David Wollner photo
David Wollner

- 1 maj, 2024

Chanser till VM-guld i ishockey ökar för Sverige

Tre Kronor har fått flera förstärkningar från NHL till dess att ishockey VM 2024 ska spelas. Enligt oddsen hos spelbolagen så har Sveriges chanser att vinna ökat på sistone.

I skrivande stund rör det sig om hela 14 NHL-spelare som tackat ja till att spela hockey VM med Tre Kronor. Några av namnet som sticker ut är Rasmus Dahlin, Erik Karlsson, Victor Olofsson och Lucas Raymond.

I början av året var oddsen uppe på 6.00 – 7.00 på att Sverige skulle vinna ett nytt guld. Nu har odds för vinnare av hockey VM 2024 korrigeras och ger Sverige större chanser.

Sverige åker till Tjeckien med stark VM-trupp!

För oss som är vana att följa ishockey VM känner väl till vilken förvirring det är för alla trupper som åker till mästerskapet. Ishockey VM är en turnering som spelare som fortfarande är med i NHL-slutspelet inte kan närvara på.

Därför gäller det att landslagen lyckas värva in de spelare som åkt ut NHL. Det skapar bättre förutsättningar för att gå långt under VM.

Inför ishockey VM 2024 så har Sveriges landslag fått många positiva besked. I skrivande stund är det minst 14 spelare från NHL som bekräftat att de ingår i Tre Kronors trupp. Du ser en lista med NHL-spelare i Tre Kronor som tackat ja.

Målvakter från NHL

 • Samuel Ersson (Philadelphia Flyers)
 • Filip Gustavsson (Minnesota Wilds)
 • Jesper Wallstedt (Iowa/Minnesota)

Backar från NHL

 • Jonas Brodin (Minnesota Wilds)
 • Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres)
 • Marcus Pettersson (Pittsburgh Penguins)
 • Erik Karlsson (Pittsburgh Penguins)

Forwards från NHL

 • Victor Olofsson (Buffalo Sabres)
 • André Burakovsky (Seattle Krakens)
 • Joel Eriksson Ek (Minnesota Wilds)
 • Fabian Zetterlund (San José Sharks)
 • Lucas Raymond (Detroit Red Wings)
 • Isca Lundeström (Anaheim Ducks)
 • Marcus Johansson (Minnesota Wilds)

Allt fler spelare kan komma att ansluta till truppen för Tre Kronor till dess att ishockey VM startar.

Så följer du Tre Kronor under VM

Det kommer vara ett stort intresse att följa Sverige under ishockey VM. Därför är det bra om du redan nu har koll på hur man kan streama ishockey VM på nätet. Vi har tidigare gjort en guide för dig som vill sända matcher. Oavsett om du siktar på att titta via live streaming eller på din TV.

Värdlandet för ishockey VM 2024 är Tjeckien. Det är goda nyheter för oss i Sverige. Det innebär att matcherna kommer att spelas på bra tider för den svenska publiken. I jämförelse med när till exempel USA eller Kanada anordnas mästerskapet.

Tips på aktuella matcher

Ishockey
Speltipset från Sportal.se inför Sverige - Finland den 23/5 är en svensk vinst. Vi jämför bettingsidor som har bäst odds för vårt speltips.
22 maj, 2024
atalanta bayer leverkusen speltips stream
EL
Final i Europa League! Atalanta och Bayer Leverkusen ställs emot varandra, där Gian Piero Gasperini ska försöka bli mannen att bryta Xabi Alonsos förlustfria svit. Allt inför matchen här!
22 maj, 2024
Ishockey
Läs om Sveriges match i hockey-VM mot Slovakien. Matchen har nedsläpp på tisdag klockan 20:20. Speltips, odds & guide till streaming online.
21 maj, 2024
bologna juventus speltips stream
speltips
Intressant match där Thiago Motta ställs emot klubben som verkar vilja anställa honom. Läs speltips till matchen här!
20 maj, 2024
sverige frankrike speltips stream hockey vm
Ishockey
Sverige möter Frankrike i gruppspelet av ishockey-VM. Allt annat än svensk storseger vore en överraskning!
20 maj, 2024
ifk mff speltips stream
speltips
Speltips & odds i Allsvenskan. Läs om matchen mellan BK Häcken mot Malmö FF som sparkar igång klockan 19:00 på måndag.
20 maj, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

105 Artiklar