Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 maj, 2023

Fullträff – 20 maj (20/5), vecka 20: Tips, förslag & analys

Ny omgång av Fullträff står på tapeten! Här finner ni vår analys av kupongen den 20 maj, vecka 20.

Varje lördag finner du hos Svenska Spel poolspelet Fullträff, där du ska tippa antalet mål i 13 matcher. Matcherna är desamma som matcherna på Stryktipset. Vi tar oss an att spela en kupong!

Vi väljer att gardera sex matcher, och spelar sju singlar. Det ger oss 64 rader, och det kostar då alltså 64 kronor att lägga spelet. Nedan finner ni hela vår kupong. Vill ni bara spela på några enskilda av matcherna kan vi tipsa om Expekt, och att ni då tittar in vad det finns för oddsbonusar att använda er av.

fullträff 20 maj

  • Vårt system: 64 rader (7 spikar, 6 garderingar)
  • Total insats: 64 kronor
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Nottingham Forest – Arsenal, 2-3 mål

Arsenals chans på ligatiteln försvann nog definitivt efter den där 0-3-förusten hemma mot Brighton, och nu ser det rätt hopplöst ut. Men man ska ändå spela av de sista två matcherna, och på lördagen ställs man emot Nottingham Forest på bortaplan. Nottingham har allt att spela för då man slåss för att säkra kontrakt, och kommer behöva gå framåt om man ligger under. Samtidigt vill man inte riskera för mycket vid ett oavgjort resultat. Vi tror på en del mål här, men ändå inte att det rinner iväg. 2-3 mål, blir vårt spel.

2. Liverpool – Aston Villa, 1 mål

Liverpool har vunnit sina två senaste hemmamatcher med 1-0, och Aston Villa har förlorat sina två senaste bortamatcher med 1-0. Är det en ny 1-0-match att vänta här? Mycket möjligt, inte minst med tanke på hur viktig matchen är för båda lagen och med tanke på att inget av lagen kommer att vilja riskera att blotta sig och få ett mål i baken. Vi tror att vi kan få se en relativt försiktig matchbild, och då ligger 1 mål i matchen nära.

3. Bournemouth – Manchester United, 1-2 mål

AFC Bournemouth har ingenting att spela för längre, då man säkrat Premier League-kontraktet. Manchester United däremot slåss för att behålla sin Champions League-plats, och ska bara vinna här. Kanske låter 1-2 mål som lågt räknat vid en snabb anblick, men Manchester Uniteds fyra senaste matcher har faktiskt slutat 2-0, 0-1, 0-1, 1-0. Bournemouths senaste slutade 0-2. Vi skulle gissa att United vinner med 1-0 eller 2-0 här, och spelar därmed 1-2 mål.

4. Wolves – Everton, 1-2 mål

Wolves har säkrat kontraktet och ska nu bara spela av den här säsongen. Everton däremot, ligger en poäng ovanför nedflyttningsstrecket och kommer att gå för seger här. Men när Sean Dyche går för seger innebär det nödvändigtvis inte gasen i botten, Brightonmatchen häromveckan undantaget. Av Dyches fyra segrar som Evertontränare har tre varit med 1-0. Samtidigt har sex av Wolves åtta senaste matcher innehållit 1-2 mål, och vi spelar 1-2 mål.

5. Fulham – Crystal Palace, 1-2 mål

Ett mittenmöte mellan två lag utan någonting att spela för, där Roy Hodgson är tränare för ett av lagen. Här tror vi inte på något målfyrverkeri direkt, utan skulle snarare tro att det faller ett eller ett par mål bara. Vi spelar även här 1-2 mål.

6. Carlisle – Bradford, 1 mål

Playoff-semifinal för uppflyttning till League One. Bradford vann det första mötet med 1-0, och nu behöver Carlisle alltså en ettmålsseger för att få det här till förlängning. Vi tror på en försiktig match från hemmalaget, som inte vill riskera att släppa in ett mål och få en större uppförsbacke. Men mot slutet av matchen kommer man att behöva gå för det, och då kommer det bära eller brista – antingen lyckas man göra mål framåt, eller så innebär de desperat uppflyttade positionerna ett mål i baken. 1 mål, blir vårt spel.

7. Atalanta – Verona, 3 mål

Atalanta är ett lag som allt som oftast bjuder på mycket mål när man är igång, även om man den här säsongen inte gjort lika mycket mål som vi vant oss att se dem göra. Två av de tre senaste matcherna mellan Atalanta och Verona har slutat 2-1, och vi kan mycket väl tänka oss något liknande här. Vi spelar 3 mål.

8. Almería – Mallorca, 3 mål

Almería skulle må bra av en seger här, för att skaffa sig ett mer bekvämt avstånd än två poäng ned till nedflyttning. Mallorca däremot, har ingenting att spela för. Vi tror att Almería vinner den här matchen, och med tanke på att lagets tre senaste segrar alla har slutat 2-1 skulle vi kunna tänka oss någonting liknande här. Mallorcas senaste förlust slutade dessutom 1-2. Vi spelar 3 mål.

9. Athletic Bilbao – Celta Vigo, 2 mål

Den här matchen betyder mycket för Athletic Bilbao, som slåss för att nå Europaplats. Celta Vigo ligger hyfsat stabilt i tabellen, även om kontraktet inte är matematiskt säkrat ännu. Bilbao är hur som helst starkare, och vi tror att man vinner här. Athletic Bilbaos hemmamatcher den här säsongen har innehållit i snitt 1,94 mål, och senast man vann på hemmaplan vann man med 2-0. Det låter som ett troligt resultat här igen, och vi spelar 2 mål.

10. Lille – Marseille, 2 mål

Lille och Marseille har båda mycket att spela för, där man slåss om Europaplatser i toppen av Ligue 1. Här tror vi att vi får se en till en början ganska så försiktig match, då segern är så viktig för båda lagen, men att behovet av vinst mot slutet kommer att bli så pass stort att man måste gå framåt. Inget av lagen har något att tjäna på ett kryss här, utan båda kommer att gå framåt mot slutet. 2 mål i matchen känns som ett rimligt utfall.

11. Nantes – Montpellier, 2-3 mål

Nantes slåss för att hänga kvar i Ligue 1, och möter här ett Montpellier som inte har något att spela för. Nantes borde klara av att vinna sett till dessa förutsättningar, men laget är inte direkt stabilt så det är inget som går att garantera. Vi tror att det här blir en match där det faller ett par mål, åt endera håll, och tror att omkring 2-3 mål är att vänta.

12. Bayern München – RB Leipzig, 2-3 mål

Bayern München har vunnit tre raka matcher, och verkar åtminstone göra en bra avslutning på säsongen. Men ännu leder man bara ligan med en poäng, och här är vinst av vikt. Leizpig är dock ett starkt lag och det är inte omöjligt att man får in en boll. Bayern-vinst med 2-0/2-1? Vore rimligt. Vi spelar 2-3 mål.

13. SK Brann – Lilleström, 2-3 mål

Final i norska cupen! Brann och Lilleström är två lag som generellt sätt har rätt mycket mål i sina matcher, och vi tror att vi får se ett antal baljor även denna eftermiddag. Däremot lär det inte rinna iväg, utan det håller sig nog omkring 2-3 mål. Det blir åtminstone vårt spel.

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024
nyheter
Shanga Forsberg lägger ut på Instagram att hon ska skilja sig från Emil Forsberg.
26 mars, 2024
Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
fotbollsnyheter
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
25 mars, 2024
portugal sverige stream tv
fotbollsnyheter
Jon Dahl Tomasson gör sin första landskamp som svensk förbundskapten! Läs hur ni gör för att streama matchen live.
21 mars, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar