Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 jul, 2023

Sverige – Sydafrika (Dam-VM): Stream, speltips & odds [23/7]

Sverige Sydafrika speltips stream

Vad: Sverige – Sydafrika, Dam-VM
Avspark: Den 23/7, kl. 07:00
Vart: Wellington Regional Stadium, Nya Zeeland
Stream: > Viaplay
Speltips: Sverige över 2,5 mål (1.66 hos Expekt)

Sverige och Sydafrika ställs emot varandra i VM-premiären! Här finner ni allt inför matchen, från speltips till information om hur ni kan streama mötet live.

Äntligen har det blivit dags för dam-VM att sparka i gång på riktigt! De första matcherna spelades redan under torsdagen, men på söndag är det Sveriges tur att kliva in i handlingarna. De svenska damerna ställs emot Sydafrika, och det är ”Blågult” som gäller som solklara favoriter.

I den här artikeln tar vi er igenom förutsättningarna inför gruppspelsmatchen på Wellington Regional Stadium i Nya Zeeland. Läs vårt speltips, och se hur ni bär er åt för att streama mötet live.

Sverige över 2,5 mål (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!

Inför matchen

 • Sverige är rankade 3:a på FIFA:s världsranking. Sydafrika återfinns på plats 54.
 • Sverige och Sydafrika möttes både i OS 2012 och i OS 2016. Sverige vann med 4-1 respektive med 1-0.
 • Övriga lag i Grupp G är Argentina och Italien. De ställs emot varandra klockan 08:00 på måndag morgon.

Streama Sverige – Sydafrika

Är ni intresserade av att live streama Sverige – Sydafrika? Då ska vi visa er hur ni bär er åt för att finna en dam-VM live stream att titta på. Det är så att det är Viasat som sitter på sändningsrättigheterna till dam-VM, och för att streama matcherna ifrån tävlingen behöver ni således tillgång till någon av deras tjänster (TV eller streamingtjänst). Med ett konto och sportabonnemang hos Viaplay kan ni se Sverige ställas emot Sydafrika.

Det är upp till dig som tittare vilken enhet du vill ha i gång din fotboll live stream ifrån. Det går nämligen att se matchen från såväl mobil som dator eller surfplatta. Har du dessutom en Chromecast, Apple TV, HDMI-kabel eller annan liknande enhet går det bra att koppla över din Sverige – Sydafrika stream till TV-skärmen, för att på så sätt se matchen på TV.

Vi har all anledning att tro att ni kommer att bli nöjda med er Sverige – Sydafrika live stream. Det är god kvalitet på bild, ljud och på kommentatorer.

 1. Klicka dig vidare till Viaplay
 2. Öppna ett konto och köp sportabonnemang
 3. Streama Sverige – Sydafrika

Speltips & odds: Sverige – Sydafrika

Sverige har hamnat i en relativt tuff grupp i dam-VM 2023, där man kommer att ställas mot i tur och ordning Sydafrika, Italien och Argentina. Och det råder inga tvivel om vilket lag som förväntas bli gruppens slagpåse. Det är Sydafrika, som trots att man vann Afrikanska Mästerskapen förra året inte väntas ha mycket att hämta i detta mästerskap.

Afrika ligger en bra bit efter när det kommer till damfotboll, och även om utvecklingen går framåt – likt i resten av världen – så har man svårt att mäta sig med de europeiska nationerna, särskilt de bättre av dem.

Sverige är enligt FIFA:s ranking världens 3:e bästa nation just nu, och då borde allt annat än en medalj anses vara ett misslyckande. Tittar vi däremot på odds på dam-VM och på odds på Sverige som vinnare av fotbolls-VM hamnar Sverige först på delad sjundeplats. Hur som helst är målet för Sverige givetvis att lyckas ta medalj. Man tog silver år 2003, men det är landets enda medalj i VM.

Sverige gäller som otroligt klara favoriter i denna VM-premiär, där ett rakt spel på Sverige som vinnare ger blott 1.10 gånger insatsen. Med dessa odds är det inte något direkt spelvärde i ett rakt spel på vårt blågula landslag. Att Sverige gör över 2,5 mål är desto mer intressant, vilket finns att spela till 1.66 gånger pengarna. Det blir vårt spel, och oddset hittar ni hos Expekt.

 • Vårt speltips: Sverige gör över 2,5 mål
 • Odds: 1.66
 • Bettingsida: Expekt

Dessa odds är hämtade ifrån Expekt Sverige, vilket är en väletablerad bettingsida i Sverige där du finner många goda odds. Ta er också en titt på bonuskoder innan ni spelar.

 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Nedan finner ni fler ni fler odds på VM-premiären mellan Sverige och Sydafrika.

Speltips Odds från Expekt
Under 2,5 mål 2.70
Över 2,5 mål 1.45
1X 7.50

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar