Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 mar, 2019

Quiz: Interna skyttekungar i alla allsvenska lag!

Hur bra koll har du på de allsvenska lagens bästa målskyttar? Testa dig själv i vårt nya quiz!

Svenska Cupen har nått sin slutfas, och det är inte långt kvar innan Allsvenskan äntligen börjar. De största favoriterna till titeln är som vanligt Malmö FF, AIK och IFK Norrköping, med utmanare som Hammarby IF och BK Häcken.

För spelarna i varje lag finns utöver ligatiteln och att laget ska gå bra även individuella målsättningar att sträva efter. För målvakter eller försvarare kan det handla om att hålla ett visst antal hållna nollor, för mittfältare om att göra assist eller att bara känna att man bidrar med det som är ens roll i laget och på planen. För anfallarna? Ja, där är svaret glasklart.

Alla anfallare drivs av att göra mål, av att placera in bollen i nätmaskorna och mottas av publikens jubel. Det är också målen som krävs för anfallarna om de ska kunna göra karriär och säkra flytten till ligor med högre kvalitet, varmare breddgrader och större pengar.

Interna skyttekungar från de 3 senaste åren

Det är mycket begärt att en spelare från ett bottenlag ska kunna slåss i skytteligatoppen, men det finns alltid en intern skytteliga att tävla i. Här har vi uppmärksammat alla de 16 allsvenska lagens interna skyttekungar från de tre senaste säsongerna. Eller rättare sagt – vi har gjort ett quiz för att se hur väl ni uppmärksammat dessa skyttekungar.

Ni har 7 minuter på er, skriv in så många namn ni kan komma på! Att klara alla rätt tror vi ingen gör, men kommer ni ihåg fler än hälften av spelarna ska ni vara nöjda!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar