Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 jun, 2023

Måltipset – 25 juni (25/6), vecka 25: Tips, förslag & analys

Måltipset den 25 juni. Ta del av vår analys med spelförslag på kupongen!

Denna helg avgörs Måltipset under söndagen, och vi har rekat matcherna och gett vårt spelförslag.

I vanlig ordning väljer vi att spela ett M-system, där vi väljer 10 matcher. Systemet går på 112,50 kronor, och målet är att så många som möjligt av de utvalda matcherna kommer att tillhöra de 8 matcher med flest mål, av de totalt 30 som finns att välja mellan.

Ta även del av vårt speltips på Stryktipset 25 juni eller till Fullträff 25 juni.

Måltipset 25 juni

  • Vårt system: M-System (M10)
  • Total insats: 112,50 kronor
  • Spelstopp: 25 juni, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. IF Karlstad – Dalkurd

Både Karlstad och Dalkurd står i regel för målrika matcher, där det har blivit minst tre mål i de flesta av lagens senaste matcher. Dalkurd har verkligen fått igång sin offensiv, och toppar tabellen med sina 31 poäng. Vi tror att det kan bli en hel del mål här, och plockar med denna matchen på vår kupong.

2. Örebro Syrianska – Sollentuna

Två ojämna lag, som sällan spelar oavgjort. Lagen har spelat 13 matcher var, och bara kryssat 1 match vardera. Med två så oförutsägbara lag är det mycket som talar för att det faller en del mål, och tittar vi särskilt på Sollentunas matcher så ser vi också att det hör till vanligheterna att det blir målrikt. Laget har i snitt 3,38 mål i sina matcher. Lagets sju senaste ligamatcher har slutat 1-2, 5-2, 6-1, 2-4, 1-2, 3-2 och 3-1.

Örebro Syrianska har inte fult lika mycket mål i sina matcher, men i lagets senaste match vann man med 2-1 så man är åtminstone inte målfattiga. Denna match plockas med på vår kupong.

4. Ängelholm – Oskarshamn

När Oskarshamns AIK är i farten blir det i princip alltid målrikt. Lagets sju senaste ligamatcher har slutat 0-3, 3-2, 0-6, 1-2, 0-4, 1-2, 2-5, 5-1. Det ger ett snitt på 5,29 mål per match, otroligt högt. Ängelholms målsnitt per match ligger inte på samma nivåer som Oskarshamn, men två av lagets senaste fem matcher har slutat i förlust med 0-4 respektive 1-4. När man möter offensivt starka lag, då släpper man alltså in. Och till den kategorin hör Oskarshamn. Vi plockar med denna match på vår kupong.

5. Rosenborg – Sarpsborg

Rosenborg stod för en svag vår, och har precis sparkat tränaren Kjetil Rekdal för att ersätta med Svein Maalen, som redan fanns inom klubben. Med ett tränarbyte brukar en kortvarig, positiv effekt tillkomma laget, och vi kan få se ett Rosenborg som vågar mer och även gör fler mål.

Sarpsborg tränas av Stefan Billborn, och vi som följt honom i Hammarby vet att det är en tränare som oftare vinner med 4-3 än med 1-0. I Sarpsborg har han den här säsongen inte haft fullt lika målrika matcher som han brukade ha i ”Bajen”, med målskillnaden 12-11 på 10 matcher. Men den blyga målskillnaden beror främst på att man i inledningen av säsongen hade det svårt med målskyttet. Tittar vi på de senaste matcherna ser vi en tendens där det blivit allt fler mål. 1-3, 3-1, 1-2, 5-3, 3-1, 3-1, 2-1, 2-1 är resultaten i de åtta senaste matcherna för Sarpsborg. Att denna match är så pass högt upp på kupongen gör den än mer självklar för oss att plocka med.

6. Tromsö – Stabaek

Tromsös inledande matcher var inga särskilt spännande historier för den neutrala åskådaren. 1-0, 0-0, 1-1, 1-0, 0-1 var lagets resultat i de fem första. Men därefter har det lossnat för laget, både framåt och bakåt. De fem ligamatcherna därefter har slutat 2-1, 2-3, 2-1, 2-1 och 3-2, så nu har målen alltså börjat rulla in i Tromsös matcher.

Stabaek kommer också från några målrika matcher: 1-4, 4-0, 2-1, 1-3, 1-3 och 2-2 i lagets sex senaste. Mycket talar alltså för många mål i denna match, och vi plockar med den på vår kupong.

7. Strömsgodset – Bodö/Glimt

När Bodö/Glimt spelar blir det i princip alltid mycket mål. Nu har norska ligan haft ett kortare uppehåll, och Glimts glimrande offensiv är utvilad och redo att smälla in nya mål. Lagets sex senaste ligamatcher har slutat 2-1, 3-2, 3-2, 6-1, 3-1 och 3-0.

Man ställs här emot Strömsgodset, som inte direkt har samma offensiva slagstyrka. Men Bodö lär kunna göra en del mål, vilket lär räcka långt. Inte minst med tanke på att laget spelar på bortaplan här. Bortamålen är som bekant högre värderade än hemmamålen på Måltipset.

9. Molde – Haugesund

Molde vann Eliteserien ifjol, och har en otroligt vass offensiv. Laget senaste match slutade visserligen 0-1, men tittar vi på de åtta ligamatcherna dessförinnan finner vi resultaten 1-2, 2-3, 3-0, 4-0, 3-2, 1-3, 5-0 och 4-3. Mål så det räcker och blir över, alltså.

Även Haugesund har mycket mål i sina matcher. Lagets sex senaste matcher har slutat 2-1, 1-2, 3-1, 2-1, 1-2 och 3-2. Denna match har en plats i vår kupong.

12. FC Järfälla – FC Arlanda

Järfälla har i snitt 3,17 mål i sina matcher, medan Arlandas motsvarande snitt ligger på 3,45. Det är höga siffror för båda lagen, och när de möts talar således mycket för att vi får se en hel del mål. Senast lagen möttes vann Järfälla med 5-1, och i mötet dessförinnan vann samma lag med 3-0.

13. Nordvärmland – IK Zenith

Både Nordvärmland och IK Zenith snittar 3 mål i sina matcher, vilket är relativt högt. När de möts talar då alltså mycket för att vi återigen får se en hel del mål falla.

26. Djurgården – Brommapojkarna

Dammatcher har i regel fler mål än herrmatcher, och Djurgården är inget undantag. I lagets två senaste matcher har man förlorat med 1-4 båda gångerna, och det blir i snitt nästan tre mål i lagets matcher.

Brommapojkarna läcker som ett såll bakåt, och har släppt in näst flest mål i Damallsvenskan. I lagets matcher blir det i snitt 3,29 mål, vilket är en hel del. När två så här svaga försvar ställs emot varandra tror vi på mycket mål, och plockar snabbt med denna match på vår kupong.

os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
13 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
10 maj, 2024
ishockey
Sveriges första matcher i ishcokey VM blir väldigt het. Direkt ställs Tre Kronor mot giganten USA. Läs om hur du kan se matchen live på nätet eller på TV.
07 maj, 2024
ishockey
Se alla spelare som har tagits ut till Tre Kronors trupp inför Ishockey VM 2024.
06 maj, 2024
ishockey
Sverige & Tre Kronor ser ut att få en stark trupp med spelare från NHL. Det påverkar Sveriges chanser att vinna ett nytt VM-guld enligt spelbolagen.
06 maj, 2024
psg dortmund live stream tv
champions-league
Champions League-semifinal på onsdag kväll! Läs allt inför matchen mellan Dortmund och PSG, som sparkar i gång klockan 21:00.
06 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar