Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 feb, 2022

Stryktipset – 26 februari (26/2): Tips, förslag & analys

Lördagen närmar sig, vilket innebär Stryktipset! Helgen erbjuder en jackpot på hela 15 miljoner kronor.

Den engelska fotbollen står som vanligt på schemat när det är dags för Stryktipset, och denna gång får vi nöja oss med fem Premier League-matcher och därefter åtta Championshipmatcher. Vad vi framförallt kan glädjas över är att det denna helg är jackpot på 15 miljoner kronor! Vägen dit är inte enkel, men ej heller omöjlig!

I vanlig ordning satsar vi på ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Vill ni spela på enskilda matcher från kupongen rekommenderar vi Bet365. Här kan ni läsa mer om Stryktipset.

Stryktipset 26 februari

Stryktipskupongen

Spelstopp: lördag 26 februari, 15:59

1. Everton – Manchester City, 2

Manchester City har gått som tåget under väldigt lång tid, och förlusten mot Tottenham ser vi mer som undantaget som bekräftar regeln än som något illavarslande.

Everton vann någon match i början efter att Frank Lampard tog över, men därefter har vi inte sett någon direkt förbättring. Mot City har man dessutom nio raka förluster. Vi har fullt förtroende för att Pep Guardiolas mannar ordnar en seger mot Everton, och spelar den raka 2:an.

2. Manchester United – Watford, 1

Manchester United fick med sig oavgjort mot Atlético de Madrid, och kommer in i den här matchen med en positiv känsla efter att dessutom ha slagit Leeds i matchen innan.

Watford har möjligtvis gått aningen bättre sedan Roy Hodgson tog över, men senast förlorade man hemma mot Crystal Palace med 1-4. Att man ska störa United här känns osannolikt, och vi spelar den raka 1:an.

3. Brentford – Newcastle, X2

Brentford har haft det riktigt jobbigt under en period nu, och har bara tagit en poäng på de sju senaste. Den poängen tog man dessutom hemma mot Crystal Palace, så det var ingen skalp direkt.

Newcastle har ryckt upp sig rejält på sistone, och har tre segrar och tre oavgjorda på de sex senaste. Positiva vindar blåser kring klubben, som nog håller sig kvar trots allt. Här tror vi att man ordnar poäng igen. X2 spelas.

4. Brighton – Aston Villa, 1X

Aston Villa har gjort en svag säsong, och återfinns på 13:e plats i tabellen. Man fick en positiv injektion i Steven Gerrards och Coutinhos ankomst, men på sistone har resultaten återigen dalat. Nu kommer man från 3-3 mot Leeds och 0-1-förluster mot Newcastle och Watford.

Brighton gör en stark säsong, och ligger 9:a. Senast blev det visserligen 0-3 mot Burnley, men nu är lagkapten Dunk tillbaka från avstängning och det är viktigt. Vi tror att man vinner, möjligen spelar oavgjort. Vi spelar 1X.

5. Crystal Palace – Burnley, 1X

Burnley hade tagit blott en seger på hela säsongen fram till för en vecka sedan. Därefter har man vunnit två matcher av två, mot Brighton och mot Tottenham. Nu har man häng på lagen ovanför strecken, och dessutom en till tre matcher mindre spelade än konkurrenterna.

Crystal Palace har varit stabila under Patrick Vieiras ledning, och kommer från en 4-1-seger mot Watford. Man är ett bättre lag än Burnley, men med tanke på Burnleys stigande form och med tanke på att båda lagen ofta spelar oavgjort vill vi ha med krysset. Således spelas 1X.

6. Birmingham – Huddersfield, 2

Birmingham har en seger på de sju senaste, och ligger på 18:e plats. När bottenskiktet under dem är så svagt slipper man oroa sig nämnvärt över nedflyttning, och befinner sig istället i ett ingenmansland.

Huddersfield går riktigt starkt, och har 14 matcher utan förlust. Senast vände man underläge till seger mot Cardiff efter mål i minut 88 och 90+6. En moralhöjande seger, och mot ett svagt Birmingham tror vi att man vinner igen. Spiktvåa.

7. Coventry – Preston, 1

Svenske anfallaren Viktor Gyökeres har börjat göra mål för Coventry igen, och senast avgjorde han matchen med ett segermål i den 89:e minuten. Hemma mot Preston gäller man som klara favoriter. Coventry jagar playoffplacering, medan Preston kanske drömmer om playoff – men har långt dit.

Coventry kommer från två raka segrar, medan Preston kommer från förlust och kryss. Vi spikar 1:an.

8. Millwall – Sheffield United, 2

Efter en trög start på säsongen har Sheffield United kommit igång bra, och har nu grepp om en av playoff-platserna. Millwall däremot har hela sju poäng upp till playoff.

Sheffield har nio raka matcher utan förlust, och har vunnit de två senaste gångerna man varit på The Den. Vi tror att Sheffield tar en ny seger, och singlar 2:an.

9. Blackpool – Reading, 12

Öppen batalj. Blackpool må ligga hela 13 poäng före Reading, men tittar vi på lagens formkurva är det istället fördel Reading. Blackpool har tagit blott två poäng på sina fyra senaste matcher, medan Reading kommer från två raka segrar. Reading har onekligen vaknat till liv, men vi har svårt att veta om de är riktigt. Här väljer vi att satsa på en så kallad ”gaffel”, 12.

10. Bournemouth – Stoke, 1X2

Bournemouth är ligatvåa och gäller således som favoriter i den här matchen, mot 14:e-placerade Stoke. Vi känner dock vittring på en potentiell skräll. Bournemouth har inte spelat match på två veckor och det är svårt att veta var de står. Vad vi vet är att de har viktige Lerma avstängd och därtill en lång skadelista. Stoke är samtidigt ett starkt bortalag. Vi helgarderar!

11. Luton – Derby, 1

Luton vann igen senast, denna gång mot Stoke, och har nu fyra segrar på sina fem senaste. Man har nu dessutom endast två poäng upp till playoff-platsen. Här ställs man mot ett Derby som kommer från en förlust mot Millwall. Vi tror att Luton vinner den här matchen hyfsat komfortabelt, och singlar 1:an.

12. Nottingham – Bristol C, 1

Nottingham stod förvisso för en blek figur mot Preston senast, då man spelade 0-0. Hemma är man dock alltid starka, och mot ett Bristol som har problem med bortaspelet och som är ett sämre lag rakt igenom känner vi oss bekväma med att singla 1:an.

13. Peterborough – Hull, 1X

För en månad sedan sparkade Hull sin dåvarande tränare Grant McCann – för en vecka sedan tog han över Peterborough. Nu ställs han direkt mot sin gamla klubb, vilket givetvis ger denna match en extra krydda.

Hull är riktigt svaga för tillfället och det har inte hjälpt att sparka McCann – problemet ligger antagligen någon annanstans än på tränarposten. Vi tycker att Peterborough sett ganska bra ut på sistone och vi tror att de vinner den här matchen. Dock brukar dessa bottenbataljer ofta sluta oavgjort, och vi garderar oss därför med X:et.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: SvenskaSpel

Relaterat

topptipset
Dagens topptipset från den 20 februari innehåller flera intressanta matcher från England. Inte minst så finns Premier League på kupongen idag.
20 februari, 2024
topptipset
Här ser du vilka rader vi spelar på inför Topptipset den 19 februari. I kupongen finns en saliig blandning av heta matcher!
19 februari, 2024
topptipset
Alla hjärtans dag - den 14/2, så är det dags för nya matcher att ta plats i Topptipset. Kolla in våra förslag!
14 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar