Med tanke på hur svaga Corinthians är framåt tror vi dock att vi kan få se en målfattig match här också. Vi spelar 1-2 mål.

8. Atlanta United FC – Orlando City, 3-4 mål

MLS-matcher är i regel målglada historier. Atlanta snittar hela 3,39 mål i sina matcher, och för Orlando ligger snittet på i sammanhanget mer blygsamma 2,68 mål per match. Orlando har dock spelat 0-4 respektive 4-0 i sina två senaste matcher. Vi tror på mycket mål även denna afton, och spelar 3-4 mål.

9. Elfsborg – IFK Göteborg, 2-3 mål

IFK Göteborg har varit inblandade i väldigt målsnåla matcher den här säsongen, där målsnittet per match ligger på bara precis över 2 mål. Elfsborg har haft mer mål i sina matcher, totalt 44 stycken. Det ger oss ett snitt på 3,14 mål per match. I Elfsborgs senaste match blev det seger med 4-0, men då ställdes man i och för sig mot ett decimerat Kalmar under merparten av matchen. Här tror vi att 2-3 mål är mer rimligt, vilket vi spelar.

10. Hammarby – Kalmar, 3 mål

Hammarby tog årets första bortaseger mot Sirius senast, och nu kanske det börjar blåsa mer positiva vindar över Söder igen. Här möter man Kalmar, som kommer hit utan sin avstängde målvakt Ricardo Friedrich. Hammarby vann sin senaste hemmamatch med 2-1, mot BP, och vi tror att vi kan komma att få se ett liknande resultat här. 3 mål är för oss ett rimligt spel.

11. Mjällby – IFK Norrköping, 2 mål

Mjällbys två senaste hemmamatcher har slutat i prick två mål, och man snittar faktiskt blott 1,86 mål i sina matcher. Ett otroligt lågt snitt. Norrköping är mer målglatt, med i snitt 2,86 mål per match. Nu har man dock haft en aning svårt med att få till offensiven på sistone, och vi tror inte man kommer hit och öser in mål direkt. Vi spelar på 2 mål.

12. AFC Eskilstuna – Brage, 0-1 mål

Eskilstuna har inte hittat nätet en enda gång på sina fem senaste matcher, och snittar mindre än 2 mål per match. Brage snittar strax över 2 mål per match, men är inte direkt målglada de heller. Eskilstunas resultat i de fem senaste har varit 0-0, 0-0, 0-1, 0-1, 0-2. Vi tror att vi får se en ny målfattig batalj, och väljer att spela 0-1 mål.

13. GAIS – Gefle IF, 2 mål

I GAIS matcher den här säsongen har det blivit i snitt 2,15 mål, och i Gefles har vi fått se i snitt 2,69 mål. När de möts blir det oftast ganska så målfattiga matcher. Vi tror på endast 2 mål här.

Europatipset 17 september
europatipset
Europatipset den 17 september ger oss många spännande matcher. Här finner ni vår analys med spelförslag till kupongen!
17 september, 2023
stryktipset 16 september
stryktipset
Stryktipset den 16 september ska avgöras! Ta här del av vår analys med spelförslag till kupongen.
16 september, 2023
nyheter
Unibet har en ny funktion på sin sida. Glennkupongen ger dig färdiga spel inför matcher inom fotboll & ishockey. Rygga självaste Glenn Hysén!
12 september, 2023
em
Vill du titta på Sverige - Österrike live stream på nätet? Eller sända matchen på TV? Vi tipsar gratis om hur du kan sända matchen & vart den visas!
12 september, 2023
em
Sänd fotboll mellan Sverige - Estland i EM-kval. Här får du gratis tips om hur du kan se Sverige - Estland via live stream online eller på TV!
08 september, 2023
nyheter
Sveriges landslag i fotboll står inför ett EM-kval. Här kan du se vilka oddsboosts som finns att spela på inne hos Betsson inför matcherna.
07 september, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2201 Artiklar