sverige kan bli arrangör till em 2020
NYHETER

Sverige har fått en förfrågan om att återigen ansöka till att arragera matcher i EM 2020

I veckan kom ett glädjande besked till Sverige och SVFF (Svenska fotbollsförbundet). UEFA som anordnar EM 2020 ber Sverige att återigen ansöka för att bli värd för matcher.

Det finns ingen värdnation för EM 2020, utan istället kommer matcherna att fördelas ut till flera städer i Europa.

Alla dessa städer har sedan en tid tillbaka varit klara, men nu har problem uppstått i Bryssel. Det leder till att en ny värdstad behöver utses. Nu har Sverige återigen chans att arrangera matcher i EM 2020.

sverige värdland för em 2020?

EM 2020 på Friends Arena?

Förseningarna till arenan i Bryssel beror på ett bygglov som inte riktigt är färdigställt. Det har lett till att UEFA nu är osäkra på att de kommer hålla kvar Bryssel som en av de städer som får EM-matcher.

UEFA bad därför länder och städer att göra om sin ansökan. Fotbollsförbundet UEFA skickade då en förfrågan till Sverige.

Det var inte bara Sverige, och Friends Arena som blev ombedda att skicka in en ny ansökan. Utöver Sverige och Stockholm så finns även London och Cardiff med i tankarna när UEFA ska utse en ersättare.

Förfrågan om att återigen ansöka om EM 2020 i Sverige blev varmt välkommnat hos SVFF. De jobbar ju för fullt för att göra en så bra ansökan som möjligt. Detta för att göra drömmarna om ett EM 2020 i Stockholm möjligt.

Även Stockholms stad och Solna ställer upp på att återigen ansöka om matcher i EM 2020. Därför hänger det mesta just nu på UEFA och deras val av ny värdstad.

Beslutet om att Bryssel kommer att bli ersatt kommer att ske senast den 7 december. Skulle Bryssel inte fylla upp de önskemål som UEFA har innan dess så kommer en ersättare att presenteras samtidgt.

Därför kommer det bli en lång väntan för Sverige, Stockholm och SVFF som återigen fått upp hoppet att vara värd för EM 2020.

nationalarena sverige

EM-matcher i Sverige

Om vi leker med tanken att allt skulle gå Sveriges väg när det kommer till att arrangera matcher i EM 2020. Då kommer Sverige att få totalt tre gruppspelsmatcher, samt en åttondelsfinal.

Samtliga matcher kommer isåfall att spelas inne på Friends Arena. Det är den enda arenan i Sverige som kan mäta sig med de övriga värdarenorna för EM 2020.

Nedan kan du se vilka arenor som UEFA valt ut för att anordna matcher i EM 2020.

Land Stad Arena Kapacitet
 England London Wembley Stadium (Finalarena) 90 000
 Azerbajdzjan Baku Bakı Olimpiya Stadionu 68 000
 Belgien Bryssel (ännu inte fastställt) Ny nationalarena 60 000
 Danmark Köpenhamn Parken 38 065
 Irland Dublin Aviva Stadium 51 700
 Italien Rom Stadio Olimpico 72 698
 Nederländerna Amsterdam Amsterdam Arena (uppgradering) 55 000
 Rumänien Bukarest Arena Națională 55 600
 Ryssland Sankt Petersburg Zenit Arena 69 500
 Skottland Glasgow Hampden Park 52 063
 Spanien Bilbao Estadio San Mamés 53 332
 Tyskland München Allianz Arena 67 812
 Ungern Budapest Új Puskás Ferenc Stadion (ny stadion) 65 000

*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.