Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 jul, 2023

Måltipset – 8 juli (8/7), vecka 27: Tips, förslag & analys

Måltipset den 8 juli! Vi ger er vår analys med speltips till kupongen, där vi väljer ut de tio matcher vi tror kommer att innehålla flest mål.

Måltipset avgörs i regel varje lördag, och går ut på att man ska pricka de åtta, av trettio, matcher som man tror innehåller flest mål. När vi spelar detta spelar vi ett M-system för 112,50 kronor, där vi väljer ut tio matcher och hoppas att så många av de åtta målrikaste matcherna som möjligt finns med på vår kupong.

Denna lördag bjuds vi på matcher från många olika delar av världen, som alltid. Vi får fotboll från Sverige, Norge, Finland, Island, Brasilien och USA. Många spännande matcher att titta in och följa, och det var inte lätt att välja ut de tio matcher vi tror blir målrikast. Vi känner oss ändå nöjda med vad vi har kommit fram till, och ni kan ta del av vår kupong nedan.

Vill ni även titta in vårt spel på Stryktipset 8 juli är ni välkomna att göra så. Vill ni spela på enskilda av matcherna kan vi tipsa er om Expekt.

Måltipset 8 juli

  • Vårt system: M-System (M10)
  • Total insats: 112,50 kronor
  • Spelstopp: 8 juli, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Brommapojkarna – Degerfors

Degerfors har bjudit på många målrika matcher den här säsongen, och man är faktiskt det lag i hela Allsvenskan som haft näst flest mål i sina matcher, efter Häcken. 14 mål framåt och 36 insläppta bakåt ger oss 50 mål på 14 matcher, vilket är ett snitt på 3,57 mål per match. Med tanke på att det här dessutom är den första matchen på kupongen, är det ett än mer självklart val för oss att inkludera den i vårt system.

3. Viking – Haugesund

Viking är inblandade i väldigt målrika matcher, vecka efter vecka. Man har under årets ligaspel redan hunnit med att spela 7-3, 3-2, 1-5 och 3-4, till exempel. Dessutom har man varvat detta med att i cupspelet spela 4-4 mot andraligalaget Raufoss. En match som man sedan förlorade på straffar, vilket än mer understryker hur ojämna och opålitliga detta Stavangerlag är för tillfället. Man är riktigt bra, men inte stabila. Mål blir det, i massor, framför allt framåt, men även bakåt. Totalt har det blivit 49 mål på lagets 12 ligamatcher, vilket ger oss ett snitt på 4,08 mål per match – otroligt.

Haugesund har ett mer normalt målsnitt i sina matcher, 2,42. När Viking är i farten lär det oavsett vad smälla, och denna match streckas in med bläckpenna i vårt system.

4. FC Haka – Inter Åbo

I Hakas matcher har det den här säsongen blivit i snitt 2,86 mål, och i Inter Åbos matcher har det i snitt blivit 2,90 mål. Inga extrema siffror, men väl mycket mål. Senast Inter Åbo besökte Haka blev det 3-2, och vi tror att det återigen blir mycket mål här. Båda lagen förlorade med 0-3 i sina senaste matcher, och det är alltså två lag med svajiga försvar som gör upp.

8. Vestmannaeyjar – Fram Reykjavik

Fram Reykjavik har haft flest mål i sina matcher i hela isländska ligan. 25 gjorda och 32 insläppta, totalt 57 mål, ger oss ett snitt på otroliga 4,38 mål per match. Här är det full fart framåt och vidöppet bakåt. Det är bara att titta på resultaten i lagets matcher den här säsongen, från omgång 1 till 13: 2-2, 1-1, 1-3, 4-5, 3-1, 2-1, 1-3, 1-2, 2-4, 4-1, 1-3, 0-4, 3-2. Många målrika historier.

Vestamannaeyjar har också mycket mål i sina matcher, i snitt 3,08. Den här matchen är given på vår kupong.

12. Coritiba – América MG

Bottenmatch i brasilianska ligan mellan två lag som ligger där de ligger för att de läcker så fruktansvärt bakåt. América har släppt in flest mål i hela ligan, och Coritiba näst flest. I Américas matcher har det blivit i snitt 3,38 mål, och i Coritibas 2,92. Det är mycket. Américas fyra senaste ligamatcher har alla innehållit minst tre mål, och de två senaste för Coritibas del. Denna match åker med på vår kupong.

13. Palmeiras – Flamengo

Ännu en brasiliansk match som tar plats på vår kupong. I Flamengos matcher blir det hela 3,31 mål i snitt, och detta är ett lag med stor offensiv kraft men som ändå släpper till en del mål bakåt. Även Palmeiras har mycket mål i sina matcher, i snitt 2,77. Dessa siffror räcker för att denna match ska komma med på vår kupong.

14. Keflavik – Vikingur

Keflavik har inte särskilt mycket mål i sina matcher i snitt, bara 2,31. Det är endast för att man är så dåliga framåt – för bakåt släpper man till en hel del kassar. Nu möter man ett av hela ligans starkaste anfall i form av Vikingur Reykjavik som öst in mål denna säsong. Vikingur har gjort minst två mål i alla sina matcher utom två denna säsong – och i dessa gjorde man ett mål – och här tror vi att bortalaget Vikingur sätter allra minst två, men troligtvis fler mål. Det ger den här matchen en plats på vår kupong.

15. Columbus Crew – New York City

Det blir i regel mycket mål i MLS, och Columbus Crew och New York City är inga undantag – Columbus är snarare ett tydligt exempel på det. I Columbus matcher har det blivit i snitt 3,38 mål. I New York Citys bara 2,27 faktiskt, men när Columbus är inblandade brukar det bli mål oavsett. De tre senaste gångerna Columbus tagit emot New York City har matcherna slutat 3-1, 2-1 och 3-2.

17. Houston – Kansas

Ännu en match mellan två lag från MLS, och båda dessa lag snittar över 2,5 mål i sina matcher. Mycket tyder på en målrik historia här, och denna match kommer med på vår kupong.

19. Montreal – Atlanta

74 mål på 21 matcher ger oss i snitt 3,52 mål per match för Atlanta, vilket är väldigt mycket. Montreals snitt är ”bara” på 2,4, vilket är ungefär där snittet ligger totalt sett. Målglada Atlanta lär dock dra upp siffrorna här. Tittar vi på de fyra senaste mötena dessa två lag emellan har de också varit målglada: 2-2, 2-1 till Montreal, 3-3, 2-1 till Montreal. Vi tror på en ny, målrik match.

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
15 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
12 juni, 2024
em
Planerar du att spela Euros 2024 fantasy manager teams? Då ger vi tips på spelare att plocka in i ditt lag för EM fantasy.
05 juni, 2024
em
Se vilka spelare som är uttagna till landslagstrupperna till EM 2024 i fotboll. Vi ger trupper för England, Frankrike, Italien, Tyskland, Spanien m.m.
05 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar