Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 aug, 2023

Stryktipset – 5 augusti (5/8), vecka 31: Tips, förslag & analys

Stryktipset den 5 augusti. Här finner ni allt inför lördagens kupong, där vi äntligen hittar engelsk fotboll igen!

Den engelska ligafotbollen är i gång igen, och det avspeglar sig på Stryktipset 5 augusti! Kupongen fylls av matcher från Championship, och rymmer även lite fotboll från Danmark och lägre divisioner i Sverige.

Vi ger er här vår analys med tips till Stryktipset vecka 31. Skulle ni vilja spela på enskilda av matcherna från kupongen kan vi tipsa er om Expekt och att kolla in oddsbonusar att spela med.

stryktipset 5 augusti

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Spelstopp: Lördag 5 augusti, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Blackburn Rovers – West Bromwich, 2

Blackburn stod för en bra säsong resultatmässigt ifjol, då man låg i toppen av tabellen säsongen igenom även om man precis missade att ta sig till playoff-spel. Men man hade marginalerna på sin sida, och ”borde” nog inte ha slutat så högt upp i tabellen som man gjorde. Man har tappat sin stjärna Brereton Díaz, och det kan bli en kännbar spelarförlust.

West Bromwich har ett mycket starkt lag, och vi tror på bortalaget här. Dessutom undervärderas man av svenska folket – medan oddsen ger favoritskapet 33-30-37 så har svenska folket streckat 38-27-35. Då ser vi fint värde på bortalaget, och spikar 2:an.

2. Bristol City – Preston, 12

Bristol City och Preston slutade båda i mitten av Championship ifjol, och vi väntar oss att de här två lagen mycket väl kan sluta i mitten igen. Bristol var ett lag som blandade en hel del i sina prestationer förra säsongen, och de är svåra att veta var man har. Preston är defensivt skickliga, och var faktiskt bättre på bortaplan än hemmaplan förra säsongen.

Bristol City gäller som favoriter här men man är som sagt oförutsägbara, inte minst så här i en premiärmatch, och vi vill även få med 2:an med det bortastarka Preston. Vi spelar 12.

3. Middlesbrough – Millwall, 1X

Middlesbrough gick starkt i våras, men lyckades inte hålla upp formen säsongen ut. Man har ändå en stark trupp, och väntas vara med och slåss om playoff-plats även denna säsong. Stjärnan i laget är Chuba Akpom, som vann Championships skytteliga ifjol.

Millwall är ett fysiskt starkt lag, som alltid är tuffa att möta. Det skulle inte förvåna oss om man lyckas få med sig en pinne här, mot favoriten ”Boro”. Vi spelar 1X.

4. Norwich – Hull, 1

Norwich stod för en svag säsong ifjol, med lagets mått mätt, och har nu dessutom tappat sin finske profil Teemu Pukki. Hull väntas tillhöra bottenskiktet, men har stått för en stark försäsong. Frågan är dock hur mycket som ska vägas in av försäsongsmatcher, och ett Norwich på hemmaplan ska nästan bara vinna den här premiären mot ett svagare Hull. Vi spikar hemmalaget.

5. Plymouth – Huddersfield, 1

Nykomlingen Plymouth väntas få en tuff säsong, så som det är för nykomlingar som kommer upp till Championship. Skillnaden i kvalitet och ekonomi är stor mellan League One och Championship, och det blir intressant att se hur man klarar sig här. Man har åtminstone fått en tacksam lottning till premiäromgången, då man ställs emot ett svagt Huddersfield. Laget kämpade i botten av tabellen ifjol, och har haft en stor spelaromsättning inför denna säsong – vilket sällan är en fördel.

Nykomlingar brukar kunna sprattla till så här i de inledande omgångarna, och här tror vi faktiskt att Plymouth vinner. Vi spelar 1:an.

6. Stoke – Rotherham, 1X

Rotherham var nykomlingar i Championship förra säsongen, och lyckades överraska genom att hänga kvar. Mycket var tack vare svenske målvakten Viktor Johansson, som är kvar i laget. Inför den här säsongen har man dessutom fått någorlunda ekonomi till att förstärka truppen på utespelarsidan, och det blir intressant att se vad Rotherham kan åstadkomma denna säsong.

Stoke är favoriter här, och även om det troligaste är att man vinner vill vi inte utesluta X:et. Därmed spelar vi 1X.

7. Swansea – Birmingham, 1

Swansea har fått en ny tränare i Michael Duff, vilket är en bra rekrytering och vi tror att man kan komma att stå för en bra säsong. Birmingham slutade långt ner i tabellen förra säsongen, och även om man har värvat en hel del inför denna säsong tror vi mycket väl att man kan bli ett bottenlag även i år. Vi spelar 1:an.

8. Watford – QPR, 1

Derby från London, mellan två av de större lagen i Championship. Watford har en stark trupp, men har haft dålig kontinuitet på tränarsidan och det har gjort att man inte kunnat få lugn att bygga någonting bra på sikt.

QPR hängde precis kvar förra säsongen, och mycket tyder på att man kommer få slåss i botten även denna säsong. Vi spelar Ken Semas Watford – spiketta!

9. FC Köpenhamn – Randers, 1

Regerande mästarna FC Köpenhamn har inlett säsongen på bästa möjliga sätt, genom två segrar av två möjliga. Jordan Larsson och Roony Bardghji tillhör spelarna som hunnit hitta nätet för huvudstadsklubben.

Randers har inlett säsongen med två kryss, och ligger på åttonde plats. Det är nog där någonstans man lär sluta säsongen också. Borta mot FCK tror vi inte att man har något att hämta, och vi spikar hemmalaget.

10. IF Karlstad – IF Sylvia, 1X

Kjell Jonevret har fått i gång Karlstad rejält, genom att vinna fyra av de fem matcher han lett laget i. Nu har man avancerat ur den värsta bottenstriden, och spelar här hemma mot Sylvia, som tagit tre poäng färre än Karlstad denna säsong. Vi tror på Jonevrets lag, men vill ändå gardera med krysset. 1X spelas.

11. Vasalund – Hammarby TFF, 1X

Hammarby TFF inledde säsongen starkt, men har nu förlorat sina sju senaste matcher och dras närmare och närmare bottenstriden. En anledning kan givetvis vara att man inte längre har Markus Karlsson i laget, då han numera spelar Europamatcher mot Twente för Hammarby IF.

Vasalund ligger på femte plats i tabellen, och förlorar nog inte den här matchen. Men HTFF ska inte räknas bort helt, utan vi väljer här att spela 1X.

12. Ariana FC – Åtvidaberg, 1X2

Division 1 Södra. Tabellåttan Ariana tar emot tabellnian Åtvidaberg, och här tycker vi att Ariana får lite väl stort förtroende av svenska folket. Vi väljer att helgardera – 1X2 spelas!

13. Vänersborgs IF – Norrby, 2

Här blir Norrby undervärderade av svenska folket. Medan oddsen ger sannolikheten 36-26-38 till de olika utfallen, har folket streckat 37-29-34. Då väljer vi att spika bortalaget till gott värde.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar