Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 dec, 2023

Fotbollsquiz för barn – Frågor & svar

Fotbollsquiz för barn

Är du ett barn som gillar fotboll, och tror dig ha bra koll på fakta och andra kunskaper kring sporten? Testa då detta fotbollsquiz för barn!

Fotboll är världens mest populära sport, och den tittas på i massvis av olika länder av olika slags människor i olika åldrar. Det är ofta redan när man är ett litet barn som intresset för sporten väcks, för att snabbt övergå i en passion. Då blir man mer och mer investerad både i sporten i sig, men ofta också i ett specifikt lag som väcker en extra starka känslor. Att titta på fotboll live är bland det bästa många vet.

fotbollsquiz
Lista ut vilken fotbollsspelare jag är. Läs våra ledtrådar i vår fotbollsspelare quiz - och gissa rätt spelare på 0-5 poäng.
23 juni, 2024
serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
23 december, 2023
Premier League quiz
fotbollsquiz
Vad vet du om Premier League! Gör vårt PL-quiz, med tio frågor om världens största fotbollsliga!
23 juli, 2023
quiz allsvenskan 2023
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på Allsvenskan 2023? Testa dina kunskaper i vårt quiz!
23 juli, 2023
Quiz Allsvenskan 2022
fotbollsquiz
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz!
23 juli, 2022
Quiz VM 2022 Qatar
fotbollsquiz
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022!
23 juli, 2022

När man har ett stort intresse är det alltid kul att testa sig själv vad gäller vilka kunskaper man har inom ämnet. Här har vi skapat ett fotbollsquiz anpassat för barn, med något enklare frågor än det generella fotbollsquizet. Är du barn och vill testa dina kunskaper om fotboll? Gör då vårt quiz!

Om det här quizet är för enkelt för dig är du välkommen att titta in fler av våra fotbollsquiz, där vi gjort bland annat ett quiz om Premier League och ett quiz om Zlatan Ibrahimovic.

Nedan kan du klicka dig igenom alla frågor till quizet och se hur många rätt du får. Det går också bra att läsa frågorna en efter en här på sidan. När du är klar måste du givetvis skicka quizet till dina vänner för att se vem som har bäst koll!

1. Vilket land har vunnit VM flest gånger?

A. Brasilien

B. Italien

C. Portugal

D. Spanien

2. Vilken svensk klubb har Zlatan Ibrahimovic spelat i?

A. AIK

B. Hammarby IF

C. Helsingborgs IF

D. Malmö FF

3. Vem har vunnit flest Ballon d’Ors av följande spelare?

A. Cristiano Ronaldo

B. Kylian Mbappé

C. Lionel Messi

D. Luka Modric

4. Vad heter Sveriges tredje högsta division i fotboll?

A. Division 1

B. Division 2

C. Division 3

D. Superettan

5. Hur många VM-medaljer har Sverige tagit?

A. 0

B. 1

C. 2

D. 3

6. Vilken var Neymars första klubb i Europa?

A. FC Barcelona

B. Manchester United

C. Paris Saint-Germain

D. Real Madrid

7. Vilken klubbs supportrar kallas för ”Änglarna”?

A. Djurgårdens IF

B. IFK Göteborg

C. IFK Norrköping

D. IK Sirius

8. Vad blir domslutet om en målvakt tar upp bollen med händerna vid hemåtpass?

A. Det blir nedsläpp av bollen.

B. Ingenting, det är tillåtet att göra så.

C. Motståndarna får indirekt frispark inne i straffområdet.

D. Motståndarna får straff.

9. I invigningsmatchen av Friends Arena gjorde Zlatan Ibrahimovic fyra mål, varav ett var en cykelspark från 30 meter. Vilket land mötte Sverige då?

A. Argentina

B. England

C. Frankrike

D. Spanien

10. Vilket lag har vunnit flest Champions League-titlar?

A. AC Milan

B. FC Barcelona

C. Liverpool FC

D. Real Madrid

Rätt svar:

  1. A
  2. D
  3. C
  4. A
  5. D
  6. A
  7. B
  8. C
  9. B
  10. D

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2526 Artiklar