Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 jul, 2023

Måltipset – 22 juli (22/7), vecka 29: Tips, förslag & analys

Vi har en spännande Måltipskupong framför oss, med matcher ifrån många olika delar av fotbollsvärlden. Kolla in vår analys med spelförslag till Måltipset 22 juli, vecka 29!

De större europeiska fotbollsligorna har tagit uppehåll, men i Sverige, Norge, Danmark med mera fortsätter bollarna att rulla. I vanlig ordning delar vi med oss av vår analys med spelförslag på kupongen från Måltipset denna lördag. Måltipset är spelet där du får 30 matcher, och ska pricka in de 8 av dessa du tror kommer att innehålla flest mål. På detta spelar vi ett M-system, där vi väljer ut de 10 matcher vi tror blir mest målrika.

Läs våra tankar kring Måltipset 22 juli. Titta gärna också in vårt spelförslag till Stryktipset 22 juli. Önskar ni spela med betting på bara några få, utvalda av matcherna nedan kan vi med glädje tipsa er om Expekt.

Måltipset 22 juli

  • Vårt system: M-System (M10)
  • Total insats: 112,50 kronor
  • Spelstopp: 22 juli, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Värnamo – Häcken

Given match att ta med på vår kupong. BK Häcken gör mycket mål i match efter match, och kommer i Allsvenskan allra senast från en 4-2-seger mot Brommapojkarna. Man har gjort minst två mål i sina åtta senaste matcher, och släpper dessutom in relativt mycket för att vara ett topplag.

Värnamo har sedan man tog sig upp gjort sig kända för att spela en offensiv fotboll för att vara ett lag med mindre resurser. Senast spelade man 2-2 mot Halmstads BK, då man tappade en tvåmålsledning till kryss. Att Häcken står som bortalaget här talar också för att den här matchen bör finnas med på kupongen.

Se vårt speltips till Värnamo – Häcken.

2. Molde – Sarpsborg

Given match att plocka med i vår Måltipskupong – det är bara att titta på Sarpsborgs resultat denna säsong. Lagets 14 (!) senaste matcher har alla innehållit minst tre mål vardera. Tittar vi på lagets tio senaste resultat finner vi 5-3, 1-2, 3-1, 1-3, 3-0, 4-3, 6-1, 2-5, 1-3 och 2-3. En hel del mål, med andra ord.

Även Molde är ett målglatt lag. Resultaten i lagets fem senaste matcher har blivit 3-0, 2-2, 2-0, 3-1 och 4-0. Dessa lag möttes faktiskt i cupen för en dryg vecka sedan, och då vann Molde med 3-1. Den här matchen har en självklar plats på vår kupong.

3. Lyngby – FC Köpenhamn

När dessa två lag möts brukar vi få se på målglada matcher. Tittar vi på de sju senaste matcherna lagen emellan har vi fått resultaten 1-4, 2-2, 2-4, 2-2, 1-3, 0-3, 0-3. Samtliga av dessa matcher har alltså innehållit minst tre mål, och majoriteten av dem har innehållit fler mål än så. Och det är väl naturligt sett till förutsättningarna och vad dessa lag är kända för.

Lyngby är ett lag som är känt för att vara svängigt och opålitligt. Man kan slå de flesta lag en bra dag, men man kan också tappa en till synes stabil ledning på bara ett ögonblick. Ingen stabilitet någonstans. FCK har en otroligt stark offensiv, som kan ösa in mål på vilket lag som helst i Superligaen. Här tror vi på en hel del mål.

7. Flamengo – America

Flamengo har i snitt tre mål per match denna säsong, vilket är en hel del. För America är snittet ännu högre, på 3,43 mål per match. Och det är så det blir när man har ligans klart sämsta defensiv, men ändå en hyfsad offensiv – då blir det mycket mål. När America här ställs emot topplaget Flamengo lär det smälla, inte minst med tanke på att Flamengo spelar på hemmaplan och lär gå framåt. Då sätter säkert Flamengo ett antal kassar, men släpper kanske även in något.

12. Kalmar – Varberg

Både Kalmar och Varberg har varit inblandade i förhållandevis målrika matcher denna säsong, där båda lagen snittar nära tre mål per match när de är i gång. Då dessa lag ställs emot varandra, bör det då rimligtvis också bli en del mål. Kalmar saknar dessutom sin viktige målvakt, och man kommer senast från 0-4 mot Elfsborg och 1-3 mot Hammarby. Varberg har precis spelat två raka 2-1-matcher, där man vann den ena och förlorade den andra. Vi tror på en del mål i denna match.

14. Utsikten – Jönköpings Södra

Två målglada lag drabbar samman i Superettan under söndagen. Utsikten har i snitt 2,64 mål i sina matcher, vilket är relativt mycket. J-Södras snitt är dock någonting utöver det vanliga, på hela 3,5 mål per match. När dessa lag möts väntar vi oss således en målrik batalj.

15. Sverige – Sydafrika

VM-premiär för svenska damlandslaget, och för det sydafrikanska. Här tror vi på en hel del mål, och det är framför allt för att klasskillnaden lagen emellan är så pass stor. 1.065 låg oddset på att Sverige vinner matchen, och omkring 1.40 på att det blir över 2,5 mål i matchen. Alla väntar sig mycket mål när dessa lagen möts, och så även vi. Därför plockar vi snabbt med den på vår kupong.

Kolla in hur ni kan live streama Sverige – Sydafrika.

17. HamKam – Stabaek

De som minns Jakob Michelsen från hans tid i Hammarby minns en tränare som spelade en ganska så destruktiv fotboll, med tråkigt spel framåt men någorlunda kontroll bakåt. I HamKam gör hans lag kanske inte så mycket mål framåt i banan, men man släpper in mycket. 16 mål framåt och 32 insläppta gör att man i sina matcher har i snitt 3,43 mål. Även Stabaek är hyfsat målglada, med 2,57 mål i sina matcher i snitt.

20. Sandefjord – Bodö/Glimt

Given match att ta med på vår kupong, för när Bodö/Glimt spelar är det nästan alltid målgaranti. Man har den här säsongen haft i snitt 3,47 mål i sina matcher, och möter ett Sandefjord som också är målglatt med ett snitt på 3,08 mål per match. Här lär det smälla, både en och två gånger.

21. Strömsgodset – Rosenborg

Strömsgodset och Rosenborg har båda relativt mycket mål i sina matcher, då båda lagen åtminstone snittar över 2,5 mål per match. I Strömsgodsets senaste hemmamatch vann man med 5-2 mot Sarpsborg, exempelvis.

Rosenborg tog en mycket efterlängtad seger mot Tromsö senast, och kanske får man en ketchupeffekt och gör fler mål nu.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024
os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
16 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar