Vi har i nuläget en tränare och en sportchef som vi inte vet om de kommer stanna efter säsongen, samt inte mindre än 9 spelare med utgående kontrakt. Den kommande tiden, inte minst efter säsongen kommer bli väldigt viktig när det gäller att sätta organisationen och truppen.

Per-Mathias Högmo 
Drömmen vore att Högmo uttalade sig om att han stannar längre än denna säsong, även om den lösningen kanske inte verkar så långsiktig så är han såpass bra att det vore dumt att inte behålla honom om man har chansen. Vidare tror jag att när Högmo lämnar så kommer han inte lämna oss i sticket utan han kommer lämna över till en vettig efterträdare som får ta över en stabil trupp, så på så sätt kan det ändå vara en lösning som är bra på sikt. Positivt är att han handplockat en hjälptränare och det kan säkert också komma in någon spelare vilket tyder på att han inte har tankarna någon annanstans än på DIF i nuläget, dessutom märker man att han verkligen njuter av jobbet.   

Anders Grönhagen 
Jag gillar "Grönis" och har stort förtroende för honom. Han känns som en sportchef som inte chansar utan bara kör på säkra kort, är lugn och alltid sätter föreningen i första hand, vilket är särskilt viktiga egenskaper i krävande tider. Vill han inte vara sportchef längre efter säsongen tror och hoppas jag i alla fall att han kommer att finnas kvar inom organisationen.

Behåll: 
Mattias Östberg – Känner han att han har motivationen och håller för fortsatt spel på denna nivå bör han få möjligheten att stanna ett år till. 

Peter Nymann – En av våra bästa spelare. Jag vill dock se honom på yttermitfältet.

Godsway Donyoh – Väldigt talangfullung och utvecklingsbar spelare som bör få mer tid på sig.

Amadou Jawo – Kommentarer överflödiga. Jag hoppas och tror att det kommer att lösa sig med Jawo så att han kommer att vara en djurgårdsspelare även framöver.

Bort: 
Joel Riddez – Är 33 år och ska han vara kvar så ska han vara given i startelvan, vilket jag tvivlar på att han kommer vara. Vänsterbacken är en position där vi redan har flera namn där jag ser Arvidsson som förstavalet. Ska han vara kvar i laget är det möjligen som mittback i så fall, det är trots allt en stark ledare och som säkert kan göra en hel del nytta bara han får hålla sig skadefri.

Brian Span – Har inte imponerat och snart har det sista tåget gått för Brian.

Avvakta:
Vytautas Andriuskevicius -  Har en option på tre år och har hittills inte bevisat mycket alls men har dragits med skador. Han får hösten på sig att bevisa att han ska vara kvar i DIF. Nu verkar det som att han är tillbaka och kommer kanske kommer att spela imorgon mot Helsingborg, det blir i så fall hans första stora test i den utvärderingen.

Petter Gustafsson - Jag är kluven när det gäller Petter. Han är förutom utlånade Rajalakso och Hellquist den som varit i föreningen längst och står för den lilla kontuinitet som finns i laget. Det är en helt okej truppspelare men som ytterback är han ofta ett orosmoment då han helt enkelt inte håller defensivt mot lag från övre halvan av tabellen. En skön person som sätter laget framför jaget. Jag skulle dock hellre se honom som yttermittfältare än ytterback, vilket det märks att han är i grund och botten. Många av våra insläppta mål beror på att vi spelat med två ytterbackar som egentligen är mittfältare enligt min mening och ska vi behålla Petter så är det som en back-up på yttermitfältet som även kan spela ytterback. Det beror naturligtvis också på vilka spelare vi fått in inför nästa säsong men i nuläget väger jag lite över åt att behålla honom, just för att inte all kontuinitet ska försvinna.  

Luis Solignac – Utvärdera under hösten.

Sammanfattningsvis kan man säga att Jawo och Nymann är de som jag verkligen hoppas kommer stanna och som jag hoppas man lägger det mesta krutet på, övriga spelare är mer en fråga om kontuinitet och vad man få in istället. Jag ser dock gärna att inga större förändringar görs. Någon eller ett par spetsvärvningar för att sedan kontinuerligt fylla på med egna spelare från de egna leden som håller måttet är rätt väg att gå.