Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 15 feb, 2022

OS 2022 – 16 Februari (16/2) Tider & svenska höjdpunkter

Följ allt det som finns att vänta från Vinter OS den 16 feb. Här hittar du ett schema med alla tider för svenskt deltagande. Vi tar fram alla höjdpunkter som finns att vänta under 16/2 i OS.

I programmet för OS den 16 februari så finns bl.a. skidskytte, längdskidor (sprintstafett), och final för slopestyle. Sedan väntar en kvartsfinal inom ishockey för OS. Där spelar Tre Kronor om en plats i semifinalerna.

Dagens speltips:

Vi tror på en svensk seger mot Kanada i ishockey. Tre Kronor mäter sig jämnt mot ett Kanada utan NHL-stjärnor. En öppen match på förhand – men en lite fördel för Sverige enligt oddsen!

Se speltips och schema för OS 2022 – 18 feb

Speltips, 16/2 Odds
Sverige vinner mot Kanada (ishockey, herrar) 2.25 hos Unibet

? Svenska deltagare & höjdunkter

Här kan du ta en titt på alla tv tider med svenskt deltagande under OS den 16 februari. Detta är ett väldigt späckat schema som innehåller många höjdpunkter.

Du kan läsa mer om våra tankar inför OS den 16 feb nedanför. Där tar vi fram vilka Sveriges bästa medaljchanser är under den 16/2. Passa på att njut av alla tävlingar i Vinter OS!


  • Freestyle, Slopestyle, final (herrar) – kl. 02:30 (Oliwer Magnusson & Jesper Tjäder)
  • Alpint, slalom, första åk (herrar) – kl. 03:15 (Mattias Rönngren & Kristoffer Jakobsen)
  • Alpint, slalom, andra åk (herrar) – kl. 06:45 (Mattias Rönngren & Kristoffer Jakobsen)
  • Längdskidor, teamsprint, semifinal (damer) – kl. 08:15: (Jonna Sundling & Maja Dahlqvist)
  • Skidskytte, stafett, 4×6 km (damer) – kl. 08:45 (Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson & Mona Brorsson)
  • Längdskidor, teamsprint, semifinal (herrar) – kl. 09:05 (William Poromaa & Oskar Svensson)
  • Längdskidor, teamsprint, final (D & H) – OBS: NY TID – kl. 10:15 (Eventuellt svenskt damlag & herrlag)
  • Ryssland – Sverige, Curling (damer) – kl. 13:05 (Lag Hasselborg)
  • Sverige – Kanada, ishockey, kvartsfinal – kl. 14:30

Streaming & TV > Följ OS på DiscoveryPlus

Dagens startar upp med final i freestyle – slopestyle. Där hoppas vi på flera svenskar i finalen. Ingen är favoriter – men kan mycket väl göra ett medaljåk!

Alpint på herrsidan har det varit ganska tyst om i Sverige. Nu tror vi att det kan släppa för Kristoffer Jakobsen – och få en fin placering. Vid ett bra åk så kan det mycket väl leda till en Sveriges andra alpina medalj.

Det blir självklart lite skidskytte i OS under den 16 feb. Det är damerna som ska ut på en stafett. Där kommer ”det vanliga” laget att ställa upp med Linn Persson, Mona Brorsson och systrarna Öberg. Många hade kanske önskat att se Stina Nilsson – men så blir det inte. Det finns stora chanser på guld här. Största konkurrenter är Frankrike, Belarus, Tyskland, Italien – och som vanligt Norge.

Den största svenska medaljhoppet under OS den 16/2 är damernas sprintstafett. Där är Sverige stor favorit. Inte speciellt konstigt – då vi har Jonna Sundling och Maja Dahlqvist. Dessa två åkare slutade 1:a och 2:a i individuella sprintfinalen. De svenska herrarna är klart mindre favoriter.

Som du säkert redan har märkt – så finns det många svenska medaljchanser under OS den 16 februari. Utöver medaljchanser så finns det även viktiga matcher i OS ishockey för herrar. En kvartsfinal väntar för Tre Kronor – och avslutar förhoppningsvis den 16 feb i OS på ett bra vis.

Lag Hasselborg spelar en nyckelmatch mot Ryssland i curlingturneringen. Det är ett kritiskt läge för att nå en plats i finalerna – samt att få bästa tänkbara motstånd.

Hela schemat den 16/2

Vill du ta del av all sport som finns i OS den 16 februari så kan du se ett komplett program. Där hittar du alla tv tider som gäller för att du ska se de OS-grenar du allra mest önskar.

Du kan välja att streama OS & se på TV för att titta på alla tävlingar live. Vi hjälper dig att hitta rätt!

Vinter OS – 16 feb Grenar
02:05 Curling (Damer)
03:15 Slalom, åk 1 (Herrar)
05:10 Ishockey, kvartsfinal 1 (Herrar)
06:45 Slalom, åk 2 (Herrar)
07:00 Ishockey, kvartsfinal 2 (Herrar)
07:05 Curling (Herrar)
08:45 Skidskytte, stafett 4 x 6 km (Damer)
09:40 Ishockey, kvartsfinal 3 (Herrar)
10:00 Längdskidor, Lagsprint (Damer)
12:00 Längdskidor, Lagsprint (Herrar)
12:00 Freestyle hopp, herrar hopp final
12:30 Ishockey, bronsmatch (Damer)
12:30 Skridskor, short track 1500 m finaler (Damer)
14:00 Aerials, final 2 (Herrar)
13:05 Curling, damer Ryssland–Sverige
14:30 Ishockey, kvartsfinal 4 (Herrar)

Medaljrekord?

Inför dagen skulle detta bli den bästa svenska dagen under OS 2022. Vi anser att vi har goda chanser att ta minst tre medaljer. Det skulle innebär att det var den enskilt bästa dagen för svensk medaljskörd.

Det kommer även krävas mycket för att Sverige ska nå upp till vårt speltips med hopp över 20 medaljer. Det är dock väldigt troligt att vi når upp till det mål som SOK har satt kring svenska medaljer. De hade inför de olympiska spelen i Peking ett mål om att ta totalt 15 medaljer i den svenska truppen.

Det finns mycket kvar av OS – även efter den 16 februari. Därför finns ännu ingen press om att nå de gemensamma målen. Men desto snabbare – desto bättre!

För att se program för OS 17 februari så kan du kolla hos oss. Vi har uppdaterat med alla höjdpunkter från varje dag under Vinter OS.

Andra nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar