Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 jun, 2018

Video: Ljungbergs nick mot Paraguay – 13 dagar kvar

Tiden går, och nu är det endast 13 dagar kvar innan VM drar igång. Vi laddar upp med att välja ut ett VM-minne om dagen, och nu är det dags för Fredrik Ljungbergs räddande nick mot Paraguay.

I väntan på VM väljer vi på Sportal ut ett VM-minne om dagen, ett ögonblick som fångat och berört oss alla.

Med 13 dagar kvar till VM-start har vi valt att uppmärksamma Fredrik Ljungbergs frälsande nick mot Paraguay i VM 2006.

  • Sverige – Danmark stream

Se målet nedan:

Ljungbergs nick mot Paraguay

I VM 2006 fick Sverige stöd av ”den gula väggen”, det enorma svenska publikhav som fyllde läktarna i Tyskland. Påhejandet till trots lyckades Sverige inte få hål på blåbärsnationen Trinidad & Tobago i match ett, utan fick nöja sig med 0-0.

I den andra gruppspelsmatchen ställdes vårt landslag emot Paraguay, och tre poäng var ett måste för att inte tvingas behöva vinna mot England i sista matchen. Trots svenskt spelövertag var även denna uppgörelse på väg att sluta 0-0.

Med endast två minuter återstående av ordinarie tid driver Johan Elmader upp bollen mot offensivt straffområde, och slår ett inlägg som nickas vidare av Marcus Allbäck. Fredrik Ljungberg kommer springandes från andra sidan och nickar bollen förbi Paraguays målvakt, in i mål. Hela arenan bryter ut i ett fullständigt glädjevrål.

Sverige spelade 2-2 mot England i sista gruppspelsmatchen, och skulle få möta Tyskland i åttondelsfinal. Där tog det stopp, då tyskarna vann med 2-0. Sverige hade ett guldläge att reducera sedan domaren pekat på straffpunkten, men Henrik Larsson brände.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar