David Wollner photo
David Wollner

- 10 mar, 2024

Kan Israel vinna Eurovision Song Contest 2024 i Malmö?

Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag.

Israels bidrag till Eurovision är Edan Golan – med låten ”Hurricane”. Sedan att låten blivit klar för Eurovisionfinalen så har oddsen sjunkit kraftigt.

Odds för att Israel vinner Eurovision 2024

Här ser du vilka chanser som spelbolagen ger till Israel för att vinna hela Eurovision Song Contest 2024. Vi har sett att chanserna verkar bli allt större ju närmare tävlingen vi kommer. Här ser du oddsen både inför semifinalen > och efteråt.

Tips Odds från Unibet
Israel vinner ESC 26.00 > 3.00
Israel blir topp 3 5.00 > 1.34
Israel blir topp 5 2.50 >1.25
Israel blir topp 10 1.34 > 1.03

Se hela vår guide med Eurovision 2024 odds & vinnare. Där ser du vilka länder som tillsammans med Israel som har störst chans att vinna enligt spelbolagen.

All uppmärksamhet kring Edan Golans bidrag verkar inte missgynna henne eller Israel. Tvärtom. Låten är nu den som har absolut mest fokus av alla bidragen. Så är faktumet – oavsett vad man tycker om Israel/Gaza-situationen.

Därför är Israels deltagande i ESC kontroversiellt

Ingen har missat att Israel kommer att delta i Eurovision Song Contest i Malmö. Ett kontroversiellt beslut som många ifrågasätter. Det ser ut att återigen bli väldigt mycket politik av Eurovision-finalen.

Anledningen till att Israels deltagande är kontroversiellt är kriget i Gaza. Kritikerna menar på att Israel deltagande bryter mot Eurovisions värdegrund. Samtidigt är det många som påstår att det vore fel att diskvalificera Israel.

En del påstår att Israel försvarar sitt land – andra säger att staten Israel begår ett anfallskrig och folkmord.

Tidigare så har EBU – organisationen bakom Eurovision – uteslutit länder som bedriver krig. Ett nytt exempel är från 2022 då Ryssland har förbjudits att delta i ESC.

Malmö Stad står inför ett säkerhetsläge under högt tryck på grund av Israels deltagande. Det förväntas bli flera demonstrationer emot beslutet att Israel får delta i årets tävlingar.

EL
Djurgården kliver in i kvalet till Europaspelet! Här ställs man emot Progrès Niederkorn från Luxemburg, och det är DIF som gäller som favoriter.
24 juli, 2024
malmö klaksvik speltips stream
speltips
Malmö FF välkomnar färöiska KI Klaksvik till Eleda Stadion för Champions League-kval. Läs allt inför matchen här!
23 juli, 2024
gais aik speltips stream
speltips
GAIS och AIK möts på Gamla Ullevi på måndag kväll. Här finner ni allt inför matchen!
22 juli, 2024
speltips
Läs om finalen i ATP Newport mellan Michelsen mot Giron. Vi tar fram speltips, odds och guide till livestreaming online.
21 juli, 2024
speltips
Final i ATP Båstad: Borges mot Nadal. Läs om speltips, odds och hur du kan streama matchen online med utmärkt ljud- och bildkvalitet.
21 juli, 2024
gais bajen speltips stream
speltips
Läs allt inför derbymatchen mellan Brommapojkarna och Hammarby IF. Avspark 17:30, lördagen den 20 juli, på Grimsta IP.
20 juli, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

111 Artiklar