Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 feb, 2022

OS 2022 – 19 Februari (19/2) Tider & svenska höjdpunkter

Näst sista dagen för OS är den 19 februari. Här kan vi samla hela schemat med alla svenska tider som inte får missas. Se vilka höjdpunkter som finns i programmet för OS 19 feb här.

Lördagen den 19/2 kommer Vinter OS bjuda på svenska chanser på medaljer. Inte minst så finns det tävlingar inom alpint, längdskidor & ishockey att se framemot under dagen.

⭐ Dagens speltips:

Vi kommer att dela ett speltips för OS den 19 februari. Vi tror att Lag Edin kommer gå hela vägen till guldet. I finalen ställs Sverige mot Storbritanien. Liten fördel för Sverige enligt oss!

Speltips Odds
Lag Edin vinner OS-guld, Curling 2.50 hos Unibet

? Svenskt deltagande & tider

Lördagen den 19 februari kommer bli sista tävlingsdagen med fullt program från Vinter OS 2022. Dagen bjuder på några bra medaljchanser för svensk del. Vi har deltagande i flera olika grenar som avgörs.

Se alla svenska höjdpunkter och OS tider den 19/2. Det är många som kommer att vilja följa de sista som finns kvar av de olympiska spelen.


  • Alpint, lagtävling, (D & H) – kl. 04:00 (Hilma Lövbom, Hanna Aronsson Elfman, Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren)
  • Alpint, lagtävling, final (D & H) – kl. 05:37 (Eventuellt svenskt lag)
  • Längdskidor, 50 km, fristil (herrar) – kl. 08:00 (William Poromaa, Jens Burman, Calle Hafvarsson & Leo Johansson)
  • Sverige – Storbritanien, Curling, final (herrar) – kl. 07:50 (Lag Edin)
  • Sverige – Schweiz, Curling, bronsmatch (damer) – kl. 13:05 (Lag Hasselborg)
  • Sverige – Slovakien, Ishockey, bronsmatch (herrar) – kl. 14:10

Live stream & TV > Se allt från OS hos DiscoveryPlus

Sverige har nu nått upp till sitt medaljmål. Inför mästerskapet så satte SOK upp ett mål att ta över 15 medaljer totalt. Det gjorde vi genom Sandra Näslunds guld i skicross. Nu finns det möjligheter att få in fler svenska OS medaljer till tabellen. Under den 18 feb så kan det bli ännu fler.

Kommer en medalj i lagtävlingen i alpint? Nja – där ser Sverige inte ut att vara favoriter på något vis. Laget tvingades ta emot beskedet att Sara Hector inte kommer ställa upp i disciplinen. Vilket försvagar Sveriges lag otroligt mycket. Nu från unga Hilda Lövbom och Hanna Aronsson Elfman chansen. De bildar lag med Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen. Båda dessa herråkare har inte haft någon lycka ännu under OS 2022.

Sista chansen för herrarna i längdskidåkning sker också i OS den 19 feb. Där har vi främst William Poromaa och Jens Burman som starkaste åkarna på förhand. Frågan är om de kan slåss mot norska Kläbo, ryska Bolshunov eller finske Iivo Niskanen. Det kan bli väldigt svårt att ta medalj – men väl fina placeringar! Imorgon är det dags för damernas sista chans att ta pallplats i längdskidor.

En given medalj för Sverige under OS den 19/2 blir i herrarnas curlingfinal. Når Lag Edin dit – så kommer dagen att garantera en svensk medalj. Sverige står som favoriter hos betting & odds sidor redan innan mästerskapet.

Sedan kommer OS 19 februari bjuda på två bronsmatcher. En i damernas curling – och en för herrar inom ishockey. Här kan vi ha två svenska lag som slåss om ytterligare medaljer.

Hela schemat 19/2

För att inte missa några viktiga tv tider och tävlingar under OS 18 feb så finns ett komplett schema. Där kan du se alla tider som gäller för dagen. Det finns många andra OS-grenar utöver de som har svenskt deltagande.

19 februari (19/2)
02:30 Bob, fyrmanna (Herrar)
02:30 Freeski, Halfpipe finaler (Herrar)
04:00 Alpint, parallellslalom kval, mixat lag
07:00 Längdskidor, herrar 50 km masstart fristil
07:05 Curling, final (Herrar)
08:00 Skridskor, masstart finaler (Herrar)
10:00 Skidskytte, 12,5 km (Damer) FLYTTAD
12:00 Konståkning, par
13:00 Bob, tvåmanna
13:05 Curling, bronsmatch (Damer)
14:10 Ishockey, bronsmatch (Herrar)

Skidskytte för damer flyttas fram – en hel dag

Under OS den 19 februari så var damernas skidskytte med på programmet. Denna tävling flyttades fram av arrangören. Anledningen är att prognoserna pekar på väldigt kalla och blåsiga förhållanden till helgen. Därför flyttas nu tävlingen fram en dag – och gör att vi inte kommer ha något skidskytte i OS schemat den 19/2.

Längdskidåkningen för herrarna kan däremot bli en mycket kall och blåsig historia. Dessa tävlingar kommer inte att flyttas – trots att de befinner sig i samma område som skidskyttet.

Det gör lördagen för OS till något mindre händelserik för svensk del. Däremot skapar det ett ännu tightare schema inför OS 18 feb. Det kommer bli en dag med otroligt mycket svenska chanser på medaljer!

Mer nyheter

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
28 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar