Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 aug, 2023

Fullträff – 5 augusti (5/8), vecka 31: Tips, förslag & analys

En ny omgång av Fullträff är här! Nu är den engelska fotbollen i gång igen och denna helg fylls kupongen av matcher från England, så som det brukar och ska vara. Vi ger er analys och tips av antal mål i samtliga 13 matcher!

Fullträff är spelet där du tippar antalet mål i var och en av kupongens 13 matcher. Kupongen består av samma matcher som du hittar på Stryktipset, och när den engelska ligafotbollen nu dragit i gång igen fylls naturligtvis kupongen till största del av engelska ligamatcher. Vi får åtta matcher från Championship, och därtill bjuds vi på en match från danska Superligaen och fyra kamper från den svenska Division 1-fotbollen.

Det är en lurig kupong vi har framför oss. Championship är en liga som är känd för att bjuda på en del galna matcher – även om fotbollen som spelas i sig inte är särskilt sprakande – men nu är det premiäromgång. Premiärer brukar vara svåra att förutse, inte minst vad gäller vilket lag som vinner men även totalt sett vad gäller matchbild med mera. Det som ändå brukar tillhöra premiärer är avvaktande spel och försiktighet, då man fortfarande letar efter sitt spel och ännu inte fått i gång maskineriet riktigt. Kryssmatcher – 0-0 eller 1-1 – är typiska premiärresultat.

Det är med andra ord mycket att ta hänsyn till inför den här kupongen. Nedan finner ni vår analys av samtliga 13 matcher från Fullträff vecka 31. Titta även in vår analys av Stryktipset vecka 31, och spela för all del på enskilda av matcherna genom Expekt eller annan bra bettingsida.

fullträff 5 augusti

  • Vårt system: 64 rader (7 spikar, 6 garderingar)
  • Total insats: 64 kronor
  • Spelstopp: 5 augusti, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Blackburn – West Brom, 2 mål

Premiäromgången i Championship, vilket hela kupongen är fylld av. Premiärmatcher kan i regel vara mer målsnåla än normalt, och Blackburn är ett lag som ifjol var riktigt målsnåla totalt sett. I lagets matcher blev det i snitt bara 2,30 mål. West Broms snitt låg på 2,43 mål per match, vilket också är lågt.

Här tror vi på en ganska så avvaktande match, med inte så mycket mål. 2 mål spelas.

2. Bristol City – Preston, 2 mål

Bristol Citys målsnitt förra säsongen låg på 2,41 mål per match, och då räknar vi gjorda plus insläppta. Prestons motsvarande snitt låg på 2,26, också riktigt lågt. Med dessa förutsättningar, och med tanke på att detta är en premiärmatch, tror vi på att det blir relativt lite mål här också. 2 mål spelas, återigen.

3. Middlesbrough – Millwall, 2-3 mål

Middlesbrough är ett riktigt målglatt lag, som ifjol hade 3,04 mål i sina matcher. Det mer fysiska Millwall var inte lika målglada, utan hade ett snitt på bara 2,32 mål i sina matcher. Med dessa siffror i åtanke känns ett spel på 2-3 mål som rimligt.

4. Norwich – Hull, 2 mål

Norwich målsnitt förra säsongen låg på 2,41 mål per match, vilket är strax under medel. För Hulls del låg snittet på 2,43 kassar per match, vilket inte heller är något särskilt målrikt facit. När lagen möts i premiären här känner vi att 2 mål vore ett rimligt utfall, och det väljer vi också att spela.

5. Plymouth – Huddersfield, 2 mål

Huddersfield var ett målsnålt lag ifjol, med bara 2,37 mål i sina matcher i snitt. Man möter här nykomlingen Plymouth, som är svåra att tippa nu i lagets nya tillvaro. Men de lär inte direkt gå ut på någon charmoffensiv som nykomlingar i premiären, och vi väljer här att spela 2 mål till antalet.

6. Stoke – Rotherham, 2 mål

Antalet mål i Stokes matcher förra säsongen låg på 2,37 per match. Rotherhams snitt var också på 2,37. Samma snitt alltså, då båda lagen hade totalt 109 mål i sina matcher. När de möts i premiären här känner vi att ett spel på 2 mål är rimligt.

7. Swansea – Birmingham, 2-3 mål

Swansea var ett av Championships mer målglada lag ifjol, då man gjorde en hel del mål framåt men också släppte in rätt mycket bakåt. Totalt sett hade man ett snitt på 2,87 mål per match.

Birminghams snitt var desto lägre, på 2,28 kassar per match. Ett spel på 2-3 mål här känns som det mest vettiga.

8. Watford – QPR, 2 mål

Watford hade i snitt 2,37 mål i sina matcher förra säsongen, vilket inte är särskilt mycket. QPR hade ett något högre snitt, 2,5 mål i sina matcher, vilket var ett snitt som drogs upp av hur mycket mål man släppte in. Här tippar vi att det blir 2 mål.

9. FC Köpenhamn – Randers, 3-4 mål

FC Köpenhamn har spelat två matcher i ligan så här långt, och vunnit med 2-1 respektive 3-2. Randers har också haft två målrika matcher, och spelat 2-2 i båda sina inledande omgångar. Vi tror på en rätt målglad historia, och att det blir 3 eller 4 mål i den här matchen.

10. IF Karlstad – IF Sylvia, 1 eller 3 mål

Senast Sylvia gästade Karlstad fick vi se en 0-0-match. När Karlstad gästat Sylvia de två senaste gångerna har Sylvia vunnit med 1-0. Totalt sett är Karlstad dock ett rätt målglatt lag, med 2,8 mål i sina matcher. Sylvias snitt låg på 3 mål per match. Vi väljer att gardera oss genom att spela 1 eller 3 mål i denna match.

11. Vasalund – Hammarby TFF, 2-3 mål

Vasalund har snittat 2,67 mål i sina matcher, medan snittet för Hammarby TFF ligger på exakt 3 mål. I de tre senaste matcherna lagen emellan har vi fått se två, två respektive tre mål. Vi spelar 2-3 mål.

12. Ariana FC – Åtvidaberg, 2 mål

Ariana har haft i snitt 2,47 mål i sina matcher denna säsong, och för Åtvidaberg ligger snittet på 2,33 mål. Inte mycket mål här inte, och när de möts ser vi inte många mål komma. I vårmötet lagen emellan blev det prick två mål, och vi tippar på att det blir samma sak här.

13. Vänersborg – Norrby, 2-3 mål

Vänersborg har i snitt haft 1,93 mål i sina matcher, vilket är ett otroligt lågt snitt. Norrby har varit mer målglada, med i snitt 2,8 mål i sina matcher. Här spelar vi 2-3 mål.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar