Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 4 sep, 2021

Norrby – Vasalund, 5/9: Speltips & stream

Elfsborg – Norrköping, 24/5: Speltips & stream

Det är bara 5 poäng upp till toppen för Norrby IF som i nästa Superettan match har tabelljumbon Vasalunds IF på besök.

Det är ingen vidare form i Norrby, som bara har tagit en pinne på de 3 senaste ligamatcher. Vasalund blandar och ger och läcker in mål.

Då både Norrby och Vasalund är skickliga framåt, men inte lika stabila bakåt, kan detta lätt bli en underhållande och målrik tillställning.

Vad: Norrby – Vasalund, Superettan
Avspark: Den 2021-09-05, kl. 15:00
Vart: Borås Arena
Live stream: Streama Superettan
TV-kanal: Discovery+
Speltips: Över 2,5 mål (Odds: 1.71 hos Unibet)

Norrby – Vasalund stream

Du kan streama Norrby och Vasalund från Superettan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Superettan i Sverige. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Norrby – Vasalund stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Norrby – Vasalund via live stream

Speltips & odds

Som alltid är det viktiga poäng som står på spel i Superettan, som är jämnare än på många år.

Norrby är med och slåss i toppen av tabellen, för en plats i Allsvenskan. Vasalund slåss i botten av tabellen, där de har 3 poäng upp till säker mark.

Inget av lagen har någon toppform inför mötet.

Efter 18 omgångar ligger Norrby på en 5:e plats i tabellen och har 5 poäng upp till serieledarna Värnamo.

Formen är långt ifrån toppen med förluster mot AFC Eskilstuna med 1-4 och Akropolis med 0-1, samt att det senast blev 2-2 mot Örgryte.

Där lyckades Norrby vända ett 0-2 underläge mot Örgryte med 10 minuter kvar genom ett straffmål av Dijan Vukojevic, som reducerade, samt Johan Brannefalk som kvitterade på övertid för Norrby.

I början av säsongen visade sig Norrby vara stabila i försvaret. Men de har inte alls lyckats hålla samma nivå efter omstarten.

Offensiven i Norrby har varit lyckad denna säsong, med 26 mål på 18 omgångar. Det är bara Landskrona som har nätat fler gånger i Superettan.

Gästerna Vasalund har bara nätat 2 gånger färre, så även deras offensiv är på topp. 24 mål på 18 omgångar är mer än godkänt.

Men så ligger man sist i tabellen. Det beror självklart på att laget har släppt in flest mål av alla. Hela 33 mål har släppts in. Det är givetvis alldeles för många mål för att vara Superettan. Å andra sidan är man inte bättre än så i defensiven.

Under de 3 senaste ligamatcherna har Vasalund tagit en seger, ett kryss och en förlust. Segern kom med 3-1 mot Falkenberg, därefter blev det förvånandsvärt mållöst borta mot Helsingborg. Fast senast small det till ordentligt mot GAIS på hemmagräs.

Redan efter 12 minuter log man under med 0-2. Strax innan halvtidspausen blev det 0-3. I den andra halvleken tog Vasalund för sig och pressade dit ett självmål tidigt. GAIS utökade ledningen till 4-1, men med 10 minuter kvar reducerade Vasalund två gånger om genom Ekin Bulut och Nikola Vasic.

Det blev en stark avslutning av Vasalund med två sena mål, precis som för Norrby i deras senaste ligamatch mot Örgryte.

Robin Strömberg är avstängd i Norrby, på grund av för många gula kort. Annars väntas båda lag ställa upp med liknande startelvor.

När lagen möttes den 9 maj 2021 i säsongens första inbördesmöte vann Norrby borta med 1-0. Norrby är favoriter till seger även denna gång och kommer givetvis att lyckas bryta ner Vasalund. Fast de ska också passa sig för Vasalunds offensiv, som oftast hittat ett sätt att själva näta i Superettan.

Därför landar spelet på att Norrby och Vasalund tillsammans producerar minst 3 mål i detta Superettan möte.

  • Vårt speltips: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1.71
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Norrbys möjlig startuppställning:

Anton Cajtoft; Nino Osmanagic, Fredrik Lundgren, Nicklas Savolainen; Johan Brannefalk, Ivo Pekalski, Rasmus Örqvist, Nikola Tkalcic; Bubacarr Jobe, Luis Argudo, Dijan Vukojevic.

Vasalunds möjlig startuppställning:

Radu Mitu; Peshraw Azizi, Kebba Ceesay, Isak Hien, Philip Wiström; Anthony Wambani, Charbel Georges, Denni Avdic; Adam Id Salem, Ekin Bulut, Alexander Abraham Andue.

Nyheter

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar