Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 20 jun, 2021

Tjeckien – England, 22/6: speltips & odds (EM)

Tjeckien – England, 22/6: speltips & odds (EM)

Den stora överraskningen i EM, Tjeckien, ställs mot England, som blandar och ger, i en gruppfinal på Wembley.

Båda nationer har 4 poäng efter 2 omgångar och kommer med största sannolikhet att kvala vidare till slutspelet.

Båda gängen kommer från oavgjorda resultat där England spelade mållöst mot Skottland och Tjeckien fick ett 1-1 resultat mot Kroatien.

Eftersom båda landslag är måna om poäng bör detta inte bli något målrikt möte. Många mål från England är inte att räkna med, i alla fall.

Match: Tjeckien – England
När: Den 22/6, kl. 21:00
Vart: Wembley
Vad: EM 2021 gruppspel
Speltips: England under 1,5 mål (1.91 hos Unibet)

Inför matchen

  • Patrik Schick har nätat samtliga 3 mål för Tjeckien, varav ett på straff. Harry Kane har ännu inte nätat för England.
  • Både Tjeckien och England avancerar till slutspelet vid ett oavgjort resultat i detta möte.
  • Tjeckien och England har mötts 3 gånger, där nationerna har varsin hemmaseger från EM kvalet och en oavgjord vänskapskamp.

Här finns all information om hur det går att Streama EM 2021.

Speltips för Tjeckien – England, 22/6

Den som väntar på något gott har väntat för länge.

År efter år, mästerskap efter mästerskap, tippas England gå långt och vinna sina matcher på ett övertygande sätt.

I ett kval till EM eller VM eller vad det nu kan vara så blir det också på det viset, många gånger.

Men detta blir ytterst sällan fallet, när det kommer till stora mästerskap. I stället blir det knappa segrar, som 1-0 mot Kroatien och blandade insatser, som senast 0-0 mot Skottland. Alla letar efter någon typ av syndabock och vad som saknas, medan nationen i själva verket inte är bättre än så.

England är bara inte tillräckligt sammansvetsat för att total dominera sina matcher och vinna dem med enorma siffror. De har inte det som krävs i stora mästerskap.

Att de har hållit nollan i båda matcher ska däremot inte viftas bort. Det är en mycket mer försiktig inställning hos England, som också leder dem till en hel del poäng.

Om detta räcker till att lyfta trofén är tvivelaktigt, men vet vem.

Det som är givet är att någon engelsk utklassning sker bara inte så ofta när det väl gäller. Det borde inte ske heller mot formstarka Tjeckien.

Tomas Vaclik (i bild) i det tjeckiska målet gjorde en lysande insats, ihop med backlinjen, i deras 2-0 vinst över Skottland.

Talismanen Patrik Schick gjorde Tjeckiens båda mål. Han nätade även i nästa match mot Kroatien, där Tjeckien var den bättre nationen i den första halvleken. Efter pausvilan kom kroaterna ut som ett starkt landslag och lyckades kvittera, efter ett snyggt mål av Ivan Perisic. Därefter var det en jämn tillställning.

Tjeckien har förutom Patrik Schick på topp i högform visat att de är svåra att göra mål på.

Eftersom Tjeckien leder gruppen inför den sista omgången räcker det med ett oavgjort resultat för att de ska vinna gruppen. Samma sak gäller för England, som vid ett oavgjort resultat kommer på sluta en andra plats och ta sig vidare till slutspelet.

Det är inte trovärdigt att någon av nationerna kommer att ta några större risker. Därtill är det inte trovärdigt, med den svaga offensiva insatsen i ryggen mot Skottland, att England kommer att näta fler än en gång. Målformen är kall. Över/under linan på engelska baljor är satt till 1,5 mål.

Med bara ett mål på 2 matcher är det inte trovärdigt att det ska lossna ordentligt för engelsmännen mot just Tjeckien, som har försvarat sig så bra.

Därför faller spelet på att England inte gör fler än max ett mål i matchen.

Troliga startelvor inför matchen

Tjeckiens möjlig startuppställning:

Vaclik; Coufal, Kalas, Celutska, Boril; Soucek, Kral; Masopust, Darida, Jankto; Schick.

Englands möjlig startuppställning:

Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Sancho, Mount, Grealish; Kane.

Bästa oddsen i matchen

Här finner ni fler odds på Tjeckien – England. Oddsen är tagna från Unibet, och vill ni kan ni läsa vår Unibet recension.

Spel Odds hos Unibet
Över 9,5 hörnor i matchen 1.84
Under 9,5 hörnor i matchen 1.90
Båda lag gör mål i matchen 2.18
Båda lag gör inte mål i matchen 1.66

Andra nyheter

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
28 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar