Topptipset

Hos Svenska Spel finns det flera olika systemspel att spela på. Ett av dessa kallas för Topptipset. Här förklarar vi hur Topptipset fungerar och hur du kan vinna!

Förutom att gå genom Topptipsets regler – så ger vi dig även speltips. Det är förslag på rader som du kan spela på hos Topptipset från Svenska Spel – varje dag!

 • Sveriges största bettingsida
 • Statligt ägt
 • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Du behöver skapa ett login med BankID hos Svenska Spel för att börja spela på Topptipset. Om du är ny medlem på deras hemsida så kan du förvänta dig att få en bonus på odds att spela med direkt!

Topptipset – förslag & speltips

Här kan du våra förslag på rader som vi lägger på Topptipset idag. Du kan läsa om våra speltips och varför vi spelat på de rader som finns i vår kupong.

topptipset
Topptipset den 12/3 innehåller Champions League och lite härlig fotboll från England. Se våra speltips inför matcherna!
13 mars, 2024
topptipset
Titta in vår kupong inför Topptipset den 11/3. Vi ger speltips och förslag på alla matcher som finns under dagen!
13 mars, 2024
topptipset
Se vilka speltips vi har inför matcher i kupongen för Topptipset den 8/3!
13 mars, 2024
Barcelona – PSG: Speltips, odds & inför
topptipset
Dagens topptipset (den 5/3) bjuder på matcher i CL, Championship m.m. Se vilka speltips vi har inför matcherna idag!
13 mars, 2024
topptipset
Topptipset den 4/3 bjuder på matcher från både Sverige och andra platser i Europa. Kolla in vår speltips för rader inför dagens kupong!
13 mars, 2024

Vad är Topptipset?

Topptipset lanserades hos Svenska Spel under 2007. Det introducerades som ett nytt poolspel (vid sidan om Europatipset och Stryktipset). Att spela på Topptipset innebär att du fyller ut en kupong med 8 matcher varje dag. Din uppgift är att träffa rätt resultat i samtliga av dessa matcher.

Hur funkar topptipset?

Topptipset går ut på att du spelar på 8 matcher på samma kupong. Din uppgift är att tippa på utfall i alla matcher som ingår i dagens Topptipset. Du använder dig av 1, X eller 2 när du fyller i kupongen.

Du kommer ha chansen att välja hel- och halvgarderingar för att öka dina vinstchanser. Desto fler rader som du spelar på – desto större insats betalar du för ditt deltagande.

Den spelare som lyckas pricka in rätt resultat i alla 8 matcher i Topptipset kommer att få vinst utbetald. Precis som inom Stryktipset så kommer din vinst i Topptipset påverkas av hur många spelare som deltagit i dagens omgång och hur många som lyckats pricka in 8 rätt.

Så vinner du på Topptipset

För att ta chansen för att vinna i Topptipset så behöver du först och främst ha ett login hos Svenska Spel. Det är endast medlemmar hos Svenska Spel som kan delta i Topptipset.

Sedan kan du enkelt hitta till dagens kupong i Topptipset i menyn hos Svenska Spel. När du öppnat dagens kupong så gäller det att fylla i raderna. Du väljer själv hur många rader (= hur stor insats) du vill spela med.

Många väljer att ta hjälp av speltips och förslag som du kan hitta gratis på nätet. Det kan hjälpa dig att få bättre koll på de matcher i Topptipset som du normalt inte följer.

När du känner dig nöjd med dagens Topptips – så är det hög tid att lämna in dina rader. När du betalt för dina rader så kan du slappna av och vänta in rätt resultat i matcherna du spelat på.

För att sammanfatta hur du spelar på Topptipset och hur det fungerar – så har vi stegen du bör gå genom för att spela på Topptipset idag.

 1. Gå till Svenska Spel
 2. Skapa ett konto eller logga in
 3. Gå till Topptipset i menyn hos Svenska Spel
 4. Fyll in alla rader i kupongen du vill spela på
 5. Invänta resultaten i matcherna
 6. Rätta din kupong & få eventuella vinster utbetalda på ditt konto

Vinster i topptipset

Hur mycket kan man då vinna i Topptipset? De större vinsterna brukar ligga mellan 200 000–350 000 kr. Det mer normala vinsterna för Topptipset är cirka 25 000–150 000 kr.

Topptipsets vinster påverkas av främst två faktorer. Hur många personer som spelar på dagens omgång, samt hur många som lyckas få 8 rätt. Om du är helt ensam med 8 rätt under en populär omgång av Topptipset så förväntas din vinst bli väldigt stor.

Topptipset är ett poolspel där 72,5% av alla insatser kommer att betalas ut i vinster. Stor del av insatserna läggs alltså in till en pott.

Det påverkar hur mycket du vinner på Topptipset

 • Antal spelare som deltar i dagens omgång av Topptipset
 • Hur stora insatser andra spelare valt att lägga
 • Hur många spelare som lyckas pricka in 8 rätt

Enligt en vinstrapport från Svenska Spel så kan vi se vilka de största vinsterna från Topptipset under 2022. Det ger dig en inblick för hur stora vinster som kan betalas ut från Topptipset.

Vinst Vinnare Insats
329 100 kr Västmanland 1280 kr
239 150 kr Stockholm 640 kr
231 575 kr Örebro 240 kr
204 580 kr Västmanland 320 kr
197 000 kr Skåne 3400 kr

Rätta topptipset från igår

Du kan rätta Topptipset enkelt genom att logga in på ditt konto hos Svenska Spel. Du kan då välja att gå in på ”mina spel”. Där kommer dina tidigare spel att redovisas – och du kan se hur många rätt du fått på Topptipset igår.

Om du lyckats med att nå upp till en utbetalning – så kommer Svenska Spel att betala ut dina vinster direkt.

Om du misstänker att det finns ett misstag eller har frågor angående rättningen hos Svenska Spel så bör du höra av dig till deras kundsupport. Där kommer de att kunna hjälpa dig med att förstå rättningen eller rätta till misstag från kupongen.

Vanliga frågor om Topptipset

Avslutningsvis så samlar vi de vanligaste frågorna som finns kring Topptipset. Här kan du snabbt och enkelt hitta svar på dina frågor.

Topptipset lanserades hos Svenska Spel under 2007. Det introducerades som ett nytt poolspel (vid sidan om Europatipset och Stryktipset). Att spela på Topptipset innebär att du fyller ut en kupong med 8 matcher varje dag. Din uppgift är att träffa rätt resultat i samtliga av dessa matcher.

Topptipset går ut på att du spelar på 8 matcher på samma kupong. Din uppgift är att tippa på utfall i alla matcher som ingår i dagens Topptipset. Du använder dig av 1, X eller 2 när du fyller i kupongen.

De större vinsterna som betalats ut från Topptipset ligger mellan 200 000 – 300 000 kr. Genomsnitt för vinsterna brukar dock bestå av 25 000 – 150 000 kr.

Topptipset introducerades av Svenska Spel under år 2007. Det var då ett poolspel som täcker upp matcher under varje dag – i stället för varje vecka som erbjuds i Europatipset och Stryktipset.