Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 nov, 2019

Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling

januariturné janne

Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016.

Janne Anderssons landslag inledde med en 1-1-match mot Holland hemma på Friends, efter att Marcus Berg gjort sitt första – men inte sista – landslagsmål under Andersson. I den matchen fanns spelare som Oscar Lewicki, Niklas Hult och Patrik Carlgren på bänken – spelare som spelat sig ur landslaget sedan dess.

Sedan har landslaget gått från klarhet till klarhet, inte minst hemma på Friends. Vi har tagit emot fyra riktigt stora nationer och inte förlorat en enda av dessa möten. Frankrike och Italien har besegrats medan det alltså blivit kryss mot Holland och även mot Spanien. Den enda nation som slagit oss i Sverige är Turkiet, i Nations League-matchen då de vände underläge till seger under matchens avslutande minuter.

Däremellan har Sverige spelat VM-slutspel och tagit sig ända fram till kvartsfinal, vilket definitivt är en överprestation sett till vårt spelarmaterial jämfört med resten av världen.

Alla spelare Janne Andersson använt i tävlingslandskamper – testa vårt quiz!

Nu är Sverige mitt uppe i ett EM-kval, och på fredag kväll får vi se Rumänien – Sverige live från Arena Națională i Bukarest. Vinner Sverige matchen är man EM-klara, medan ett oavgjort resultat gör att det räcker med seger hemma mot Färöarna på måndag för att säkra avancemanget. Om Sverige tar sig till mästerskapet, även annars, kan ni hitta era EM 2020 live streams här.

Rumänien ligger just nu en poäng bakom Sverige och skulle de vinna fredagens match har Sverige plötsligt inte längre ödet i sina egna händer. Vinner Rumänien även sin sista match är de i EM, men tack och lov för svensk del är deras sista match borta mot Spanien.

Men en match i taget. I uppladdningen inför Rumänien – Sverige har vi skapat ett fotbollsquiz där du ska försöka att komma ihåg alla spelare Janne Andersson gett speltid i tävlingslandskamper. Skriv in spelarnas namn och de kommer att komma med på listan. Du har 7 minuter på dig!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar