NYHETER

Neymar lämnade Barcelona för ungefår ett år sedan. Nu ställs brasilianaren inför nya kommande utmaningar med PSG till sitt förfogande. 

"Barcelona kommer alltid att finnas i mitt hjärta"

I Camp Nous färgglada korridorer firas det match efter match. Alla är glada och ropar ”Campeones” vid slutet av säsongen. Matcher gick och matcher spelades och en vilja växer fram i bakgrunden. Det är Neymar som funderar på att gå.

Neymars sista ord i Barcelona fick vi erfara från en video där Neymar sitter och läser upp följande från sin mobil:

– Livet för en atlet är gjord av utmaningar, vissa är givna, och andra är resultat av våra beslut… Barcelona var mer än bara en utmaning… Det var drömmen hos ett barn som spelade med stjärnorna genom ett videospel… När jag kom till Katalonien som en 21-åring hade jag fullt med utmaningar… Barcelona kommer alltid att finnas i mitt hjärta men jag behöver nya utmaningar. Jag accepterade PSGs erbjudande… och hjälpa klubben att vinna titlar som deras publik vill ha. 

För Neymar handlar det om att erövra nya mål och utmaningar i livet. Det är orden som ljöd från den hesa brasilianaren. Då Barcelona redan är framgångsrik som klubb och givit det bästa man kan vinna, Champions League, kände Neymar att det var dags att hänga Champions League-medaljen i troféskåpet och titta framåt.

Pengar och konkurrens

Vissa menar att det också handlade om pengar, medan andra menade att det handlade om att ”komma bort ifrån Messis skugga”.  Messi är en av de sällsynta, men också en fronfigur i Barcelona. Neymar är fronfigur i Brasilien, men inte i Barcelona. I Barcelona jublar publiken när Messi springer förbi försvaret, man efter man och gör mål. Påväg mot hörnflaggan samlas truppen kring Messi efter målet där Neymar ser tillsynes glad ut, men innerst inne fylld av avund.

I PSG syns han utan tvekan, inte enbart för hans stora konstfärdighet utan också för priset PSG fick betala för honom. PSGs investering i Neymar blev därmed tidernas dyraste värvning och som medförde höga förväntningar på brasilianaren. I våras kom uppgifter om att Neymar ville ytterligare höja sin lön för att stanna i klubben, vilket de gjorde.

Neymars kollega, Mbappe, vann nyligen världsmästerskapet med Frankrike. Nu kommer Neymar ha konkurrens om vem som ska spela i vems skugga. Mbappe är bara 19 år gammal och har redan skrivit sig in i historieböckerna.  

"Jag stannar. Jag stannar i PSG"

Efter förlusten mot Belgien i världmästerskapet avslutade Neymar ryktena som spreds om att Neymar skulle lämna PSG. Bralianaren sade enligt följande:

– Jag stannar. Jag stannar i PSG. Jag har ett kontrakt med PSG. Många av spekulationerna är gjorda av media.

Möjligtvis kan Neymar skriva historia denna säsong eller kommande säsonger med PSG. PSG har aldrig lyckats kamma hem en Champions League titel tidigare och kan bli deras första nu. Neymar har även andra utmaningar, som att bli världens bästa spelare genom att vinna guldbollen, även kallad ”Ballon D’or”. Framtiden för Neymar och PSG är bortom horisonten. Den återstår att se. 

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se