Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 maj, 2023

Måltipset – 28 maj (28/5), vecka 21: Tips, förslag & analys

Söndagen den 28 maj får vi en ny kupong av Måltipset. Här ger vi er vår analys av kupongen, och vårt systemspel. Vi spelar ett M-system där vi väljer ut 10 matcher. Systemet går på 112,50 kronor.

En ny omgång av Fullträff är på gång, och i vanlig ordning ger vi er vårt tips av matcherna. Poolspelet fungerar som så att man av 30 matcher ska pricka in de 8 man tror kommer att innehålla flest mål. Vi spelar ett M-system, och väljer ut 10 matcher i vårt system. Systemet går totalt på 112,50 kronor.

Man måste inte ha alla åtta rätt för att få utdelning, men minst fem matcher ska sitta. Vi har en spännande kupong framför oss, där det spelas många sista eller näst sista omgångar i olika ligor från Europa. Bland annat får vi en avslutande Premier League-omgång, där olika lag har olika mycket att spela för. En viktig faktor att väga in när vi försöker pricka de målrika matcherna.

Måltipsetkupongen finnes även matcher från Serie A, La Liga, Allsvenskan och belgiska ligan. Dessutom ett hett Södertäljederby från Divison 2, och matcher från Island.

Ta del av vår analys och vårt spelförslag nedan, så hoppas vi att vi tillsammans når utdelning.

måltipset 28 maj

  • Vårt system: M-System (M10)
  • Total insats: 112,50 kronor
  • Spelstopp: 28 maj, 17:29
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Brentford – Manchester City

Manchester City har som bekant ett väldigt målfarligt lag, och här kan Erling Braut Haaland vara sugen på att förbättra sitt målrekord än mer. Dessutom lär ett City som redan säkrat titeln vara på glatt spelhumör, och leka fotboll. Att matchen är den första på kupongen, och att det är favoriten som spelar på bortaplan, talar också för att den här matchen blir en av åtta matcher som sitter.

7. Leeds – Tottenham

Det här var för oss en självklar match att ta med på kupongen. Två lag som måste vinna sina matcher, där oavgjort inte ger någonting för något av lagen. Då lär det bli två lag som går framåt. Både Leeds och Tottenham har dessutom för vana att bjuda på en hel del mål, och här lär det smälla. Favorittippade Tottenham spelar dessutom på bortaplan i denna match.

13. Elfsborg – Malmö FF

Både Elfsborg och Malmö snittar över 3 mål i sina matcher, och när de då möts kan det nog smälla några gånger. Elfsborg har redan hunnit med en hel del målfyrverkerier – vi har 5-0 mot Brommapojkarna, 6-1 mot Halmstad och 4-3 mot Sirius. Hos Malmö FF spelar dessutom skytteligatvåan Isaac Kiese Thelin, som nog är rätt målsugen efter att ha gått mållös av planen i fyra raka matcher. H

15. Barcelona – Mallorca

Barcelona har faktiskt vunnit väldigt många matcher med 1-0 den här säsongen, vilket är väldigt olikt laget. Men mot slutet av säsongen har vi fått se ett målrikt Barca, så som vi brukar. Lagets sex senaste matcher har slutat 1-2, 4-0, 1-0, 4-2, 1-2 och 1-3. Här spelar man årets sista hemmamatch, och då tror vi att man bjuder fansen på något av en målfest.

16. Almería – Valladolid

Almería och Real Valladolid har båda för vana att vara inblandade i målrika matcher. I Almerías matcher har det blivit i snitt 3 mål, och i Valladolids kamper i snitt 2,75 mål. Här möts lagen i en för båda mycket viktig match, där bägge lag riskerar nedflyttning vid poängtapp. Valladolid kan faktiskt åka ur även vid seger, men det ska mycket till. Vi tror hur som helst att vi får se en match som innehåller det mesta, där båda lag kan behöva gå för att göra fler mål.

21. Valencia – Espanyol

Otroligt viktig match i kampen om att undvika nedflyttning från La Liga. Espanyol behöver gå för seger, för att ge sig själva hyfsade förutsättningar i den avslutande omgången nästa helg. Valencia säkrar antagligen sitt kontrakt vi seger, och gör här sin sista hemmamatch i en väldigt svag säsong. Vi tror att vi får se två lag som går för det, vilket kan innebära en del mål. Senast lagen möttes slutade matchen 2-2, och någonting liknande vad gäller antal mål kan vara att vänta här.

22. Lazio – Cremonese

Cremonese är klara för nedflyttning, och när hoppet nu övergett laget befarar vi att vi får se en kollaps här i de sista omgångarna. Laget förlorade mot Bologna med 1-5 förra veckan, och vi hade inte blivit förvånade om det blir något liknande siffror här. Lazio har precis säkrat Champions League-spel, och framhejade av supportrarna tror vi att man släpper loss i denna för säsongen sista hemmamatch.

23. Club Brügge – Genk

Både Club Brügge och Genk har haft för vana att vara inblandade i målrika matcher denna säsong. I Brügges matcher har det i snitt gjorts 2,9 mål, och i Genks är motsvarande siffra 3,3 mål. Tittar vi på lagens senaste matcher mot varandra får vi följande resultat (Brügge skrivet som lag 1): 1-3, 1-3, 3-2, 3-1, 3-3, 3-2, 1-2, 0-3, 3-2, 2-1, 2-1. Elva raka matcher som innehållit minst tre mål vardera. Vi tror på en ny målrik match, när Brügge inte har någonting mer än hedern att spela för och därför bara lär vilja göra sitt bästa för att bjuda hemmafansen på mål i årets sista hemmamatch. Ett offensivt Brügge lär öppna ytor för ett anfallsstarkt Genk, och så blir det nog en del mål.

24. Assyriska – Syrianska

Hett derby i Division 2, mellan två Södertäljelag som båda brukade hålla till i Superettan men som också varit uppe i Allsvenskan. Under de sista åren har de rasat, och huserar nu alltså i Division 2. Rivaliteten finns ändå kvar, och här tror vi på ett händelserikt derby med mycket mål åt båda håll.

29. Hammarby – Värnamo

Hammarby har en del skador och en avstängning på försvarssidan, vilket öppnar upp för att man kan komma att släppa in något mål här. Framåt har man inte övertygat så här långt in på säsongen, men när man gjort mål har det varit i just hemmamatcherna. Det blev exempelvis fyra kassar mot Djurgården senast, och här kan det mycket väl bli någonting liknande igen, om laget bara får spela med elva man hela matchen.

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024
em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
21 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
21 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar