Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 mar, 2024

Topptipset, 11 mars, 2024

Åtta ligor från sex olika länder ska bemästras på måndagens Topptips och det finns riktigt fina skrälldrag att hämta från Stadio Olimpico och Lezama Facilities. Vi kör på en kupong med hög varians men är vi rätt ute i våra tankar så kan det bli riktigt fin utdelning av detta. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Hos Svenska Spel så kan du hittar några av de bästa oddsen bland spelbolag inom vissa ligor – främst de sporter som spelas i Sverige. Det finns dock ännu fler fördelar med att spela hos Svenska Spel. Inte misnst så är det ett av de få bettingsidor som acceepterar Swish vid uttag. Det gör dina utbelalningar ännu snabbare och smidigare!

1. Chelsea – Newcastle, 2

Två underpresterande klubbar strålar samman på Stamford Bridge. En diger skadelista har ställt till det för såväl Chelsea som Newcastle under säsongens gång. Något som i synnerhet har ställt till det för gästerna som saknar truppbredden och hade oerhörda problem med det täta spelschemat under hösten. Sex spelare kommer av olika anledningar vara otillgängliga denna afton och det är bättre förutsättningar än vad Eddie Howe har haft under lejonparten av säsongen. “Skatorna” har ett bättre grundspel än arrangören och vann det vändande mötet komfortabelt. Baserat på odds så finns det spelvärde att hämta i västerled men spelarpoolens värdering är i vår mening inte orimlig. En gaffel (etta-tvåa) blir lösningen.

2. Lazio – Udinese, X

Lazio är inne i en tyngre period och har förlorat fyra av de senaste fem tävlingsmatcherna. Ciro Immobile har inte varit lika produktiv som tidigare säsonger och Sergej Milinković-Savić finns som bekant inte längre kvar i klubben. På sin dag är arrangören onekligen ett skickligt lag men Maurizio Sarris manskap har knappast varit pålitliga nog för att befoga rådande streck. Udinese krigar om överlevnad men är bättre än vad tabellen indikerar. “Zebrorna” har i närtid besegrat Juventus på resande fot och har endast lämnat tomhänta från en av de senaste fem omgångarna. Högersidan prioriteras på en kraftigt vänstervriden bräda.

> Titta på Serie A live streams som finns på nätet

3. Almería – Sevilla, 2

Sevilla har fått vind i seglen och med tio poäng från de senaste fem omgångarna så hade “Los Nervionenses” god marginal ner till giljotinen inför den 28:e spelomgången. Gapet har minskat i och med Cádiz oväntade skalp mot Atlético Madrid men så som gästerna har agerat mot slutet så ska Quique Sánchez Flores knappast vara i farozonen när säsongen närmar sig sitt slut. Mot tabelljumbon Almería, som fortfarande står utan seger, ska de rödvita inte lämna tomhänta. X2 ordnar grön bock på Power Horse Stadium.

4. Gil Vicente – Chaves, 1

Chaves har täppt till en och annan lucka i försvarsspelet även om nederlaget mot Arouca senast indikerar annorlunda. Gästerna har plockat poäng i fem av de senaste sju omgångarna som följd och “Flavienses” har säker mark inom räckhåll. Blott en seger efter årsskiftet är däremot undermåligt och mot ett hemmastarkt Gil Vicente lär det inte bli någon trepoängare. Värdarna har endast lämnat tomhänta från två av tolv duster på denna arena så långt. Ettan är trolig men streckas alldeles för högt för att lämnas allena och får omgående sällskap av krysset.

5. Sampdoria – Ascoli, 1

Ascoli har gått från klarhet till klarhet sedan Fabrizio Castori tog över rodret. Defensiven har förbättrats avsevärt och Pedro Mendes har imponerat stort på offensiv väg efter tränarsskiftet. Gästerna har endast lämnat tomhänta från två av nio matcher efter årsskiftet där prestationen borta mot ligaledarna Parma var ett starkt kvitto. Sampdoria besitter i grunden ett högre kunnande men Andrea Pirlo har inte fått pusselbitarna att falla på plats. Den kupongrensande tvåan ska inte förbises och gör ettan sällskap på vår kupong.

6. Amorebieta – Leganés, 1

Tabelljumbon Amorebieta har rest sig ur askan och med åtta poäng från de senaste fyra omgångarna så går klubbarna ovan att skymta i horisonten. Skulle ligaledarna Leganés besegras under måndagen så kan värdarnas anhängare börja drömma på allvar och det är inget otänkbart scenario. “Azules” har i närtid besegrat tvåan Elche på denna arena och gästerna har inte direkt rosat marknaden mot slutet med blott en viktoria på de senaste sex omgångarna. Här blir svenska folket tabelltittande och det ska vi försöka profitera på. Ettan är en fräck chansspik till kopiöst värde.

7. Grenoble – Stade Lavallois, X

Grenoble har förlorat fyra matcher i följd och prestationen borta mot Bastia senast var en rejäl missräkning. Anmärkningsvärt är dock att tre av dessa nederlag har varit på resande fot och hemmavid så är de blåklädda alltid att räkna med. Pau FC var blott den andra klubben som har lyckats besegra Vincent Hognons manskap på denna arena så långt. Stade Lavallois är med det sagt ett skickligt motstånd och gästerna har ett imponerande bortafacit. Faktum är att “Les Tango” har vunnit lejonparten av sina bortamatcher (7-4-2). Vi tar inga risker och helgarderar detta intrikata möte.

8. Tigre – Lanús, 2

Lanús har presterat på en hög nivå under gruppspelsfasen och vid en seger så passerar gästerna såväl Newell’s Old Boys som Estudiantes i Grupp B:s toppskikt. “Granate” är väldigt trygga i sitt försvarsspel och nytillskotten Marcelino Moreno och Walter Bou har varit framstående på offensiv väg. Ricardo Zielinskis manskap har vunnit tre av fyra matcher på resande fot och mot ett undermåligt Tigre ska Lanús ses med toppchans. Värdarna har stora bekymmer med målproduktionen och har lämnat mållösa från sju av nio bataljer så långt. Spiktvåa!

> Lägg din egen kupong hos Svenska Spel


  • Bankräntan! – Lanús

Tigre har oerhörda bekymmer på offensiv väg och som arrangören har agerat hittills så ska “El Matador” inte luckra upp ett defensivt kompakt Lanús. Marcelino Moreno och Walter Bou lär inte ha samma problem och löser tre pinnar åt “Granate”.

  • Knallen! – Udinese

Udinese är på uppgång och har plockat poäng i fyra av de senaste fem omgångarna. “Zebrorna” slåss om ett nytt kontrakt och mot ett formsvagt Lazio så ska gästerna knappast ses utan chans.


96 rader

Matcher Speltips
Chelsea – Newcastle 12
Lazio – Udinese X2
Almeria – Sevilla X2
Gil Vicente – Chaves 1X
Sampdoria – Ascoli 12
Amorbieta – Leganes 1
Grenoble – S. Lavallois 1X2
Tigre – Lanus 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Mer tips

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar