Kevin De Bruyne ser ut att missa premiär av EM 2021

Det var under finalen i Champions League som Kevin De Bruyne vara tvungen att lämna planen efter en skada. Nu har det kommit uppgifter om att EM 2021 är i fara för Kevin De Bruynes del.

Efter drygt en timmes spel i Champions League finalen så tvingades Manchester City att plocka av Kevin De Beuyne. Just där och då måste det känts mycket tungt för den belgiska mittfältare. Att vara tvungen att byta under en måljakt i finalen måste varit svårt.

Mardrömmen stanner inte där. Nu verkar det som att Belgien har svårt med att få Kevin De Bruyne spelklar tills dess att EM 2021 startar. Mycket tyder nämligen på att han inte kommer finnas med i truppen i Belgiens premiär mot Ryssland.

Oklart när det är aktuellt för spel

Belgiens förhoppningar är självklart att Kevin De Bruyne har en snabb rehabilitering. Det är helt klart en av de främst nyckelspelarna som finns med i det belgiska laget.

Att få en sådan spelare borta under stora delar av EM 2021 kommer påverka hela laget negativt. Kevin De Bruyne är inte bara en mittfältare som är känd för att göra många mål. Han har ett stort lederskap som oftast sprider ett lugn till hela gruppen. Lägg dessutom till att det är en av Premier League allra mest skickliga passninsläggare.

Allra mest troligt så hade Belgien planerat att ge över mycket ansvar till Kevin De Bruyne. Han har mycket erfarenhet och ett lugn som verkligen kommer att krävas under EM 2021. Han skulle få en egen roll på mittfältet där han ska se till att styra spelet.

Det är bara önska lycka till för Kevin De Bruyne och Belgien. Det är alltid tråkigt när stora stjärnor missar ett stort mästerskap pga skador.

Landslaget meddelar att man har daglig kontakt med Kevin De Bruyne. Man uppdaterar sig hela tiden på hur läget är. Det ska inte vara en allvarlig skada som gör att han missar flera månader av fotboll. Det är en skada i ansiktet (näsa och ögon) som inte riktigt har blivit återställt ännu.

Rudiger ber om ursäkt

På Twitter så har Chelsea-spelare Antonio Rudiger bett stjärnan om ursäkt. Han beklagar att för att de kolliderat med varandra och önskar en snabb bättring för belgiska mittfältaren.

Antoinio Rudiger har fått mycket kritik efter finalen för att medvetet ha försökt få Kevin De Bruyne från spel. Något han självklart tillbakavisar.

Andra nyheter

Streama Malmö FF - Juventus: Se live stream & TV (14/9)
Streama Malmö FF - Juventus: Se live stream & TV (14/9)
Se hur du kan sända Malmö - Juventus stream från Champions League (CL) den 14 sept, 2021, Vi visar vart du streamar matchen online och på TV.
News icon 13 september, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Streama Djurgården - Hammarby (12/9): TV & live stream
Streama Djurgården - Hammarby (12/9): TV & live stream
Derby i Stockholm! Se hur ni gör för att streama Djurgården - Hammarby live! …
News icon 12 september, 2021
Author icon Emil Sandberg
Premiär i SHL - Speltips för alla matcher (11/9)
Premiär i SHL - Speltips för alla matcher (11/9)
Den första omgången i SHL 2021/22 kommer att starta den 11 september, Vi hjälper dig med speltips och bästa odds inför alla matcherna! …
News icon 9 september, 2021
Author icon Jimmie Nyman