Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 4 feb, 2022

Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic fotbollsquiz

Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dina kunskaper i vårt Zlatan-quiz, där vi ställer frågor om Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna!

Zlatan Ibrahimovic är ett unikum i svensk fotboll, och faktiskt i all fotboll. Han är svenska landslagets klart bästa målskytt, och en av tidernas främsta målskytt i hela världen.

Trots 41 år fyllda fortsätter han att leverera på högsta nivå i Europa, och han har inga planer på att lägga av än. Under sin karriär har han representerat nio olika klubbar och spelat i tiotals olika tävlingar. Här har vi fångat in några av händelserna i hans karriär, till att bilda ett quiz.

Se hur bra koll ni har på Zlatan Ibrahimovic. Testa era kunskaper genom att svara på dessa frågor, och utmana sedan familj och vänner!

Quiz med frågor om Zlatan Ibrahimovic

1. Vem har Zlatan många gånger berättat att han hade som barndomsidol, och studerade för att lära sig hans finter?

  • A. Ronaldo ”Fenômeno”
  • B. Zinedine Zidane
  • C. Rivaldo
  • D. Francesco Totti

2. Det var ett särskilt mål som fick Ajax att ta det slutgiltiga beslutet att köpa Zlatan från Malmö FF, under en försäsongsmatch i La Manga. Mot vilket lag gjorde Zlatan detta mål?

  • A. AIK, från Sverige
  • B. Lyngby BK, från Danmark
  • C. KuPS, från Finland
  • D. Moss FK, från Norge

3. I sin sista match för Ajax stod Zlatan Ibrahimovic för ett klassiskt mål, mot NAC Breda. Hur gjorde han målet?

  • A. Han tog sig förbi halva motståndarlaget med upprepade skottfinter.
  • B. Han sköt en stenhård volley från 25 meter i mål.
  • B. Han satte en liggande cykelspark.
  • C. Han gjorde mål med en snygg klack högt uppe i luften.

4. Zlatan har berättat att det var i Juventus han utvecklades som allra mest, där han gick från oskolad tekniker till att inse att allt handlar om att vinna. Vem var Zlatans tränare i Juventus?

  • A. Carlo Ancelotti
  • B. Didier Deschamps
  • C. Fabio Capello
  • D. Marcello Lippi

5. I Barcelona blev det inte som tänkt, och där gjorde Zlatan bara en säsong. När och mot vilka åkte Barcelona ut ur Champions League under Zlatans säsong i klubben, 2009-10?

  • A. Semifinal mot Inter
  • B. Kvartsfinal mot Bayern München
  • C. Semifinal mot Real Madrid
  • D. Kvartsfinal mot Tottenham

6. När Zlatan Ibrahimovic kom till PSG spelade han först i tröja nummer 18, men efter bara ett halvår bytte han till 10:an. Vem hade nummer 10 i PSG innan Zlatan?

  • A. Javier Pastore
  • B. Nenê
  • C. Ezequiel Lavezzi
  • D. Jérémy Ménez

7. Zlatan gjorde mål i sin debutmatch för Manchester United, när han avgjorde Community Shield-matchen. Mot vilket lag satte Zlatan den viktiga nicken?

  • A. Arsenal
  • B. Chelsea
  • C. Leicester
  • D. Manchester City

8. Våren 2017 skadade Zlatan sitt högerknä allvarligt, och en av världens då mest framstående knäkirurger opererade honom. Vad heter kirurgen?

  • A. Freddie Fu
  • B. Zhang Zhongjing
  • C. Ying Yang Chan
  • D. Kwok Ka-ki

9. Vilken spelare i svenska landslaget skrev Zlatan negativt om i sin första bok, där han utan att namnge honom istället kallade honom för ”primadonnan”?

  • A. Henrik Larsson
  • B. Fredrik Ljungberg
  • C. Anders Svensson
  • D. Marcus Allbäck

10. Hur många gånger har Zlatan vunnit Guldbollen, priset till Sveriges bästa spelare?

  • A. 5
  • B. 7
  • C. 9
  • D. 12

Rätt svar:

1: A

2: D

3: A

4: C

5: A

6: B

7: C

8: A

9: B

10: D

Fler fotbollsquiz

serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
23 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
23 december, 2023
Premier League quiz
fotbollsquiz
Vad vet du om Premier League! Gör vårt PL-quiz, med tio frågor om världens största fotbollsliga!
23 maj, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar