Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 5 mar, 2023

Premier League quiz – Frågor & svar

Premier League quiz

Hur mycket kan du om Premier League? Testa dina kunskaper i vårt quiz om engelska ligan. Tio frågor om Premier League och engelsk fotboll!

Premier League är världens mest populära fotbollsliga, med miljontals tittare från otroligt många länder. Kvalitén på lagen och spelarna i ligan är väldigt hög, vilket naturligtvis bidrar till det stora intresset. Att kvalitén är så hög har mycket att göra med pengarna klubbarna besitter, vilka möjliggör att de kan köpa i princip vilka spelare de vill.

Många är vi som sätter oss ner för att titta på Premier League-fotboll varje helg, om det så är i TV-soffan eller om man är på plats för att se fotboll live. De flesta av oss ser naturligtvis matcherna hemifrån. Men hur bra koll har du, din familj och dina vänner på Premier League?

Här har vi gjort ett quiz med tio frågor om världens största liga. Testa dina kunskaper i vårt Premier League-quiz! Det är alltid kul med frågesport, både för att utmana sig själv och för att testa hur bra koll ens bekanta har. Man kan jämföra sina svar, och se vem som vinner!

Nedan finner ni vårt PL-quiz. Ni väljer själva om ni vill trycka er igenom frågorna eller om ni vill svara på frågorna genom att läsa dem här på sidan. I så fall finner ni de rätta svaren längst ner, så att ni kan rätta. Sätt nu i gång med quizet, och stort lycka till!

Notera att quizet berör sådant som hänt från och med året då den engelska ligan döptes till Premier League, det vill säga från 1992 och framåt. Sådant som inträffade i engelsk fotboll och den engelska ligan före 1992 är irrelevant i detta quiz.

1. Vilken klubb har vunnit flest Premier League-titlar?

A: Chelsea

B: Liverpool

C: Manchester City

D: Manchester United

2. Vem av följande tränare har INTE vunnit Premier League?

A: Carlo Ancelotti

B: Claudio Ranieri

C: Manuel Pellegrini

D: Rafa Benítez

3. Eric Dier är engelsk landslagsman och har spelat i Tottenham under hela sin seniorkarriär, men han är faktiskt uppvuxen i ett annat land, där han bodde mellan sju och tjugo års ålder. Vilket?

A: Irland

B: Portugal

C: Skottland

D: Spanien

4. Vem av dessa svenskar har gjort flest Premier League-matcher?

A: Fredrik Ljungberg

B: Niclas Alexandersson

C: Olof Mellberg

D: Sebastian Larsson

5. Vem har gjort flest mål i Premier Leagues historia?

A: Alan Shearer

B: Harry Kane

C: Sergio Agüero

D: Wayne Rooney

6. Följande fyra stjärnspelare har alla blivit sålda från Premier League till La Liga. Vem av dem gick för högst transfersumma?

A: Coutinho till Barcelona

B: Cristiano Ronaldo till Real Madrid

C: Eden Hazard till Real Madrid

D: Gareth Bale till Real Madrid

7. Vilken tränare har gjort flest matcher i Premier League?

A: Arsène Wenger

B: ”Big Sam” Allardyce

C: Harry Redknapp

D: Sir Alex Ferguson

8. Vilken dåvarande Premier League-klubb var Christian Wilhelmsson utlånad till hösten 2007?

A: Bolton

B: Hull

C: Reading

D: Southampton

9. Legendaren Wayne Rooney spelade under sin karriär för tre engelska klubbar. Everton, Manchester United och vilken mer?

A: Derby County

B: Middlesbrough

C: Portsmouth

D: QPR

10. Vem har spelat flest matcher i Premier League?

A: David James

B: Gareth Barry

C: James Milner

D: Ryan Giggs

Rätt svar:

1: D

2: D

3: B

4: D

5: A

6: A

7: A

8: A

9: A

10: B

Fler quiz

fotbollsquiz
Lista ut vilken fotbollsspelare jag är. Läs våra ledtrådar i vår fotbollsspelare quiz - och gissa rätt spelare på 0-5 poäng.
23 juni, 2024
serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
23 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
23 december, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2526 Artiklar