Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 29 maj, 2018

Video: Anders Svenssons frispark mot Argentina – 16 dagar kvar

Inför VM 2018 laddar vi på Sportal upp med ett VM-minne för varje dag. Njut av en nostalgitripp om dagen, när ni tillsammans med oss drömmer er tillbaka till tidigare mästerskapssomrar!

16 dagar återstår innan avsparken mellan Ryssland och Saudiarabien, den första matchen i VM 2018. För att höja temperaturen än mer på VM-uppladdningen väljer vi att varje dag visa ett gammalt VM-minne.

Först ut är ett av de allra mest klassiska svenska fotbollsmålen någonsin.

Anders Svenssons frispark mot Argentina

När Sverige i VM 2002 ställdes mot Argentina i den sista gruppspelsmatchen, krävdes minst en poäng för att ordna avancemang till åttondelsfinalen. I början av andra halvleken var ställningen fortfarande 0-0, och vi var alltså ett argentinskt mål från att behöva packa resväskorna och åka hem från Japan. Med spelare som Pablo Aimar, Gabriel Batistuta och Hernán Crespo i Argentinas lag vet man att ett mål aldrig är långt borta.

I den 58:e minuten får Sverige ett bra frisparksläge en bit utanför straffområdet. Henrik Larsson springer fram mot bollen, hoppar över och lämnar läget till Anders Svensson. Den dåvarande Southamptonspelaren slog till med ett hårt och välplacerat skott, som seglade in i vänstra krysset.

Argentina kvitterade i 88:e minuten, men det oavgjorda resultatet tog Sverige vidare till åttondelsfinal. Där föll man mot Senegal på minsta möjliga marginaler. Matchen gick till förlängning och just Anders Svensson var en hårsmån från att avgöra när han träffade stoplen. Några minuter senare gjorde istället Senegal mål, och vann på golden goal.


Gilla Sportal.se:s Facebooksida, eller knappa dig in till Sportal.se, för att få ta del av ett underbart VM-minne om dagen! På Sportal.se finner ni även hur ni gör för att streama fotbolls VM eller varför inte kolla in alla VM bonusar & odds som finns att hämta online.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar