Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 aug, 2023

Måltipset – 5 augusti (5/8), vecka 31: Tips, förslag & analys

Måltipset den 5 augusti bjuder oss på en hel del engelsk fotboll, men även matcher från Danmark och lägre divisioner i Sverige. Här finner ni vår analys med spelförslag till Måltipset vecka 31!

Måltipset är ett poolspel som går ut på att förutspå vilka matcher man tror kommer att innehålla mycket mål. En kupong på 30 matcher presenteras, och man ska pricka in de 8 matcher av dessa som man tror kommer att bli mest målrika.

Vi har tagit oss an att spela Måltipset lördagen den 5 augusti. Till denna lördag är den engelska ligafotbollen tillbaka, och kupongen fylls således till stor del av matcher därifrån. Men vi finner även en match från Danmark och flertalet från lägre divisioner i Sverige.

Ta del av vårt spelförslag till Måltipset vecka 31! Kolla även in speltips till Stryktipset 5 augusti och tips till Fullträff 5 augusti.

måltipset 5 augusti

  • Vårt system: M-System (M10)
  • Total insats: 112,50 kronor
  • Spelstopp: 5 augusti, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

3. Middlesbrough – Millwall

Middlesbrough har för vana att göra mycket mål i sina matcher, och släpper dessutom in en hel del mål bakåt. Summan av detta blir att det blir en hel del mål i lagets matcher. Millwall är inte lika målglada av sig, men här är det ”Boro” som är både hemmalag och det på pappret starkare laget. Oftast är det laget som är bättre som bestämmer matchbilden, och inte minst så om det laget dessutom spelar hemma. Så här i premiären av säsongen lär det dessutom bli en stor publikfest på Riverside Stadium, och spelarna lär vilja bjuda tillbaka till fansen genom att ösa på framåt utan att stanna. Här tror vi på mycket mål!

7. Swansea – Birmingham

Swansea var ett målglatt lag i Championship förra säsongen, och snittade nästan tre mål per match. Här är det premiärmatch, på hemmaplan, och då tror vi att man likt Middlesbrough kommer att komma ut taggade till tusen. Man har en stark offensiv i grunden, och den kommer att släppas loss inför de extatiska hemmafansen. Birmingham är visserligen inget särskilt målglatt lag, men det är det starkare laget, Swansea, som på hemmaplan kommer att styra takten. Vi plockar med denna match på vår kupong!

9. FC Köpenhamn – Randers

Superligaen säsongen 2023-24 är två omgångar gammal, och FC Köpenhamn har bjudit på målrika matcher så här långt. Man vann premiären mot Lyngby med 2-1, och följde sedan upp genom att vinna mot Vejle med 3-2. Man har dessutom spelat ett dubbelmöte mot Breidablik i Champions League-kvalet, som man vann med totalt 8-3 (2-0 och 6-3). Här kommer lagets första hemmamatch i ligan för säsongen, och då är det som alltid en stor fest som väntar. Man ställde in siktet rejält mot Breidablik senast, men släppte samtidigt in tre kassar bakåt. Allt talar alltså för en målfest här, och då hjälper det att det dessutom är Randers som kommer på besök. Randers har också spelat två ligamatcher denna säsong, och båda dessa matcher slutade 2-2. Denna match är given på vår kupong!

10. IF Karlstad – IF Sylvia

Karlstad och Sylvia har båda i regel mycket mål i sina matcher. Karlstad har i snitt 2,8 mål i sina matcher, och Sylvia ligger på prick 3 mål per match. Alla Karlstads fem senaste matcher har innehållit tre mål. För Sylvia har resultaten i de tre senaste matcherna varit 3-0, 1-3 och 2-2. Mycket mål är troligtvis att vänta i denna Division 1-match, som vi tar med på kupongen.

11. Vasalund – Hammarby TFF

Två rätt målglada lag från Division 1 Norra. Vasalund ligger på i snitt 2,67 mål i sina matcher, medan Hammarby TFF har haft i snitt prick 3 mål i sina matcher. Stora frågetecken kan sättas för HTFF:s form och defensiv. Man har förlorat sina sju senaste matcher, och sina tre sista matcher innan sommaruppehållet förlorade man med 0-3, 1-3 och 2-5. Vasalund kommer från en 0-3-förlust, och mycket tyder på att det blir en del mål här när två lag som har lite problem med att försvara möts.

14. Oskarshamns AIK – Oddevold

Oskarshamns AIK är ett riktigt målglatt lag, som denna säsong haft i snitt 3,4 mål i sina matcher. Oddevolds snitt är också högt, på 2,73. Oskarshamn kommer visserligen från två rätt målsnåla matcher (1-0 och 1-1) men tittar vi på lagets nio senaste matcher dessförinnan finner vi: 0-3, 3-2, 0-6, 1-2, 0-4, 1-2, 0-3, 2-5, 5-1. Mycket mål rakt igenom! Oddevold toppar serien, och släpper inte in så pass mycket mål. Men framåt gör man minst två mål per match, i snitt. Som bekant räknas bortamål högre än hemmamål på Måltipset, vilket talar för denna match.

15. Piteå IF – Sandviken

Piteå är ett relativt målglatt lag, med i snitt 2,8 mål i sina matcher. Sandviken är än mer målglada, med i snitt 3,6 mål i sina matcher. Det är otroligt högt, och den här matchen har en given plats på vårt system. Inte minst med tanke på att det är det mer målglada och offensivt starka laget som spelar på bortaplan.

16. Stocksund – Sollentuna

IFK Stocksund ligger sist i Division 1 Norra, men det är inte primärt för brist på mål framåt som man ligger där man ligger. Man gör en del mål, men släpper in alltför mycket. Totalt har det blivit i snitt 3,27 mål i lagets matcher. Lagets fyra senaste matcher har slutat 1-3, 3-1, 3-1 respektive 1-6.

Sollentuna ligger sjua i tabellen, och har också mycket mål i sina matcher i form av snittet 3,13. När lagen möttes senast vann Sollentuna med 3-1. Mycket talar för mycket mål här.

17. Notvikens IK – Team TG

Division 2 Norrland. Här kan det bli målrikt, när tabelljumbon tar emot tabellettan. I Notvikens matcher har det blivit i snitt 3,57 mål, då man läcker som ett såll bakåt. I Team TG:s matcher har vi fått i snitt 3,07 mål, och här lär man sätta några kassar mot ett väldigt svagt hemmalag.

19. IK Franke – Kvarnsvedens IK

Division 2 Norra Svealand. IK Franke har i snitt 3 mål i sina matcher, och Kvarnsvedens motsvarade snitt ligger på 3,43. Mycket talar med andra ord för att vi får se en hel del mål här, och den här matchen plockas med på vår kupong.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar