Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 17 maj, 2018

Vi tippar kvartsfinalerna i ishockey-VM

Idag spelas kvartsfinalerna i ishockey-VM 2018 i Danmark. Här ger vi er våra förhandstips till matcherna.

Gruppspelet i ishockey-VM är avslutat, och nu går mästerskapet mot sitt slutskede. Idag spelas kvartsfinalerna, och sedan är det dags för semifinaler, bronsmatchen och till sist – på söndag kväll – finalen.

Vi har tagit oss an uppgiften att tippa alla kvartsfinaler, och ger er vår syn på hur vi tror att det går.

Ryssland – Kanada

  • Matchstart: 16:15

Världens två största hockeynationer någonsin ställs mot varandra. Kanada har flest VM-guld, medan Ryssland (och Sovjetunionen) ligger på andra plats strax därefter.

Vi tror att Ryssland fortsätter att vara storebror, och vinner denna match inom ordinarie tid. Detta spelar vi till oddset 1.83 gånger pengarna på Bet365.

USA – Tjeckien

  • Matchstart: 16:15

Två hyfsat jämna lag där USA får hållas som det starkare. Dessutom har USA megastjärnan Patrick Kane i laget, vilket är vad som kan göra skillnaden i en match som står och väger.

Något som tydligt påvisar kvalitetsskillnaden hos de två lagen är en snabb titt i skytteligatabellen. Bland topp 20 finner vi hela sju (!) amerikaner. Antal tjecker? Blott en.

Vi tippar USA att vinna matchen under ordinarie tid, och spelar detta till oddset 1.76 på Bet365.

Sverige – Lettland

  • Matchstart: 20:15

Sverige är naturligtvis storfavoriter när man ställs emot Lettland. Tre Kronor är favoriter till VM-guldet, medan Lettland är den nation som anses ha allra minst chans av de återstående.

Vi tror givetvis att Sverige vinner matchen, och spelar på det trots att det bara ger 1.10 gånger pengarna. På en flervalskupong skadar det inte att få med en så kallad säker match som höjer totaloddset.

Vi spelar Sverige att vinna under ordinarie tid, till oddset 1.10 på Bet365.

Finland – Schweiz

  • Matchstart: 20:15

Finland mot Schweiz är ytterligare en match med en klar förhandsfavorit. Finnarna har övertygat i gruppspelet, medan Schweiz gick vidare med minsta möjliga marginal.

Vi tror utan tvekan på en finsk seger i denna match, och vi tror att finländarna vinner med minst två mål.

Vi spelar Finland -1.5 till oddset 1.95 på Bet365.


Om ni väljer att lägga en flervalskupong med dessa 4 spel blir totaloddset 6.91. Det är självklart även möjligt att spela på endast enstaka av våra spel, om det är att föredra. Spelen finner ni på Bet365.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar