Kevin De Bruyne ser ut att missa premiär av EM 2021

Det var under finalen i Champions League som Kevin De Bruyne vara tvungen att lämna planen efter en skada. Nu har det kommit uppgifter om att EM 2021 är i fara för Kevin De Bruynes del.

Efter drygt en timmes spel i Champions League finalen så tvingades Manchester City att plocka av Kevin De Beuyne. Just där och då måste det känts mycket tungt för den belgiska mittfältare. Att vara tvungen att byta under en måljakt i finalen måste varit svårt.

Mardrömmen stanner inte där. Nu verkar det som att Belgien har svårt med att få Kevin De Bruyne spelklar tills dess att EM 2021 startar. Mycket tyder nämligen på att han inte kommer finnas med i truppen i Belgiens premiär mot Ryssland.

Oklart när det är aktuellt för spel

Belgiens förhoppningar är självklart att Kevin De Bruyne har en snabb rehabilitering. Det är helt klart en av de främst nyckelspelarna som finns med i det belgiska laget.

Att få en sådan spelare borta under stora delar av EM 2021 kommer påverka hela laget negativt. Kevin De Bruyne är inte bara en mittfältare som är känd för att göra många mål. Han har ett stort lederskap som oftast sprider ett lugn till hela gruppen. Lägg dessutom till att det är en av Premier League allra mest skickliga passninsläggare.

Allra mest troligt så hade Belgien planerat att ge över mycket ansvar till Kevin De Bruyne. Han har mycket erfarenhet och ett lugn som verkligen kommer att krävas under EM 2021. Han skulle få en egen roll på mittfältet där han ska se till att styra spelet.

Det är bara önska lycka till för Kevin De Bruyne och Belgien. Det är alltid tråkigt när stora stjärnor missar ett stort mästerskap pga skador.

Landslaget meddelar att man har daglig kontakt med Kevin De Bruyne. Man uppdaterar sig hela tiden på hur läget är. Det ska inte vara en allvarlig skada som gör att han missar flera månader av fotboll. Det är en skada i ansiktet (näsa och ögon) som inte riktigt har blivit återställt ännu.

Rudiger ber om ursäkt

På Twitter så har Chelsea-spelare Antonio Rudiger bett stjärnan om ursäkt. Han beklagar att för att de kolliderat med varandra och önskar en snabb bättring för belgiska mittfältaren.

Antoinio Rudiger har fått mycket kritik efter finalen för att medvetet ha försökt få Kevin De Bruyne från spel. Något han självklart tillbakavisar.

Andra nyheter

Stryktipset – 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys
Stryktipset! Denna lördag hämtar vi matcher från Division 1 Norra, Division 1 Södra, finska Veikkausliiga och norska Eliteserien.
17 juni, 2022 | Emil Sandberg
Streama Liverpool – Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Streama Liverpool - Real Madrid: Se live stream & TV (28/5)
Champions League final i fotboll där giganterna Liverpool och Real Madrid gör upp om trofén. Vi går igenom hur du streamar finalen online eller på TV.
26 maj, 2022 | Katten Jansson
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Streama Sverige – Kanada: Se live stream & TV (Hockey VM 2022)
Sänd kvartsfinal mellan Sverige - Kanada stream eller TV. Vi visar dig gratis vart du kan streama matcher i hockey VM 2022 online eller via TV kanal.
25 maj, 2022 | Jimmie Nyman
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]