Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 30 maj, 2018

Video: Tshabalalas drömmål i Sydafrika – 15 dagar kvar

Inför starten av VM 2018 laddar vi på Sportal upp med ett VM-minne om dagen. Idag drömmer vi oss tillbaka till sommaren i Sydafrika.

För varje dag väljer vi på Sportal ut ett klipp av ett VM-minne, som vi visar här på vår sajt. Det kan vara en svensk framgång, det kan vara en framgång för något annat landslag och det kan också bara vara en rolig eller minnesvärd VM-händelse.

När det nu återstår 15 dagar innan den första VM-matchen i Ryssland minns vi tillbaka på öppningsmatchen i VM 2010 i Sydafrika.

Njut av klippet nedan:

Tshabalalas drömmål i VM-premiären 2010

År 2010 skulle VM för första gången spelas i Afrika, närmare bestämt i Sydafrika. Detta var vuvuzelornas VM, de blåstrumpeter som introducerades till världen i detta mästerskap.

I öppningsmatchen av VM 2010 ställdes Sydafrika mot Mexiko. Fram till halvtidsvilan var matchen fortfarande mållös, men knappa tio minuter in i andra halvlek kombinerade sig ”Bafana Bafana” fint framåt, och en perfekt slagen djupledspassning gav Siphiwe Tshabalala ett bra läge i straffområdet.

Tshabalala tar emot bollen och slår till med ett perfekt skott rakt upp i bortre krysset. Tillsammans med fyra lagkamrater springer han jublande ner till hörnflaggan och bjuder publiken på en härlig dans.

Med tio minuter kvar av matchen kvitterade Mexiko genom Rafa Marquéz, och slutresultatet blev 1-1. I gruppspelsmatch nummer 2 blev det sedan en 0-3-förlust mot Uruguay. När Sydafrika gick in för att möta Frankrike visste man att en rejäl skräll med en stormålsseger kunde ta laget vidare till åttondelsfinal. Och det blev visserligen en imponerande seger mot jätten, men 2-1 räckte ej för vidareavancemang.


Följ Sportal.se på Facebook för att enkelt följa alla våra VM-minnen. Letar du efter spelschema & resultat till VM 2018, eller kanske efter bonusar till VM 2018? Följ våra länkar.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar