Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 12 mar, 2024

Topptipset, 12 mars, 2024

De två åttondelsfinalerna från Champions League hittar självfallet in på tisdagens Topptips och kompletteras med engelsk ligafotboll. Lyckas Arsenal vända på steken hemma på Emirates Stadium? Svaret kommer troligtvis vara ja men ännu en solid defensiv insats från Porto kan ställa till det för “The Gunners”. Utöver det rensande krysset i London så gillar vi den gravt understreckade tvåan på Toughsheet Community Stadium. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 20:44

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Svenska Spel erbjuder dig att göra snabbast uttag som är möjligt. Här får du överfört pengar direkt om du väljer att använda Swish hos din bettingsida. Då fungerar ett uttag på samma vis som om det vore en vän som förde över pengar till dig.

1. Arsenal – Porto, 1

De flesta räknade nog med att Arsenal skulle koppla ett järngrepp om detta dubbelmöte i den portugisiska kuststaden även om Porto är erkänt svårslagna i sin hemmaborg. Ett rimligt antagande sett till hur sanslöst bra Mikel Artetas manskap har varit mot slutet men så blev alltså inte fallet. Portugiserna kliver in på Emirates Stadium med en skör 1-0-ledning som blir vansklig att bibehålla utan publikens stöd. Med det sagt så noterades “The Gunners” inte ett enda skott på mål i det vändande mötet och ännu en defensiv mästarklass från “Drakarna” kan eliminera Arsenal. 1X!

2. Barcelona – Napoli, 1

Barcelona har inte förlorat en tävlingsmatch sedan Xavi meddelade att han kommer att lämna skutan efter säsongen. Sedan dess har “Blaugrana” radat upp en åtta matcher lång förlustfri svit. Delad ära blev utfallet i Neapel vilket inte var orättvist men det var spanjorerna som skapade mest. Så kommer med stor sannolikhet vara fallet även i Katalonien men italienarnas kliniska förmåga ska inte underskattas. Khvicha Kvaratskhelia har varit stekhet mot slutet och Victor Osimhen är alltid ett hot kring offensivt straffområde. Ettan inleder men samtliga tecken är att föredra på Estadi Olímpic Lluís Companys.

> Streama matcher från Champions League online

3. Birmingham – Middlesbrough, 2

Birmingham hittas fortfarande på säker mark men med blott en poäng från de senaste fyra omgångarna så är såväl Huddersfield som Sheffield Wednesday hack i häl. Det har inte sett något vidare ut sedan Tony Mowbray blev sjukskriven och ett Middlesbrough på uppgång ska ses med toppchans på St. Andrew’s Stadium. Michael Carricks adepter har förvisso inte bjudit på någon sprudlande fotboll i segrarna mot Norwich och QPR men gästerna har varit väldigt kliniska. Marcus Forss och Emmanuel Latte Lath har tydligt visat att duon inte behöver mycket att jobba med för att hitta nätmaskorna. Tvåan streckas i högsta laget men singlas i brist på garderingsmöjligheter.

4. Bolton – Oxford, 2

Bolton som såg så självklara ut under stora delar av hösten har varit betydligt mer svajiga efter årsskiftet. Blott tre segrar från de senaste tio omgångarna gör att arrangören inte längre fogar över en direktplats till The Championship. För att strö salt på såret så klev Victor Adeboyejo av med en skada mot Exeter senast och förväntas vara borta i fyra till sex veckor. Den interna skyttekungen i form av Dion Charles har därtill varit frånvarande i en månad på grund av en knäskada och det är fortfarande oklart när 28-åringen är åter. Med duon otillgänglig denna afton så är den hårt betrodda ettan knappast befogad när ett playoff-jagande Oxford kommer på besök. X2!

5. Shrewsbury – Exeter, X

Ett svårsiat möte stundar på The Croud Meadow när tabellgrannar strålar samman. Endast målskillnad skiljer klubbarna åt inför tisdagens dust och även ur den aspekten går dessa antagonister i praktiken hand i hand. Exeter har inte fått önskad utdelning mot slutet men gästerna har i närtid stått för fina prestationer mot lag som Bolton och Peterborough. Delad ära har blivit utfallet i de senaste två inbördes möten och det faller sig naturligt att utgå från mitten i Shropshire.

6. Northampton – Blackpool, 2

Blackpool krigade till sig ett oavgjort resultat mot ligaledarna Portsmouth häromsistens trots att Jordan Rhodes såg rött i slutet av den första halvleken. Starkt av “The Seasiders” som fortsätter att övertyga defensivt. Tio poäng från de senaste fem omgångarna är klart godkänt och de orangeklädda har vittring på den sista playoff-platsen. Northampton har mindre att spela för men arrangören är allt som oftast att räkna med i sin hemmaborg och har endast förlorat fem av 18 duster på denna arena så långt. Vi utgår alltjämt från höger men garderar omgående, gärna frikostigt.

7. Fleetwood – Bristol Rovers 1

Fleetwood kommer sannolikt bli degraderade denna säsong men tack vare en uppåtgående formkurva så har “The Fishermen” åtminstone möjligheten att säkra ett nytt kontrakt. Arrangören har endast lämnat tomhänta från två av de senaste tio omgångarna och 4-2-viktorian mot Wigan för knappt två veckor sedan var ett starkt kvitto. Jayden Stockley har varit fenomenal efter årsskiftet och Bosun Lawal är en annan spelare som måste framhävas. Bristol Rovers playoff-drömmar fick sig en redig törn i och med nederlaget mot Derby senast och det tror vi kommer vara märkbart denna afton och tar ställning åt väst.

8. Wycombe – Wigan, 1

Kupongen avrundas på Adams Park som ser ut att bjuda på en fantastisk värdespik. Wigan fortsätter att övertyga i sin hemmaborg och med tio poäng från de senaste fem omgångarna så är ett nytt kontrakt i praktiken redan säkrat. På resande fot så har “The Latics” haft större bekymmer och det lär inte se bättre ut nu när gästerna inte har något av vikt att spela för. Det har inte heller Wycombe men “The Chairboys” lär åtminstone vilja bjuda sina supportrar på en underhållande tillställning och det tror vi kan räcka långt. När spelvärdet tycks landa i västerled så är valet enkelt – spiketta!

> Lägg din egen kupong hos Svenska Spel


  • Bankräntan! – Wycombe

Något av en chansning på så vis att ingendera har något av vikt att spela för under våren men en etta som i skrivande stund understiger 40 procent är en värdespik som inte går att tacka nej till.

  • Knallen! – Oxford

Som om Bolton inte har haft det tufft nog utan Dion Charles under den senaste månaden så kommer arrangören även få klara sig utan Victor Adeboyejo framöver. Utan sina två i särklass främsta offensiva hot så är den hårt ansatta ettan knappast befogad mot ett kunnigt Oxford.


108 rader

Matcher Speltips
Arsenal – Porto 1X
Barcelona – Napoli 1X2
Birmingham – Middelsb. 2
Bolton – Oxford X2
Shrewsbury – Exeter 1X2
Northampt. – Blackpool 1X2
Fleetwood – Bristol R. 1
Wycombe – Wigan 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Andra speltips

aik mjällby speltips stream
speltips
Mjällby välkomnar AIK till Strandvallen. Två lag som ännu inte förlorat en match på årets allsvenska drabbar samman. Läs allt inför matchen här!
12 april, 2024
liverpool atalanta speltips stream
EL
Intressant match från Europa League på torsdag kväll, då Liverpool och Atalanta ställs emot varandra. Läs allt inför matchen här!
10 april, 2024
milan roma speltips stream
EL
AC Milan välkomnar AS Roma till Stadio San Siro, för en kvartsfinal i Europa League. Läs här allt inför matchen!
10 april, 2024
CL
Toppmatch i Champions League mellan PSG mot Barcelona. Läs allt inför matchen på Parc des Princes. Speltips, odds & live streaming online.
10 april, 2024
CL
Speltips & odds i Champions League-matchen mellan Atletico Madrid mot Dortmund. Matchstart på onsdag klockan 21:00. Läs mer.
10 april, 2024
arsenal crystal palace speltips stream
CL
Kvartsfinal i Champions League. Speltips & odds i matchen mellan Arsenal - Bayern München. Läs också om hur du kommer igång med livestream.
09 april, 2024

Henrik Roswall

Henrik Rosvall är Sportals stora bettingexpert, och bevakar särskilt Premier League och Allsvenskan.

”Henke” har dessutom själv spelat fotboll, i Division 1, och var även nära att få ett kontrakt med Helsingborgs IF då de stod på toppen av svensk fotboll. Återkommande knäskador satte dock stopp på en lovande karriär.

10 Artiklar