NYHETER

Sveriges enda bronsmedalj i dessa olympiska spel togs av Stina Nilsson i dagens tremil.

Imorse var det dags för den sista distansen i längdskidåkning under OS i Pyeongchang, damernas tremil. Charlotte Kalla var svenskan de flesta trodde på inför tävlingen, men det var inte hon som tog den bästa placeringen.

Till en början gick det bra för Kalla, som var en av dem som var i täten i klungan efter ledande Marit Björgen. Mellan 7.5 km till 15 km in i loppet växlade Kalla mellan 2:a- och 3:e-platsen, men därefter hände någonting.

Kallas skidor började att se riktigt slitna ut, och hon valde att genomföra ett skidbyte. Medan de andra åkte vidare, bytte Kalla skidor och en lucka öppnades. Hon tog dessvärre aldrig in det avståndet, och åkte till slut i mål på en 5:e plats.

Stadlober åkte fel

Österrikiskan Teresa Stadlober hade en speciell dag på jobbet. Två mil in på loppet låg Stadlober på 2:a plats, nästan en och en halv minut efter Björgen. Då åkte Stadlober plötligt fel, och ut från tävlingsbanan. När hon korrigerat sitt misstag hade hon hunnit halka ner till 8:e plats, och tappat över en minut. Stadlober blev sedan 9:a i mål.

Brons till Stina Nilsson

Stina Nilsson gjorde ett bra lopp, och avancerade stegvis i placeringar. Efter halva loppet, 15 km, låg hon på 7:e plats, efter 20 km låg hon 5:a.

När 9 km återstod av loppet åkte hon upp på 4:e-platsen. Där låg hon sedan ett bra tag, tätt bakom norskan Ingvild Flugstad Östberg. Alldeles vid upploppet gjorde Stina Nilsson en kraftansamling och spurtade förbi Flugstad Östberg. Därmed säkrade hon Sveriges första och enda OS-brons i Pyeongchang.

Guld till Björgen

Marit Björgen ledde i princip hela loppet, och tog guldet hela 1:49 före silvermedaljören Krista Pärmäkoski.

Ebba Andersson slutade på plats 13, Anna Haag på plats 29.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se