Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 jan, 2020

Bet365 eller Unibet: Vilken bookmaker är bäst?

Bet365 vs Unibet

Två av de vanligaste valen av bettingsidor i Sverige är Bet365 och Unibet. Dessa två sidor har länge konkurrerat om spelare i Skandinavien. Här kommer vi göra en jämförelse mellan Bet365 vs Unibet – för att visa vilken sida vi tycker är bäst!’

Båda dessa oddssidor håller väldigt hög nivå. Oavsett om vi tittar på välkomstbonus för odds – eller om vi tittar på hur höga odds som erbjuds. Dessa sidor ligger helt klart i framkanten på många olika vis. Läs om alla fördelar – och vad som skiljer Unibet och Bet365 från varandra.

Vi som jämför Unibet vs Bet365 har konto hos båda dessa oddssidor. Vi har goda erfarenheter bland båda dessa sidor när vi spelar på betting online.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt
Info: Unibet Bet365
Grundades: 1997 2000
Svensk licens: Ja, godkänd t.o.m. 2023-12-31 Ja, godkänd t.o.m. 2023-12-31
Huvudkontor: Sliema, Malta Stoke-On-Trent, Storbritanien
Antal medlemmar: Cirka 11 miljoer Cirka 23 miljoner
Spelbolag: Kindred Group Hillside Gaming
Ranking hos Trustpilot: 1,5/5 2,2/5

Bet365 vs Unibet

Här kommer vi gå igenom de faktorer som kan skilja mellan Unibet och Bet365. Det är dessa anledningar som oftast avgör vilken sida av Unibet och Bet365 som är den bästa.

Spelsida Betyg:
Bet365 Sverige 9,5/10
Unibet Sverige 9/10

Bäst välkomstbonus?

Det som en bettingsida ofta försöker locka kunder med är välkomstbonusen, och det blir då också det första man får ta del av som ny kund. Denna bonus kan skilja sig markant mellan olika sajter, och förutom att summan kan skilja sig har vi även olika omsättningskrav, minimumodds och giltighetstid för bonusen att ta hänsyn till. Det kan låta krångligt men oroa er inte – vi hjälper er!

Var är egentligen insättningsbonusen bäst, på Bet365 eller Unibet?

Unibets välkomstbonus är för tillfället ganska tam, och det enda som nya kunder får ta del av är en betting bonus på 100 kronor. Det finns inga omsättningskrav eller liknande, utan du får helt enkelt en hundralapp att spela för utan skyldighet till något. Det är ju bättre än ingenting, men 100 kronor får anses vara en ganska låg insättningsbonus.

På Bet365 är det bättre ställt när det kommer till bonusen. Här får du som ny kund hela 1250 spelkrediter. Spelkrediterna fungerar som så att du kan spela dem precis som vanliga pengar, men om du vinner spelet får du inte tillbaka spelkrediterna utan bara vinsten. En väldigt bra bonus, trots allt, och den manövrerar ut Unibets.

Sida Bonus
Bet365 Få 1250 kr i spelkrediter
Unibet 100 kr i gratisspel (utan omsättningskrav)
Vinnare enligt oss: Bet365

”Pengar du vunnit smakar dubbelt så gott som pengar du tjänat”

Fast Eddie Felson, från filmen ”The Color of Money”

Högst odds & bäst utbud?

Det enligt oss allra viktigaste på lång sikt när man ska spela på betting är att oddsen är bra. Det är genom höga odds man maximerar sin vinst, och även om det bara skiljer med en liten gnutta kan det bli en hel del pengar i längden. Givetvis varierar oddsen mellan olika matcher – ett spelbolag kan ha högre odds på en match och ett annat spelbolag på en annan – men vi ska försöka göra en generell jämförelse.

Unibet brukar ofta påpeka att man har bra odds, och när vi granskar och kollar upptäcker vi att det inte bara är tomt snack. Utdelningsprocenten är högre på Unibet än Bet365, och det är egentligen allt man behöver veta för att kunna avgöra vilket spelbolag som generellt sätt har de högre oddsen.

Vi tycker verkligen om oddsen hos Unibet. Det ger oftast tydligare och bättre info kring matcherna. Vi uppskattar väldigt mycket att Unibet har bättre fokus på de sporter som är intressanta för svenska spelare. Hos Bet365 så gäller ett mer internationellt fokus.

Spelsida Fördelar om odds
Unibet Höga odds, fokus på svensk marknad & enkel sökfunktion
Bet365 Höga odds, enormt utbud & bra matchdata
Vinnare enligt oss: Unibet

Alla stora bettingsidor erbjuder spel på de allra största matcherna, men det finns de spelare som tycker att det är roligt att hitta spel på lite mindre, mer avskilda sporterna eller ligorna. Spel på lägre divisioner är ofta populärt, och kan man sin sak går det att hitta riktiga fyndodds på den nivån.

Har Bet365 eller Unibet störst utbud? Det har vi tagit reda på.

Både Unibet och Bet365 har ofantligt stora utbud. Det går att hitta spel på varenda sport du kan tänka på, och från i princip varje land. Vad vi dock har lagt märke till är att Bet365 har ett större utbud på de mindre ligorna, och dessutom har man fler olika spelalternativ och odds på de stora matcherna. För att inte tala om den fantastiska spelbyggarfunktionen som man infört hyfsat nyligen.

Både Unibet och Bet365 når riktigt högt här, men ska vi utse någon vinnare så blir det Bet365.

Betalningsmetoder

När vi jämför Bet365 och Unibet så kan vi inte låta bli att titta över vilka betalningsmetoder som accepteras. Många spelare föredrar att spela hos bettingsidor som har smidiga och snabba betalningsmetoder. Det är speciellt snabba uttag som är mest intressant. Ingen vill vänta onödigt läge på att vinsterpengar ska delas ut från spelkonto till ditt bankkonto.

Några av de betalningsmetoder som är extra populära vid insättningar och uttag hos din bettingsida är välkända. Inte minst så är bettingsidor med Swish något som många söker efter idag. Det har därför blivit ett allt större krav på att bettingsidor i Sverige accepterar Swish. Det gör att det går mycket snabbare och smidigare att betala in till ditt spelkonto.

De bettingsidor som har Trustly är extra bra för dig som vill ha snabba uttag. Denna betalningsmetod gör det möjligt att göra uttag av vinster under samma dag. I vissa fall – inte ens en timme.

Skulle något problem uppstå med ditt konto eller uttag. Då rekommenderas du att kontakta kundsupport som både Unibet och Bet365 har nära till hands. Du kan läsa vår guide om bettingsidor som inte betalar ut vinst pengar.

Spelsida Betalningsmetoder
Unibet Swish, Trustly, Bank (VISA/Mastercard),
Bet365 Swish, PayPal, ApplePay, Trustly, Paysafecard & Bank (VISA/Mastercard)
Vinnare enligt oss: Bet365

Live streaming

En funktion som allt mer svenska bettingsidor 2022 har lagt till är live streaming. Med hjälp av av live sändning så är det möjligt att streama sport online hos sidor som även erbjuder odds. Det innebär att du vid många tillfällen kan använda dig av en enda sida för att både streama – och spela på dina favoritmatcher.

Både Unibet och Bet365 har live streams som medlemmar kan ta del av. Utbudet av dessa live streams är ungefär likadant – men Bet365 har ett något större utbud. Främst finns det fotboll streams från större ligor som du kan titta på. Bet365 och Unibet har båda tillgång till sändningar från La Liga, Serie A och Bundesliga.

Spelsida Utbud av live streams
Bet365 Fotboll, ishockey, tennis, basker m.m.
Unibet Fotboll. tennis, basket m.m.
Vinnare enligt oss: Bet365

Mobil & app

På senare tid så har allt fler spelare börjat använda sig av mobilen när de spelar på odds och betting. Detta sätter press på stora spelsidor att utveckla en bra mobilversion av sin oddssida. Både Bet365 och Unibet har låtit sig tillverka mobil appar. Det gör att spelare kan på ett smidigt vis kunna nå alla odds direkt i sin mobil.

En app för en bettingsida är alltid gratis att ladda ner. Med din mobil app hos Bet365 och Unibet så kommer du kunna styra det allra mesta kring ditt spelkonto. Du kan självklart kontakta support, göra insättningar, och sätta insättningsgränser.

Det är väldigt jämnt när vi jämför Bet365 vs Unibet gällande deras mobil appar. Båda har lyckats väldigt bra!

Spelsida Mobil app
Bet365 Ja, App för iPhone och Android
Unibet Ja, App för iPhone och Android
Vinnare enligt oss: Oavgjort

Funktioner

Det finns allt mer funktioner som kan skilja mellan dåliga och bra betsidor på nätet. Bet365 och Unibet är båda spelbolag som hela tiden letar nya vis för att utveckla sig själv.

Vanliga funktioner som de flesta bettingsidor i Sverige använder är t.ex. live betting. Det gör att man kan spela på odds i de matcher som redan är pågående. Det är något som många spelare uppskattar – och idag kräver av spelbolagen.

På sistone har det även blivit populärt med funktioner som ”stänga spel” och ”bet builder”. Stänga spel innebär att du kan avsluta ditt spel innan det är avgjort. Spelbolaget kommer i realtid uppdatera sitt erbjudande om att ”köpa tillbaka” ditt spel. Summan avgörs av hur stor chans du har att vinna.

Bet builder är en funktion som skapar mycket frihet till spelarna. Det gör att man kan bygga skräddarsydda odds att spela på.

Spelsida: Funktioner
Unibet Live odds, bet buider, stänga spel m.m.
Bet365 Live odds, bet buider, stänga spel m.m.
Vinnare enligt oss: Bet365

Logga in & skapa konto

Att på ett smidigt och enkelt vis kunna registrera sig hos en bettingsida har blivit mer eftertraktat. Under slutet av 2010-talet så startade många bettingsidor att erbjuda nya medlemmar att skapa konto med BankID. Det gör att en spelare inte längre behöer gå igenom längre registrering eller verifiera sitt konto ytterligare.

Bet365 är en av de få bettingsidori Sverige som ännu inte har gjort det möjligt att spela med BankID. Det se vi som en ganska stor nackdel. Det krävs nämligen att du manuellt fyller i alla uppgifter om dig själv. Sedan krävs det även att du verifierar ditt konto med t.ex. foto på ditt ID-kort eller pass.

Spelsida Registrering & logga in
Bet365 Manuell registrering & användarnamn+lösenord
Unibet Använd BankID
Vinnare enligt oss: Unibet

Kundsupport

En annan funktion som kan vara avgörande är hur enkel och snabb en kundsupport hos en bettingsida är. Att ha en snabb och hjälpsam kundsupport är något som verkligen ger spelaren det där lilla extra.

En support finns alltid till för att svara på frågor – eller hjälpa dig vid problem. Både Unibet och Bet365 har välutvecklad kundtjänst som har lång erfarenhet att hjälpa medlemmar vid problem. Det går att kontakta de på ungefär samma metoder. En föredel med Unibet är att du kan ta oftast få svar på dina frågor via hjälpcentret. Unibet har skapat en guide med svar på alla de vanligaste frågorna.’

Spelsida: Support
Bet365 Live chatt & e-mail
Unibet Live chatt, e-mail och hjälpcenter
Vinnare enligt oss: Unibet

Bet365 – Fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Bäst välkomstbonus Thumbs-Up
 • Störst utbud Thumbs-Up
 • Bra live streaming Thumbs-Up
Nackdelar
 • Något sämre odds thumbs down

Unibet – Fördelar och nackdelar

Fördelar
 • Bäst odds Thumbs-Up
 • Bra live streaming Thumbs-Up
Nackdelar
 • Något sämre utbud thumbs down
 • Sämre välkomstbonus thumbs down

Fokus på live streaming & odds

Live streaming är också en viktig del på bettingsidor, åtminstone för en del av spelarna. Det finns de som skaffar spelkonton bara för att kunna titta på matcher via streaming, och det finns de som älskar att kunna se den match de spelar på, live. Detta både för att det är spännande att se på en match man spelat pengar på, men även för att man då verkligen får en uppfattning om hur spelet och matchen ser ut, vilket kan förenkla om man nu vill placera pengar på något av lagen.

Både Bet365 och Unibet har ett fantastiskt utbud av live stream, och kan stoltsera med att visa fotboll från Bundesliga, se alla matcher från Serie A, live streams från La Liga och sändningar av massor av annan fotboll. Utbudet när det kommer till de lägre divisionerna är även det högt på båda sajterna.

När vi jämför Bet365:s och Unibets utbud på live streaming kommer vi fram till att det inte går att skilja dem åt. De båda erbjuder sändningar av flera av de största ligorna i fotboll, och de båda visar gott om matcher från mindre ligor i länder bortom de riktigt stora idrottsnationerna. Här landar vi i ett oavgjort resultat.

[poll id=”30″]

Sammanfattning

För att sammanfatta kan vi konstatera att de båda stora bettingsidorna är jämna, men att de båda har vissa positiva aspekter. Välkomstbonusen är bättre på Bet365, vilket kan locka en hel del spelare, men i längden är det mer förmånligt att spela på Unibet då de generellt sett har högre odds. Utbudet är dock större på Bet365, så där finns pengar att tjäna som man inte ens har möjlighet att göra ett försök på hos konkurrenten. Vad gäller live streaming blir det jämnt skägg. Ni ser, vi kan hålla på hur länge som helst…

Bet365 och Unibet är ungefär lika bra, men Bet365 vinner två kategorier, Unibet bara en – och en slutar oavgjort. Om vi måste välja faller valet därför på Bet365, men varför inte testa båda?

Vinnare totalt: Bet365

Bet365 eller Unibet: Frågor & svar

Det beror på vad du har för preferenser, eftersom bettingsidorna har olika fördelar. Klart är att båda sajter är väldigt bra.

Bet365 har för tillfället en bättre välkomstbonus än Unibet. Du som ny kund på Bet365 får 1250 kronor i spelkrediter, medan Unibet endast ger 100 kr i bonus.

Unibet har i regel något högre odds än Bet365, men det varierar från match till match.

Utbudet på Bet365 och Unibet är enormt, och du kan hitta spel på allt du kan tänka dig. Bet365 räcker hur som helst något längre, och har ännu större utbud än Unibet.

Både Bet365 och Unibet har ett väldigt stort utbud av live stream, och vi får nog säga oavgjort på den här punkten.

Recensipner

Bet365 Bet365
 • Check Icon
  Världens största bettingsida
 • Check Icon
  Högklassiga live streams
 • Check Icon
  Några av de bästa oddsen
Unibet Unibet
 • Check Icon
  Spela med Swish
 • Check Icon
  Live streaming
 • Check Icon
  Användarvänligt

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar