Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 17 feb, 2022

OS 2022 – 17 Februari (17/2) Tider & svenska höjdpunkter

På torsdagen den 17 februari så finns flera tider i schemat i Vinter OS att hålla koll på. Här kan du hitta alla grenar med svenskt deltagande – samt alla tider sor OS 17 feb.

I programmet så hittm gäller undear vi inte minst skicross för damer. Där är Sandra Näslund ett stort medaljhopp – även Alexandra Edebo har goda chanser. I schemat för 17/2 i OS så stället även Sverige upp i konståkning och curling.

⭐ Dagens speltips

Vårt OS tips för idag kommer vara på skicross för damer. Sandra Näslund har dominerat i världscupen – och ser ut att vara ohotad favorit. Vi spelar på att att Sverige tar guld i skicross!

> Se alla OS 18 feb tider & program hos Sportal.

Speltips Odds
Sandra Näslund tar OS-guld – Skicross 1.55 hos Mr Green

? Svenskt deltagande & höjdpunkter

Sverige har flera tider att se framemot under OS den 17 februari. Utöver vårt stora medaljhopp på skicross – så finns mycket annat. Curlingturneringen börjar dra ihop sig. Där behövs alla segrar för att få en bra väg i finalspelet.

Här nedan ser du en lista med alla svenska deltagare under Vinter OS 17 feb.


  • Sverige – Schweiz, Curling, (herrar) – kl. 02:05 (Lag Edin)
  • Skicross, Seedning (damer) – kl. 04:30 (Sandra Näslund & Alexandra Edebo)
  • Skicross, finalpass (damer) – kl. 07:00 (Sandra Näslund & Alexandra Edobo)
  • Konståkning, singel (damer) – kl. 11:00 (Eventuellt: Josefin Taljegård)
  • Sverige – Kanada, Curling, Semifinal (herrar) – kl. 13:05 (Lag Edin)

Streaming & TV > Följ OS 2022 hos DiscoveryPlus

Stora delar av morgonen den 17/2 kommer det vara fullt fokus på skicross. Där finns det chans på en riktigt fin tillökning till tabellen med Sveriges OS-medaljer 2022. Även två medaljer skulle i bästa fall kunna hamna i svensk ägo. Näslund och Edebo har vi flera tillfällen delat pallen i världscupen. Största hotet mot en svensk dubbel är Fanny Smith från Schweiz.

Konståkning, singel för damer ska vi inte ha för stora hopp på. Vi har svenskt deltagande – och förhoppningsvis är Josefin Taljegård med till finalen. Hon är långt ifrån favorit – och hamnade senast på 14:e plats i EM.

Vid lunchtid den 17 feb bjuder OS på semifinaler för herrarna i curling. Där ser Lag Edin urstarkt ut – och kommer med sitt fina gruppspel att få en lättare motståndare. Sverige bör kunna gå till final – och säkra en medalj!

I övrigt så saknas både längdskidor och skidskytte helt från programmet.

Hela schemat 17/2

För att enkelt kunna följa alla tävlingar under Vinter OS den 17 februari – så har vi ett komplett program. Där kan du se alla andra tävlingar som avgörs under dagen.

17 feb (17/2)

Grenar
02:05 Curling (Herrar) Sverige – Schweiz
02:30 Freeski, halfpipe kval (Herrar)
03:30 Alpint, Störtlopp (Damer)
04:30 Skicross, kval (Damer)
05:10 Ishockey, final (Damer)
05:30 Freeski, halfpipe kval (Damer)
07:00 Alpint, Slalom (Damer)
07:00 Skicross, finaler (Damer)
07:05 Curling (Damer) Sydkorea – Sverige
09:00 Nordisk kombination, mixed
09:30 Skridskor, 1000 m (Damer)
11:00 Konståkning, Singel (Damer)
12:00 Nordisk kombination, mixed
13:05 Curling, semifinal (Damer)

Följ Sverige väg till rekord!

Som vanligt så kan du följa alla tävlingar i OS via TV & live stream. Det gör du hos DiscoveryPlus som har alla rättigheter som krävs för att sända från Peking, Kina.

Vinter OS har i år fått en väldigt stor publik i Sverige. Det är möjigt att Sverige kan göra sitt bästa Vinter-OS någonsin. Då behöver vi börja återigen ta medaljer. Vi har förväntningar och medaljchanser under OS den 17/2. Det kan starta upp Sveriges jakt på rekordet under de avslutande dagarna i OS 2022.

Nu börjar OS 2022 dra ihop sig – och det kan vara bra att njuta så länge det varar. Vi på Sportal börjar redan känna oss ledsna att det är snart över. Vi saknar fortfarande riktigt bra resultat i både längdskidåkning och skidskytte. Det är två OS-grenar där det finns mycket medaljer att hämta. Där har det främst varit herrarna i skidskytte, och damer i distansåkning – som inte svarat på förväntningarna.

Andra nyheter

topptipset
Topptipset på skottdagen 2024 (29/2) bjuder på en salig blandning av matcher från stora delar av världen.
29 februari, 2024
europatipset
Veckans första Europatips bjuder på flera intressanta skrälldrag. Vi tror bland annat att Ligacupfinalisterna Liverpool och Chelsea är favoriter i fara och motiverar detta mer detaljerat i analysen nedan. Häng med!
28 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 27/2 ger oss matcher från FA-cupen som blandas friskt med andra europeiska matcher.
27 februari, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar