Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 feb, 2022

OS 2022 – 18 Februari (18/2) Tider & svenska höjdpunkter

Följ med i tävlingarna under Vinter OS den 18 feb. Se hela programmet som gäller för dagen – samt vilka grenar som har svenskt deltagande. Vi ger dig alla tv tider som är viktiga under den 18 feb i OS.

Det blir sista chansen för herrarna att ta en medalj till Sverige i skidskytte. På schemat den 18/2 hittar vi även skicross och semifinaler i både ishockey och curling.

⭐ Dagens speltips

Vi tror att Tre Kronor kan bärga hem en finalplats mot Finland. Motståndet är Ryssland – och det blir svårt. Men vi tror ändå att Sverige vinner matchen. Flera svenska bettingsidor ger bra odds på spelet.

Speltips Odds
Sverige vinner mot Ryssland (Ishockey, herrar) 2.80 hos Unibet

? Svenskt deltagande & höjdpunkter (18 feb)

Starten på OS den 18 feb kommer att vara tidigt på morgonen. Redan kl. 07:00 drar finalpasset igång för herrarnas skicross. Där har vi svenskt deltagande i form av bröderna Mobärg. Två hyfsade medaljhopp!

Följ alla de tider under OS 18 februari som är viktiga. I vår lista här nedan har vi tagit ut svenska medaljchanser och deltagande den 18/2. Se även OS 19 feb tider & schema för att se vad som händer under morgondagen.


  • Skicross, seedning-åk (herrar) – kl. 04:45 (David Mobärg & Erik Mobärg)
  • Skicross, finaler (herrar) – kl. 07:00 (David Mobärg & Erik Mobärg)
  • Skidskytte, masstart 12,5 km (damer) – kl. 08:00 (Hanna Öberg, Elvira Öberg, Mona Brorsson & Linn Persson)
  • Skidskytte, masstart, 15 km (herrar) – kl. 10:00 (Sebastian Samuelsson, Martin Ponsilouma, Jesper Nelin, Peppe Femling)
  • Sverige – Storbritanien, Curling, semifinal (damer) – kl. 13:05 (Lag Hasselborg)
  • Sverige – Ryssland, Ishockey, semifinal (herrar) – kl. 14:05

Live stream & TV > Se hos DiscoveryPlus

Skicross

Det är helt klart värt att ställa klockan på 07:00 den 18/2. Där kommer bröderna Mobärg slåss om medaljer i skicross. Sandra Näslund har slukat ljuset från svensk skicross – och satt Mobärgs i skuggan. Vi vill slå ett slag för David & Erik som mycket väl kan ta medalj. De har båda stått på pallen i världscupen under denna säsongen. Absolut två heta chanser!

Skidskytte

Observera att damerna masstart i skidskytte har flyttat datum. Tävlingen skulle egentligen avgöras på lördag. Nu flyttas damernas skidskytte masstart fram till dn 18 feb. Den nya tiden för tävlingen blir 08:00 – svensk tid. Efter damernas succé i stafetten har vi mersmak på fler medaljer. Det vore så roligt för Hanna Öberg att ta OS-medalj. Även Linn Persson och Mona Brorsson är i högsta grad förtjänta av en pallplats. Störst chans har dock lillasyster Öberg att ta en ytterligare medalj för Sverige!

Damernas lopp följs upp av herrana. Det blir sista chanserna för de svenska herrarna i skidskyttet. Hittils har det inte blivit en enda medalj på herrsidan. Nu finns chans att ta revansch. Martin Ponsilouma har visat hög form i åkningen. Sebastian Samuelsson smällde till med ett grymt skytte under staffen. Det kan bli en mycket efterlängtad medalj!

Ishockey

Tre Kronor stod för en nervkittlande match mot Kanada. Det slutade med en seger för Sverige med 2-0. Segern innebär nu att Tre Kronor ställs mot giganten Ryssland (ROC). Det favorittippade laget på förhand – har valt ut flera spelare från KHL i truppen. Här krävs en grymt bra match av Tre Kronor – samt storspel från målvakten Lars ”Lasse” Johansson mellan stolparna. Du kan hitta inför om du vill se Sverige – Ryssland stream från OS hockeyn.

Curling

Det återstår ett slutspel med spännande curlingmatcher. Sverige har gjort det bra i gruppspelet – eller ”round robin” – som den kallas. Damerna går in semifinalerna under den 18 februari. Där kommer Sverige ställas mot svåra Storbritanien som har bra statistik med sig från grundspelet.

Hela schemat, OS 18/2

Under de sista dagarna av OS 2022 så finns det mycket att se fram emot. Läs ned vilka grenar som finns i programmaet för OS den 18 feb. Där finns mer att följa än bara svenska medaljhopp. Andra höjdpunkter från schemat den 18/2 är t.ex. konståkning och snowboard, halfpipe.

18 februari (18/2) Program
02:30 Freeski, Halfpipe final (Damer)
04:45 Skicross, kval (Herrar)
05:10 Ishockey, semifinal 1 (Herrar)
07:00 Curling, bronsmatch (Herrar)
07:00 Skicross, finaler (Herrar)
08:00 Skidskytte, 12,5 km (Damer)
09:30 Skridskor, 1000 m (Herrar)
10:00 Skidskytte, 15 km (Herrar)
11:30 Konståkning, par
13:00 Bob, tvåmanna (Damer)
13:05 Curling, semifinal (Damer)
14:10 Ishockey, semifinal 2 (Herrar)

Sverige bästa OS någonsin?

Det finns möjligheter för att Sverige ska göra sitt bästa Vinter OS någonsin. Skulle tävlingarna under den 18 februari i OS 2022 stämma i svensk riktning. Då kan vi gå om det tidigare rekorder från Pyongchang, 2018.

Under 2018 tog Sverige 14 medaljer (7 guld, 6 silver, 1 brons). Vi är nu mycket nära att slå nya rekord. SOK – den svenska olympiska kommitté – har satt upp mål om 15 medaljer.

Under gårdagen lyckades Sandra Näslund att ta ett sjunde guld – och 15:e medalj under Vinter OS. Det innebär att Sverige har nått upp till målen. Det finns dock fler möjligheter till medaljer under de sista dagarna av Vinter OS 2022. Bara under den 18/2 så kan Sverige krossa rekordet. Vi har chans i skicross, skidskytte, ishockey och curling. Både Tre Kronor och Lag Hasselborg kan garantera medaljer vid vinster i deras semifinaler under OS idag.

Det känns skönt att kunna lämna OS i Peking med ett historiskt bra OS för svensk del. Sverige har aldrig varit bättre i vintersport än idag!

Andra nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar