David Wollner photo
David Wollner

- 10 maj, 2024

Kan Israel vinna Eurovision Song Contest 2024 i Malmö?

Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag.

Israels bidrag till Eurovision är Edan Golan – med låten ”Hurricane”. Sedan att låten blivit klar för Eurovisionfinalen så har oddsen sjunkit kraftigt.

Odds för att Israel vinner Eurovision 2024

Här ser du vilka chanser som spelbolagen ger till Israel för att vinna hela Eurovision Song Contest 2024. Vi har sett att chanserna verkar bli allt större ju närmare tävlingen vi kommer. Här ser du oddsen både inför semifinalen > och efteråt.

Tips Odds från Unibet
Israel vinner ESC 26.00 > 3.00
Israel blir topp 3 5.00 > 1.34
Israel blir topp 5 2.50 >1.25
Israel blir topp 10 1.34 > 1.03

Se hela vår guide med Eurovision 2024 odds & vinnare. Där ser du vilka länder som tillsammans med Israel som har störst chans att vinna enligt spelbolagen.

All uppmärksamhet kring Edan Golans bidrag verkar inte missgynna henne eller Israel. Tvärtom. Låten är nu den som har absolut mest fokus av alla bidragen. Så är faktumet – oavsett vad man tycker om Israel/Gaza-situationen.

Därför är Israels deltagande i ESC kontroversiellt

Ingen har missat att Israel kommer att delta i Eurovision Song Contest i Malmö. Ett kontroversiellt beslut som många ifrågasätter. Det ser ut att återigen bli väldigt mycket politik av Eurovision-finalen.

Anledningen till att Israels deltagande är kontroversiellt är kriget i Gaza. Kritikerna menar på att Israel deltagande bryter mot Eurovisions värdegrund. Samtidigt är det många som påstår att det vore fel att diskvalificera Israel.

En del påstår att Israel försvarar sitt land – andra säger att staten Israel begår ett anfallskrig och folkmord.

Tidigare så har EBU – organisationen bakom Eurovision – uteslutit länder som bedriver krig. Ett nytt exempel är från 2022 då Ryssland har förbjudits att delta i ESC.

Malmö Stad står inför ett säkerhetsläge under högt tryck på grund av Israels deltagande. Det förväntas bli flera demonstrationer emot beslutet att Israel får delta i årets tävlingar.

England
Sista chansenför Liverpool att blanda sig i titelracet i Premier League. Läs vårt speltips inför matchen!
12 maj, 2024
ifk mff speltips stream
speltips
Stormatch på Gamla Ullevi på måndag kväll! Läs här allt inför IFK Göteborg - Malmö FF, som sparkar i gång klockan 19:10.
12 maj, 2024
Ishockey
Läs om hockey-vM och matchen mellan Sverige mot Polen som har nedsläppt klockan 20:20 på söndag. Vi bjuder på speltips, odds & stream online!
12 maj, 2024
dif elfsborg speltips stream
speltips
När Elfsborg var på besök ifjol vann man med 4-0. Kan man besegra Djurgården på Tele2 Arena igen?
12 maj, 2024
Old Trafford
England
Läs om Premier League-matchen på Old Trafford mellan Manchester United - Arsenal. Vi går igenom speltips, odds & en guide till streaming online
11 maj, 2024
England
Läs om Premier League-matchen mellan Fulham - Manchester City. Matchstart på lördag klockan 16:00. Speltips, odds & guide till streaming online
11 maj, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

101 Artiklar