Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 nov, 2017

Truppen till playoff mot Italien presenterad

Den 10:e respektive 13:e november spelar Sverige playoff mot Italien. Nu är den svenska truppen till matcherna presenterad. Laget ser ut som följande:

Målvakter:
Robin Olsen
Karl-Johan Johnsson
Kristoffer Nordfeldt

Backar:
Ludwig Augustinsson
Andreas Granqvist
Filip Helander
Pontus Jansson
Emil Krafth
Johan Larsson
Mikael Lustig
Victor Nilsson Lindelöf
Martin Olsson

Mittfältare:
Viktor Claesson
Jimmy Durmaz
Albin Ekdal
Emil Forsberg
Jakob Johansson
Sebastian Larsson
Marcus Rohdén
Ken Sema
Gustav Svensson

Anfallare:
Marcus Berg
John Guidetti
Isaac Kiese Thelin
Ola Toivonen

Matcherna spelas den 10:e & 13:e november. Se till att du har klart för dig hur du kan streama Sverige – Italien online redan nu.

Noterbart är att Johan Larsson är med i landslaget för första gången på över två år, vilket har att göra med att Janne Andersson vill ha med en extra högerback på grund av att Mikael Lustig är avstängd i första mötet.

Jimmy Durmaz har varit skadad på sistone, var inte med i senaste landslagstruppen, och har inte spelat match på över en månad. Han är på bättringsvägen och är uttagen i truppen, men förbundskapen Andersson medgav under presskonferensen att Durmaz inte är tänkt som en startspelare mot Italien.

Pontus Jansson, som tvingades lämna återbud till den senaste truppen, är tillbaka från skada och uttagen. Det innebär också att Sebastian Holmén, som ersatte Jansson senast, inte är med nu.

Albin Ekdal har haft skadeproblem under en längre tid och det är fortfarande osäkert om han kommer att kunna starta mot Italien. Han säger sig lyckligtvis må bättre i kroppen.

Christoffer Nyman har varit med i samtliga av Janne Anderssons landslagstrupper, bortsett från den senaste då han var skadad. Efter att sedan ha gjort comeback i klubblaget drog anfallaren på sig en ny skada, och han är således inte uttagen idag.

Ken Sema var med som ersättare till Jimmy Durmaz i den senaste truppen, vilket var Semas första uttagning i det ”riktiga” a-landslaget (han var med i årets januariturné också). Med Durmaz tillbaka riskerade Sema att petas, men Andersson valde istället att utöka den vanligtvis 23 man stora truppen, till 25 man (även Johan Larsson togs med som en ”extra man”). Andersson förklarade detta beslut med att det aldrig går att förutse skador, och att han ville vara på den säkra sidan.

  • Läs om hur det gått för våra svenska landslagssspelare i sina klubblag i helgen!
  • Testa dig själv i vårt landslagsquiz!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar