Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 27 feb, 2024

Topptipset, 27 februari, 2024

FA-cupen och League One täcker upp lejonparten av tisdagens Topptips med tre bidrag vardera. Copa del Rey och Coupe de France fullbordar kupongen och vi hittar ett riktigt intressant skrälldrag från det franska bidraget. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Svenska Spel har precis som alla andra betsidor med svensk licens flera stora fördelar. Inte minst så kommer du att kunna skapa konto med BankID och spela med skattefria vinster från ditt spelbolag. Vi rekommenderar dig helt klart att spela hos Svenska Spel om du vill spela hos en sjyst bettingsida!

1. Luton – Manchester City, 2

Luton klev in till halvtidsvila med en 1-0-ledning på Anfield men blev överkörda av Liverpool i den andra halvleken och förlorade i slutändan med 4-1. På det stora hela så har “The Hatters” övertygat mot topplagen denna säsong, i synnerhet utifrån deras förutsättningar. Arrangören ska inte underskattas hemma på Kenilworth Road och mot ett Manchester City som sannolikt kommer lufta truppen så ska Rob Edwards manskap inte ses utan chans. Missförstå oss inte, tvåan är trolig oavsett vilken startelva Pep Guardiola ställer upp med men i jakt på högre utdelning så vill vi åtminstone komplettera med krysset.

2. Blackburn – Newcastle, 2

Newcastle har inte levt upp till fjolårets prestationer och mest påtagligt är hur sårbara “Skatorna” har varit bakåt. Eddie Howes försök till att bli ett mer spelande lag har inte alls fungerat och att Nick Pope har varit skadad sedan början av december underlättar givetvis inte. Mot Blackburn, som krigar om överlevnad i The Championship, ska gästerna alltjämt råda som klara favoriter. “The Riversiders” har täppt till en och annan lucka bakåt sedan John Eustace tog över rodret men 44-åringen har å andra sidan inte fått ut det bästa av anfallsstjärnan Sammie Szmodics. Spiktvåa!

3. Bournemouth – Leicester, 1

Bournemouth har inte fått önskvärd utdelning efter årsskiftet men prestationerna i sig har det inte varit något fel på. Andoni Iraolas manskap stod bland annat upp väl hemma mot Manchester City senast och med lite medvind så hade de rödsvarta fått med sig något från den bataljen. Leicester kliver i sin tur in till detta möte med två raka nederlag i bagaget men toppar alltjämt The Championship med god marginal. Här får “Rävarna” bekänna färg och vi tror att Enzo Marescas manskap får det tufft på Vitality Stadium. Ettan kan fördelaktigt spikas upp till 60 procent.

4. Real Sociedad – Mallorca, 1

Bataljen på Reale Arena blir det tredje inbördes mötet på lika många veckor. Real Sociedad har dominerat matchbilden i de två föregående bataljerna som båda har ägt rum i Mallorca. Samma visa är givetvis att vänta när baskerna får spela hemmavid och med tanke på hur få målchanser “Piraterna” har skapat i dessa möten så måste tvåan betraktas som långsökt. Delad ära är däremot inte otänkbart i vad som förväntas att bli en målsnål historia. Arrangören har inte varit kliniska nog mot slutet och för att strö salt på såret så klev Ander Barrenetxea av med en skada mot Villarreal. Mikel Oyarzabal, som har missat de senaste fem matcherna, är därtill tveksam till spel. 1X!

5. Lyon – Strasbourg, 1

Ett varningens finger måste höjas på Parc Olympique Lyonnais. Lyon har onekligen tagit steg i rätt riktning sedan Pierre Sage tog över rodret och kliver in till detta möte med fem raka segrar i bagaget. Det är dock små marginaler som har avgjort samtliga matcher och “Les Gones” blir i vår mening väl hårt betrodda tack vare sin uppåtgående formkurva. Strasbourg kan mycket i sina bästa stunder och demonstrerade inte minst sina kvaliteter hemma mot PSG för några veckor sedan. Dilane Bakwa har varit glödhet de senaste månaderna och är en potentiell matchvinnare i Auvergne-Rhone-Alpes. Vi helgarderar!

6. Derby – Charlton, 1

Det är ett pragmatiskt Charlton som vi har fått se under den nya tränaren Nathan Jones. Gästerna har bland annat plockat poäng mot topplagen Portsmouth och Bolton. Någon seger har det dock inte blivit sedan tränarsskiftet och “The Addicks” har haft förtvivlat svårt att vinna matcher på resande fot säsongen lång. Blott en seger har det blivit utanför The Valleys portar när 16 bortamatcher har avverkats och på ett svårspelat Pride Park så ska de rödklädda vara nöjda med delad ära. 1X torde räcka för grön bock.

7. Wigan – Bolton, 2

Bolton förlorade med hela 4-1 borta mot Blackpool häromsistens men det var en vidöppen matchbild innan Ricardo Santos såg rött efter dryga timmen spelad. Något som även resulterade i en straffspark där Jake Beesley i praktiken satte spiken i kistan. Dessförinnan så stod gästerna noterade för sju raka utan nederlag i ligaspelet och “The Wanderers” är en het kandidat till att säkra en av två direktplatser till The Championship. Dion Charles, som har missat de senaste tre matcherna, är tillbaka i full träning och Ian Evatt utesluter inte att skyttekungen får en plats i startelvan mot Wigan. Josh Sheehan och Paris Maghoma har för övrigt visat gott gry mot slutet. Vi tar ställning åt öst.

8. Leyton Orient – Blackpool, 1

Kupongen avrundas på Brisbane Road där tabellgrannar går i klinch. Blott två poäng skiljer klubbarna åt i Blackpools favör inför tisdagens dust. Gästerna har med det sagt presterat på en betydligt högre nivå hemmavid och den interna skyttekungen Jordan Rhodes missar detta möte på grund av en skada. Karamoko Dembélé har imponerat mot slutet men lyckas Leyton Orient hålla 21-åringen i schack så är mycket vunnet. Strecka från vänster, om möjligt hela vägen.

> Lägg din egen kupong hos Svenska Spel


  • Bankräntan! – Newcastle

Newcastle har förvisso inte rosat marknaden mot slutet men detta är en uppgift i dagens Topptipset som “Skatorna” ska klara med bravur. Blackburns defensiva brister var måhända tydligare när Jon Dahl Tomasson styrde skutan men dessa kommer exponeras av Alexander Isak och company.

  • Knallen! – Strasbourg

Lyon må vara i gott slag med fem raka segrar i bagaget men streckas upp till skyarna som följd. Arrangören dominerar sällan en matchbild och vi blir inte förvånade om Strasbourgs formstarke Dilane Bakwa står som matchvinnare när slutsignalen ljuder på Parc Olympique Lyonnais. Högersidan rensar fint.


108 rader

Matcher Speltips
Luton – Man C 2
Blackburn – Newcastle 2
Bournem. – Leicester 1
Sociedad – Mallorca 1X
Lyon – Strasbourg 1X2
Derby – Charlton 1X
Wigan – Bolton 2
Leyton – Blackpool 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Andra speltips

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalen i Copa America mellan Uruguay mot Colombia. Speltips, odds och guide om hur du kan streama matchen online.
11 juli, 2024
holland england speltips
EM
Läs allt inför EM-semifinalen mellan Holland och England. Vi ger er vårt speltips, när det nu är dags för det sista finallaget att koras.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen mellan Argentina mot Kanda. Matchstart, natten till onsdag, klockan 02:00. Läs om speltips, odds & livestreaming online.
09 juli, 2024

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar