Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 1 mar, 2024

Topptipset, 1 mars, 2024

Åtta olika tävlingar förgyller fredagens eminenta Topptips. Vi tar sats på italiensk mark för att därefter testa lyckan i Monaco, Tyskland, Spanien, England, Belgien och Portugal. Ett par mustiga skrällkarameller samt en och annan skön spik kladdas tidigt ner. Nu brassar vi igång!

Spelstopp: 20:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

En av fördelarna med att spela hos Svenska Spel är att det är ett bettingsida med cash out. Vilket innebär att du kan stänga dina spel innan ditt spel är avslutat. Notera gärna att detta är en funktion som du inte kan använda på Topptipset.

1. Lazio – Milan, X

Milan har ett par mindre bra matcher i bagaget. De rödsvarta från modestaden åkte först på pisk borta mot Monza (2-4), torskade (visserligen betydelselöst) på fransk mark mot Rennes för att därefter lira 1-1 mot Atalanta på San Siro. Frånvarolistan är ändå tillfredsställande och på Olimpico traskar också Zlatans italienska favoritlag ut som rättmätiga favoriter. Lazio å sin sida har två förluster på tre raka i Serie A men spelar ändå bitvis spännande fotboll där Immobile titt som tätt bländat oss med fint offensivt spel. X2 först, men helst alla tecken.

2. Monaco – PSG, X

Häftigt toppmöte i Ligue 1 härnäst. Monaco stod för en riktigt bra prestation borta mot Lens senast. En chansrik och småstökig tillställning lyckades till slut monegaskerna vinna med 3-2 där segermålet kom på stopptid via Minaminos fot. PSG möter upp nere i furstendömet och parisarna leder ligan med marginal men löste bara ett kryss mot Rennes senast (1-1) och borta mot Monaco har faktiskt Mbappé och company torskat tre raka ligamatcher. Här är det således inte läge att snåla med tecken utan en helgardering välkomnas tidigt.

3. Freiburg – Bayern München, 1

Vart han än i världen vänder, står hans lycka i någon annans händer. Harry Kane vinner inga ligatitlar och frustrationen hos den reslige engelsmannen tillsammans med sina lagpolare i Bayern går inte att missa. Visst studsade München tillbaka efter förlusterna mot Leverkusen och Bochum i och med segern mot Leipzig, men avståndet till Alonsons Kusar i toppen är åtta pinnar och med tanke på att Leverkusen inte kan förlora fotbollsmatcher så känns titelracet redan avgjort. Freiburg har en trött period i ligan att blicka tillbaka på men framgångarna i Europa League på slutet borde ändå ge lite blodad tand och 1-2-torsken på hemmaplan finns bara en torsk på tio raka matcher noterat. Helgardera med hopp om knall!

> Få tips om hur du kan streama Bundesliga online

4. Celta Vigo – Almería, X

Efter 26 spelade matcher så har fortfarande inte Almería lyckats vinna en fotbollsmatch i La Liga. Det är såklart en tung och nästintill obegripligt usel svit. Gästerna har, sett till spelet, i många matcher varit väl så bra som sina motståndare och inget lag i det spanska finrummet är i närheten av att underprestera lika mycket mot xPTS (förväntade poäng) som de tillresta från södra delarna av landet. Celta å sin sida har också bekymmer med att knyta igen sina matcher. Vigo-klubben är, sett till spelare för spelare, ett bra lag med flera matchvinnartyper. Något större avtryck har däremot inte hemmalaget gjort i år och ner till Cádiz, precis under strecket, skiljer bara tre ynka poäng. Krysset känns givet att starta med, därefter ska ettan agera.

5. West Bromwich – Coventry, 1

Coventry var inte alls påkopplade i sin match mot Preston senast. 0-3 i brakan hemma på Coventry Building Society Arena var en trött insats från de himmelsblå som stod och sov i och med Prestons 1-0-påse på en hörnvariant efter bara en minuts spel. WBA har, precis som väntat, kilat in sig som ett playoff-lag i toppen. Det som framförallt sticker ut med The Baggies är spelet hemmavid. Bara tre klubbar har skördat fler trepoängare på eget gräs kontra WBA och även Rolle Nilssons gamla gäng ska kunna bli en liten munsbit för detta West Bromwich. Bra etta.

6. Westerlo – Charleroi, 1

Efter ett bra år 2022 så sjönk Charleroi ett par grader i fjol och när säsongen 2023/24 strax ska summeras så är det fara och färde för gästerna. En botten 4-plats ligger under lagets fötter och i slutändan skulle detta innebära negativt kval med risk för degradering. Det som varit de tillrestas stora akilleshäl är spelet på främmande underlag. Ingen seger på 13 raka försök i ligan och fem ynka påsar framåt är givetvis inget annat än katastrof. Nu ställs dessutom Felice Mazzùs mannar mot ett ganska bra Westerlo. Värdarna har framför hemmafansen fått jubla åt inte mindre än fyra vinster på fem raka försök och visst ligger en femte viktoria nära till hands. Fin etta.

7. Chaves – Arouca, 2

Det är en alldeles för tydlig enmansshow vi får bevittna dag ut och dag in i Chaves. Héctor Hernández är på en annan nivå jämfört med sina lagkompisar och 28-åringen har så långt skickat in över hälften av lagets ligamål. Det är såklart ohållbart och att värdarna huserar som nästjumbo är därmed inte speciellt konstigt. Arouca har å sin sida sannerligen vaknat till liv och bjuder sin publik på fint spel och segrar i massor. Gästerna kan stolt visa upp fem vinster på sex raka försök. I fören trollbinder Rafa Mújica och Cristo González med sitt enastående spel. Det luktar sannerligen tvåa på Estádio Municipal Eng. Manuel Branco Teixeira.

8. Sporting Gijón – Albacete, 2

Vi traskar i mål på spansk mark med ett inslag från nationens andradivision. Albacete har sent om sido vaknat till liv. Gästerna som ramlade in som ligasexa i fjol och således fick kvala mot La Liga har inte gått att känna igen. Med bättre defensiv samt poäng i fyra raka matcher känns ändå besökarna en aning på gång. Gijón befinner sig betydligt högre upp i tabellen men sedan december har endast två vinster rullat in på Sportings konto och i topp 6-racet har en tidigare självklar playoff-plats mynnat ut i en tuff position strax utanför. Ettan smakar fisk rent värdemässigt och istället blickar vi mot en jättefin högersida. X2 avrundar kalaset.

> Lägg din egen kupong inne hos Svenska Spel


  • Bankräntan! – Westerlo

Charlerois bekymmer med att vinna matcher på resande tass kan i slutändan innebära sorti från det belgiska finrummet. Westerlo är stabila just nu och på hemmagräs finns ingen anledning att misstro de blågula. Bra etta.

  • Knallen! – Freiburg

Bayern Münchens problem fortsätter och mot hemmastarka Freiburg känns det helt skevt att tvåan cirkulerar runt 80 procent. 1X ska tidigt skickas in i leken!


108 rader

Matcher Speltips
Lazio – Milan 1X2
Monaco – PSG 1X2
Freiburg – B. München 1X2
Celta Vigo – Almeria 1X
West Brom – Coventry 1
Westerlo – Charleroi 1
Chaves – Arouca 2
Gij’on – Albacante X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Mer speltips

aik mjällby speltips stream
speltips
Mjällby välkomnar AIK till Strandvallen. Två lag som ännu inte förlorat en match på årets allsvenska drabbar samman. Läs allt inför matchen här!
12 april, 2024
liverpool atalanta speltips stream
EL
Intressant match från Europa League på torsdag kväll, då Liverpool och Atalanta ställs emot varandra. Läs allt inför matchen här!
10 april, 2024
milan roma speltips stream
EL
AC Milan välkomnar AS Roma till Stadio San Siro, för en kvartsfinal i Europa League. Läs här allt inför matchen!
10 april, 2024
CL
Toppmatch i Champions League mellan PSG mot Barcelona. Läs allt inför matchen på Parc des Princes. Speltips, odds & live streaming online.
10 april, 2024
CL
Speltips & odds i Champions League-matchen mellan Atletico Madrid mot Dortmund. Matchstart på onsdag klockan 21:00. Läs mer.
10 april, 2024
arsenal crystal palace speltips stream
CL
Kvartsfinal i Champions League. Speltips & odds i matchen mellan Arsenal - Bayern München. Läs också om hur du kommer igång med livestream.
09 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar